writing-img

RE: Fondant

  
clock-img

27.04.2011, 09:37

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

Da ne idem sad po starim postovima, mozete li mi odgovoriti gdje kupite glicerin i boje ? I kakva se to krema treba staviti ispod fondanta? HVALA!

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

27.04.2011, 09:42

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: helena_7

Da ne idem sad po starim postovima, mozete li mi odgovoriti gdje kupite glicerin i boje ? I kakva se to krema treba staviti ispod fondanta? HVALA!



glicerin u eurofarm apotekama...u sarajevu znam ima u mekrtaoru na socijalnom u prizemlju apoteka i u prizemlju u BBi centru...100 ml 3 KM
boje, ja kupujem u Merkatoru boje u pragu...jedn akesica 0.35 pfeninga

a krema da torta bude ravna ako sama torta ne sadrži kremu kojojm bi se to postiglo je butter crema i pravi s eovako
Butter krem:
125 gr margarina
200 gr šećera u prahu
3 kašike mleka

ovo se mora dobro izmiksati tj.izraditi...i smao se tanko preko torte premazuje da se izravna i eventualno zakrpe manje rupe....i prkeo toga ide fondant...
svakako kolika je količina torte i koliko misliš da ti treba butter krema možeš praviti i pola mjere user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.04.2011, 10:01

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

Hanady ma ti si pravo srce-bas ti hvala na detaljnom odgovoru! user posted image
I samo jos cime izrezujete srcadi,cvjetice,...? Nozem?


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

27.04.2011, 10:05

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: helena_7

Hanady ma ti si pravo srce-bas ti hvala na detaljnom odgovoru! user posted image
I samo jos cime izrezujete srcadi,cvjetice,...? Nozem?



ovako...imaš modle plastičen za one standraden sitne kolače...ja ih imam nekoliko vrsta a nedavno sma kupila od medića slatkog naše formašice još jedn jako povoljno i sad imam i pakicuuser posted image

eh sad imaš tih modli na svakom ćošku različitih...ono dvostrana šuplja evo ovako
http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.1470421124480.2056649.1352173012#!/photo.php?fbid=1470451205232&set=a.1470421124480.2056649.1352173012&type=1&theater

a ja sam čak kupila skalpel pa kad razvijem fondant često napravim sebi od tvrđeg kartona recimo za listove na svijetu da mi budu iste veličine pa mi je krton kao odlik koji spustim na fondant i okolo režem...pa čačaklicom malo pritisneš gdje želiš nabore na svijetu, listiću itd.user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.04.2011, 10:11

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: helena_7

Da ne idem sad po starim postovima, mozete li mi odgovoriti gdje kupite glicerin i boje ? I kakva se to krema treba staviti ispod fondanta? HVALA!



glicerin u eurofarm apotekama...u sarajevu znam ima u mekrtaoru na socijalnom u prizemlju apoteka i u prizemlju u BBi centru...100 ml 3 KM
boje, ja kupujem u Merkatoru boje u pragu...jedn akesica 0.35 pfeninga

a krema da torta bude ravna ako sama torta ne sadrži kremu kojojm bi se to postiglo je butter crema i pravi s eovako
Butter krem:
125 gr margarina
200 gr šećera u prahu
3 kašike mleka

ovo se mora dobro izmiksati tj.izraditi...i smao se tanko preko torte premazuje da se izravna i eventualno zakrpe manje rupe....i prkeo toga ide fondant...
svakako kolika je količina torte i koliko misliš da ti treba butter krema možeš praviti i pola mjere user posted image


Hanady i ja se evo kanim nauciti ovo praviti imam milion pitanja pa cu po redu sta mi naumpadne :)
A kako je sa filovanjem torte je li mogu ja uzeti koju hocu tortu samo ovaj preliv da bude sto si navela preko torte pa onda fondant ili Bojim se da nece sve izcuriti ili imaju odredjene torte i nacin pripreme
Sada ja sam vidjela na ebay. da imaju razne spravice za pravljenje fondatna figurica itd.. pa da mi bi znati jel mi to treba za ovo remek djelo :)))????


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

27.04.2011, 10:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Mirkice...
svi mi na e.bayu sa željom teškom gledamo šta ima od alata...al sve ga nemamo...user posted image
naime kad bi se porfesionalizirala kupila bih nekada a ovako za svoje potrebe svašta s emože sikoristiti da napraviš lijepu torticu amatersku...
eh sad koja torta...
to su torte koje imaju kreme i koje su čvrste i beš šlaga najčešće da s enbi fondnat topio...

ja sma do sada radila sa 4 torte fondat vrlo uspješno
reform torta
čokoldan torta od azzure s ateme
sanat monika torta s ateme torte
i poslednja anđep torta sa teme torte....

kada sma radila fondat stavila sma buteer kremu d ami bude ravnija odzgo...kao i kod ove čokoladne
a ove dvije druge imaju takve kreme d anjima možeš poravnati tortu i staviti fondat bez d ardiš butter kremu

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.04.2011, 10:57

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Uh te silne spravice po ebayu, ma masa toga je bacanje para. Od onih špratli za ravnanje do posebnih pvc oklagija i nakih štapića za oblikovanje. Mislim, sve se to da skontati od stvari u kući.

Meni oči ostaju jednino na kalupima za tratinčice i sitnim sitnim cvijetićima. Malo su mi poskupi. A pogotovo onim oklagijama s uzorkom, ali dohakacu ja njima, samo da se malo potrudim pa razmislim od čega se daju napraviti user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

27.04.2011, 10:57

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

pretpostavljam da si ti radila ovu sto je u tvom albumu - prekrasna je! user posted image

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

27.04.2011, 11:12

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

hanady hvala na odgovoru , znaci uzalud bacanje para ako vec nije profesionalno 

_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

27.04.2011, 13:35

clock-img

milenium

pencil-img

6133

mirkice,ja za nijednu svoju tortu nisam radila butercremu.moze je jednostavno namazat filom koji i ide na nju(samo da nije slag)ili jednostavno kore premazat pekmezom i na to fondatuser posted image

moju fondatusu mozete pogledat u albumu,necu je ovdje stavljat jer je mogla bit i bolja.

< Poruku je uredio milenium -- 27.4.2011 13:47:43 >

clock-img

27.04.2011, 21:46

clock-img

LaCici

pencil-img

80

Krenulo me user posted image
user posted image

clock-img

27.04.2011, 22:14

clock-img

myb@by

pencil-img

1644


IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me user posted image
user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image bas je elegantna ova torta. Kako si napravila ove gerbere ako nije tajna?

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

27.04.2011, 22:22

clock-img

salmy

pencil-img

5830

IZVORNA PORUKA: myb@by


IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me user posted image
user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image bas je elegantna ova torta. Kako si napravila ove gerbere ako nije tajna?

user posted image user posted image  sve sami profesionalci

clock-img

27.04.2011, 22:27

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me user posted image
user posted image

prelijepauser posted image ....zeno odakle ti ideje


_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

27.04.2011, 22:29

clock-img

N_N

pencil-img

1860

Definitivno nije za ovu temu ali fondant je user posted image
Ne znam gdje sam ovaj put fulila, počeo se topiti user posted image user posted image user posted image user posted image

Od user posted image  i sa puno ljubavlju za mog mužeka

user posted image

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

27.04.2011, 22:31

clock-img

LaCici

pencil-img

80

Kupila u Alperu kalupe za gerbere user posted image
Ja odusevljena kako je lako s njima raditi. Hvala zene user posted image

clock-img

27.04.2011, 22:33

clock-img

N_N

pencil-img

1860

IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me user posted image
user posted image




Prelijepo! Bravoo!!!! A kako si dobila ovu krasnu smeđu boju?

_____________________________

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

27.04.2011, 22:35

clock-img

myb@by

pencil-img

1644

N-N bravo za trud, sto je najvaznije od srca je user posted image user posted image user posted image
La cici koliko kostaju ovi kalupi?

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

27.04.2011, 22:35

clock-img

LaCici

pencil-img

80

Wilton boje u gelu. Ima smedja pa sam dodala jos i crne i potamnila fino. 

clock-img

27.04.2011, 22:35

clock-img

LaCici

pencil-img

80

IZVORNA PORUKA: myb@by

N-N bravo za trud, sto je najvaznije od srca je user posted image user posted image user posted image
La cici koliko kostaju ovi kalupi?


20,95 KM

clock-img

27.04.2011, 22:36

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: LaCici

Krenulo me user posted image
user posted image



ma daaaaaaaaj

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

27.04.2011, 22:43

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Hej zene, nedo Bog da ste u svedskoj... ove svedske slasticarne bih bankrutirale sta vi radite a sta oni...

svaka vam cast!!! Bolji ste od profesionalaca!!!


user posted image user posted image user posted image



_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

27.04.2011, 22:46

clock-img

Meri29

pencil-img

1045

Ja sam odusevljena ovim tortama, stvarno user posted image

Hocu i ja ponovo da pokusam, mom muzicu ide rodendan, pravila sam mu i za prosli (i to je bio i prvi i posljednji pokusaj user posted image ) i fondant nije ispao jestiv, ali nikako. Bio je pretvrd, pravila sam ga od bombona i na kraju smo ga skinuli i pojeli tortu. Zanima me koja je smjesa bolja vama licno, one bombone ili glicerin, ako se zadam ponovo da se ne osramotim kao prosle godine user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

clock-img

27.04.2011, 22:52

clock-img

myb@by

pencil-img

1644


IZVORNA PORUKA: LaCici

IZVORNA PORUKA: myb@by

N-N bravo za trud, sto je najvaznije od srca je user posted image user posted image user posted image
La cici koliko kostaju ovi kalupi?


20,95 KM


Još samo jedno pitanje i necu vise user posted image . Je su li u ovoj cijeni uracunati samo gerberi ili ima jos oblika?

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

27.04.2011, 22:57

clock-img

myb@by

pencil-img

1644


IZVORNA PORUKA: Meri29

Ja sam odusevljena ovim tortama, stvarno user posted image

Hocu i ja ponovo da pokusam, mom muzicu ide rodendan, pravila sam mu i za prosli (i to je bio i prvi i posljednji pokusaj user posted image ) i fondant nije ispao jestiv, ali nikako. Bio je pretvrd, pravila sam ga od bombona i na kraju smo ga skinuli i pojeli tortu. Zanima me koja je smjesa bolja vama licno, one bombone ili glicerin, ako se zadam ponovo da se ne osramotim kao prosle godine user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Svi hvale glicerin. Ja sam probala sa bombonama i super mi je ispalo. user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

Zadnji članci

article-img