Da ne idem sad po starim postovima, mozete li mi odgovoriti gdje kupite glicerin i boje ? I kakva se to krema treba staviti ispod fondanta? HVALA!
27.04.2011, 09:42
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: helena_7
Da ne idem sad po starim postovima, mozete li mi odgovoriti gdje kupite glicerin i boje ? I kakva se to krema treba staviti ispod fondanta? HVALA!
glicerin u eurofarm apotekama...u sarajevu znam ima u mekrtaoru na socijalnom u prizemlju apoteka i u prizemlju u BBi centru...100 ml 3 KM boje, ja kupujem u Merkatoru boje u pragu...jedn akesica 0.35 pfeninga
a krema da torta bude ravna ako sama torta ne sadrži kremu kojojm bi se to postiglo je butter crema i pravi s eovako Butter krem: 125 gr margarina 200 gr šećera u prahu 3 kašike mleka
ovo se mora dobro izmiksati tj.izraditi...i smao se tanko preko torte premazuje da se izravna i eventualno zakrpe manje rupe....i prkeo toga ide fondant... svakako kolika je količina torte i koliko misliš da ti treba butter krema možeš praviti i pola mjere
27.04.2011, 10:01
vila_7
5398
Hanady ma ti si pravo srce-bas ti hvala na detaljnom odgovoru! I samo jos cime izrezujete srcadi,cvjetice,...? Nozem?
27.04.2011, 10:05
Hanady RR
18727
Hanady ma ti si pravo srce-bas ti hvala na detaljnom odgovoru! I samo jos cime izrezujete srcadi,cvjetice,...? Nozem?
ovako...imaš modle plastičen za one standraden sitne kolače...ja ih imam nekoliko vrsta a nedavno sma kupila od medića slatkog naše formašice još jedn jako povoljno i sad imam i pakicu
a ja sam čak kupila skalpel pa kad razvijem fondant često napravim sebi od tvrđeg kartona recimo za listove na svijetu da mi budu iste veličine pa mi je krton kao odlik koji spustim na fondant i okolo režem...pa čačaklicom malo pritisneš gdje želiš nabore na svijetu, listiću itd.
27.04.2011, 10:11
Mirkica
6978
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
glicerin u eurofarm apotekama...u sarajevu znam ima u mekrtaoru na socijalnom u prizemlju apoteka i u prizemlju u BBi centru...100 ml 3 KM boje, ja kupujem u Merkatoru boje u pragu...jedn akesica 0.35 pfeninga
a krema da torta bude ravna ako sama torta ne sadrži kremu kojojm bi se to postiglo je butter crema i pravi s eovako Butter krem: 125 gr margarina 200 gr šećera u prahu 3 kašike mleka
ovo se mora dobro izmiksati tj.izraditi...i smao se tanko preko torte premazuje da se izravna i eventualno zakrpe manje rupe....i prkeo toga ide fondant... svakako kolika je količina torte i koliko misliš da ti treba butter krema možeš praviti i pola mjere
Hanady i ja se evo kanim nauciti ovo praviti imam milion pitanja pa cu po redu sta mi naumpadne :) A kako je sa filovanjem torte je li mogu ja uzeti koju hocu tortu samo ovaj preliv da bude sto si navela preko torte pa onda fondant ili Bojim se da nece sve izcuriti ili imaju odredjene torte i nacin pripreme Sada ja sam vidjela na ebay. da imaju razne spravice za pravljenje fondatna figurica itd.. pa da mi bi znati jel mi to treba za ovo remek djelo :)))????
27.04.2011, 10:28
Hanady RR
18727
Mirkice... svi mi na e.bayu sa željom teškom gledamo šta ima od alata...al sve ga nemamo... naime kad bi se porfesionalizirala kupila bih nekada a ovako za svoje potrebe svašta s emože sikoristiti da napraviš lijepu torticu amatersku... eh sad koja torta... to su torte koje imaju kreme i koje su čvrste i beš šlaga najčešće da s enbi fondnat topio...
ja sma do sada radila sa 4 torte fondat vrlo uspješno reform torta čokoldan torta od azzure s ateme sanat monika torta s ateme torte i poslednja anđep torta sa teme torte....
kada sma radila fondat stavila sma buteer kremu d ami bude ravnija odzgo...kao i kod ove čokoladne a ove dvije druge imaju takve kreme d anjima možeš poravnati tortu i staviti fondat bez d ardiš butter kremu
27.04.2011, 10:57
palachinken
5397
Uh te silne spravice po ebayu, ma masa toga je bacanje para. Od onih špratli za ravnanje do posebnih pvc oklagija i nakih štapića za oblikovanje. Mislim, sve se to da skontati od stvari u kući.
Meni oči ostaju jednino na kalupima za tratinčice i sitnim sitnim cvijetićima. Malo su mi poskupi. A pogotovo onim oklagijama s uzorkom, ali dohakacu ja njima, samo da se malo potrudim pa razmislim od čega se daju napraviti
27.04.2011, 10:57
vila_7
5398
pretpostavljam da si ti radila ovu sto je u tvom albumu - prekrasna je!
27.04.2011, 11:12
Mirkica
6978
hanady hvala na odgovoru , znaci uzalud bacanje para ako vec nije profesionalno
27.04.2011, 13:35
milenium
6133
mirkice,ja za nijednu svoju tortu nisam radila butercremu.moze je jednostavno namazat filom koji i ide na nju(samo da nije slag)ili jednostavno kore premazat pekmezom i na to fondat
moju fondatusu mozete pogledat u albumu,necu je ovdje stavljat jer je mogla bit i bolja.
< Poruku je uredio milenium -- 27.4.2011 13:47:43 >
27.04.2011, 21:46
LaCici
80
Krenulo me
27.04.2011, 22:14
myb@by
1644
IZVORNA PORUKA: LaCici
Krenulo me
bas je elegantna ova torta. Kako si napravila ove gerbere ako nije tajna?
27.04.2011, 22:22
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: myb@by
Krenulo me
bas je elegantna ova torta. Kako si napravila ove gerbere ako nije tajna?
sve sami profesionalci
27.04.2011, 22:27
Honey3
3035
Krenulo me
prelijepa ....zeno odakle ti ideje
27.04.2011, 22:29
N_N
1860
Definitivno nije za ovu temu ali fondant je Ne znam gdje sam ovaj put fulila, počeo se topiti
Od i sa puno ljubavlju za mog mužeka
27.04.2011, 22:31
LaCici
80
Kupila u Alperu kalupe za gerbere Ja odusevljena kako je lako s njima raditi. Hvala zene
27.04.2011, 22:33
N_N
1860
Krenulo me
Prelijepo! Bravoo!!!! A kako si dobila ovu krasnu smeđu boju?
27.04.2011, 22:35
myb@by
1644
N-N bravo za trud, sto je najvaznije od srca je La cici koliko kostaju ovi kalupi?
LaCici
80
Wilton boje u gelu. Ima smedja pa sam dodala jos i crne i potamnila fino.
LaCici
80
N-N bravo za trud, sto je najvaznije od srca je La cici koliko kostaju ovi kalupi?
20,95 KM
27.04.2011, 22:36
maja78 RR
4163
Krenulo me
ma daaaaaaaaj
27.04.2011, 22:43
Ilhana RR
6113
Hej zene, nedo Bog da ste u svedskoj... ove svedske slasticarne bih bankrutirale sta vi radite a sta oni...
svaka vam cast!!! Bolji ste od profesionalaca!!!
27.04.2011, 22:46
Meri29
1045
Ja sam odusevljena ovim tortama, stvarno
Hocu i ja ponovo da pokusam, mom muzicu ide rodendan, pravila sam mu i za prosli (i to je bio i prvi i posljednji pokusaj ) i fondant nije ispao jestiv, ali nikako. Bio je pretvrd, pravila sam ga od bombona i na kraju smo ga skinuli i pojeli tortu. Zanima me koja je smjesa bolja vama licno, one bombone ili glicerin, ako se zadam ponovo da se ne osramotim kao prosle godine
27.04.2011, 22:52
myb@by
1644
20,95 KM
Još samo jedno pitanje i necu vise . Je su li u ovoj cijeni uracunati samo gerberi ili ima jos oblika?
27.04.2011, 22:57
myb@by
1644
IZVORNA PORUKA: Meri29
Ja sam odusevljena ovim tortama, stvarno
Hocu i ja ponovo da pokusam, mom muzicu ide rodendan, pravila sam mu i za prosli (i to je bio i prvi i posljednji pokusaj ) i fondant nije ispao jestiv, ali nikako. Bio je pretvrd, pravila sam ga od bombona i na kraju smo ga skinuli i pojeli tortu. Zanima me koja je smjesa bolja vama licno, one bombone ili glicerin, ako se zadam ponovo da se ne osramotim kao prosle godine
Svi hvale glicerin. Ja sam probala sa bombonama i super mi je ispalo.