Evo ajfona, opet :) Ovaj put bojila srebrnom bojom (hvala rokoko), ne znam koliko se vidi na slici, ali uživo baš liči na metal.
ajm amejzd reci mi, ziva bila, koja torta ide pod ovaj fondant. I koje su dimenzije ove torte, nikako ne mogu da se otmem dojmu da je ko adrianov krevetac Rokoko, za tebe više stvarno riječi nemam...ne mogu se izdivit. ona s košarkaškom temom me ostavila paf.
hej i ja sam ovo hjtela pitati, bas mi se cini ooogroomnaa torta... al' suuupeer je skroz, za svaku pohvalu
Hvala žene. Od vas mi to pogotovo znacu. Ova torta je ustvari praaaavo mala, samo zumirana za slikanje :)) Kore sam rezala na 10x20cm, visina oko 6cm sve ukupno sa fondanom. Ove ikonice su 1,5x1,5cm, minijatura mrtva A inače pravila sam čokoladni biskvit, premazivala zagrijanom marmeladom od kajsija sa komadicima kajsija iz kompota, a krema je dan ranije napravljen ganache. Ništa specijalno, ali dobila sam poruku da je pravo ukusno
30.04.2011, 23:16
Mya_81 RR
5531
Bambi, ja ne bih nista pisala po torti. Super izgleda
30.04.2011, 23:16
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: Ilhana*
Dadada ja to zovem cetkica za likovno :P al eto od sada cu da govorim kist :P
nauci ti novu nasu rijec ...a kad bi dosla u radnju i trazila cetku za likovno...gledali bi te
Mene gledaju te gledaju hahaha
al sad znam sta treba da radim hihihi =)
30.04.2011, 23:17
Medić*
29
Mi smo isto govorili kist ili cetkica za likovno
30.04.2011, 23:19
Lady26
9177
IZVORNA PORUKA: Lady26
Haj kad smo vec kod toga, na kojem je to jeziku? Jel starobosanski ili je to po ovom novom bosanskohrvatskom?
Ja otkako znam za sebe znam i za kist, s njim se radi na likovnom kao sto je Zaha rekla, za bojnje temperama.... i nema bosanskohrvatskog jezika , ima bosanski, srpski i hrvatski....
Ma danas dosta novi rijeci dolaze nam iz hrvatskog :P zato sam tako rekla... kao naprimer travanj i ostali mjeseci hahaha samo sto ja neznam koji je koji hihihihi...
Ne sjecam se kako smo govorili mi kad sam ja dole isla u skolu... to je bilo prije nekih 18-19 godina hahahahaha =)
Vidis kako si "potrefila" travanj Uh davno si otisla.... ali opet i tada si morala koristiti kist...samo sto se te nevazne sitnice zaborave, mislim na rijeci.....
30.04.2011, 23:19
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: zaha
kist vam je cetkica za bojenjekoriste ga djeca za tempere i vodene boje,u domacinstvu za premazivanje peciva ,moleri za farbanje.......et to je to
a bogami i neki odrasli
a to sam vidis zaboravila a koristim ga cesto kad treba kuci zavrsiti rad iz likovnog Bambi tortica je super sretan put zelimo tvojoj sestri
30.04.2011, 23:20
Rimljankaa
1878
Bambi super torta....
Imam jedno pitanje za ove iskusne,koja je najbolja podloga za fodant?
Slag,cokolada ili? Koju tortu obicno pravite?
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
30.04.2011, 23:21
Ilhana RR
6113
ma to travanj sam se sjetila jer sam prije dva dana vidila haha a ostale mjesece neznam... znam samo da je Listopad oktobar jer tada lisce pada hahahahahhahah
ne bitno, bitno je da znam sada sa cim trebam da mazem ;)
30.04.2011, 23:22
Anoniman
Bambi cinko woow...nikako da te poValim
30.04.2011, 23:23
Anoniman
ma to travanj sam se sjetila jer sam prije dva dana vidila haha a ostale mjesece neznam... znam samo da je Listopad oktobar jer tada lisce pada hahahahahhahah
ne bitno, bitno je da znam sada sa cim trebam da mazem ;)
a u hrvatskoj trazi kicicu a nemam pojma cija je rijec...gdje su tajra i klemzi
30.04.2011, 23:23
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Bambi super torta....
Po mom misljenju je buttercream najbolja podloga jer je cvrsca od ostali kremova i filova...
30.04.2011, 23:24
Anoniman
Bambi super torta....
slag ni u ludilu...dakle sve kreme koje su dovoljno cvrste
< Poruku je uredio dadada -- 30.4.2011 23:26:23 >
30.04.2011, 23:25
Anoniman
kist vam je cetkica za bojenjekoriste ga djeca za tempere i vodene boje,u domacinstvu za premazivanje peciva ,moleri za farbanje.......et to je to
a bogami i neki odrasli
a to sam vidis zaboravila a koristim ga cesto kad treba kuci zavrsiti rad iz likovnog Bambi tortica je super sretan put zelimo tvojoj sestri
a ima i budala kojima je to zivotni poziv
30.04.2011, 23:27
Rimljankaa
1878
Bambi super torta....
Moze li cokoladna glazura? I koju tortu najcesce stavljate ispod fodanta? MOze li recimo reform?
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
30.04.2011, 23:29
Ilhana RR
6113
joj bambi ja se zadeverala oko kiste tako da ne vidjoh ti sliku...
svaka cast za tortu, predobra je!!!
30.04.2011, 23:29
Anoniman
Bambi super torta....
Moze li cokoladna glazura? I koju tortu najcesce stavljate ispod fodanta? MOze li recimo reform?
moze...samo nek se dobro stegne...par sati...a najbolje da prenoci pa da je sutradan "prekrivas fondantom
< Poruku je uredio dadada -- 30.4.2011 23:32:13 >
30.04.2011, 23:30
Ilhana RR
6113
Bambi super torta....
moze...samo nek se dobro stegne...par sati...a najbolje da prenoci pa da je sutradan "presvlacis" fondantom
Ja uvijek tortu na dan prije napravim i stavim u frizder da se dobro stvrdne, tada najbolje se moze raditi sa fondantom =)
30.04.2011, 23:30
palachinken
5397
Može reform. Može bilo koja torta na principu kora-krema-kora. S tim da zadnju koru i cijelu tortu okolo premažeš nekom čvrstom kremom (ganache ili buttercream) ili čak marmeladom, jer se treba fondan zalijepiti na nešto. Ja obično pravim neke čokoladne torte sa čvrstom kremom.
30.04.2011, 23:35
Bambi09
1559
IZVORNA PORUKA: palachinken
Može reform. Može bilo koja torta na principu kora-krema-kora. S tim da zadnju koru i cijelu tortu okolo premažeš nekom čvrstom kremom (ganache ili buttercream) ili čak marmeladom, jer se treba fondan zalijepiti na nešto. Ja obično pravim neke čokoladne torte sa čvrstom kremom.
A vidis ja sam samo ostavila zadnju koru samu i preko nje stavila fondan Jel to pogresno
Hvala svima
< Poruku je uredio Bambi09 -- 30.4.2011 23:36:10 >
30.04.2011, 23:36
Ilhana RR
6113
Nije pogresno, moze i tako al kao sto palachinken kaze, lakse se "zalijepi" fondant kad ima kremu cvrstu ili dzem ;)
30.04.2011, 23:37
palachinken
5397
Vidiš da nije, dok ti stoji i dobro izgleda Ja volim dobro zagladititi taj završni premaz, da ne bude herav fondan i da se ne stvaraju mjehurici zraka. Zato ga prijepim za kremu i ne mrda
01.05.2011, 09:45
IvanaTz
827
IZVORNA PORUKA: IvanaTz
IZVORNA PORUKA: Niobe
Evo ajfona, opet :) Ovaj put bojila srebrnom bojom (hvala rokoko), ne znam koliko se vidi na slici, ali uživo baš liči na metal.
ajm amejzd reci mi, ziva bila, koja torta ide pod ovaj fondant. I koje su dimenzije ove torte, nikako ne mogu da se otmem dojmu da je ko adrianov krevetac Rokoko, za tebe više stvarno riječi nemam...ne mogu se izdivit. ona s košarkaškom temom me ostavila paf.
hej i ja sam ovo hjtela pitati, bas mi se cini ooogroomnaa torta... al' suuupeer je skroz, za svaku pohvalu
Hvala žene. Od vas mi to pogotovo znacu. Ova torta je ustvari praaaavo mala, samo zumirana za slikanje :)) Kore sam rezala na 10x20cm, visina oko 6cm sve ukupno sa fondanom. Ove ikonice su 1,5x1,5cm, minijatura mrtva A inače pravila sam čokoladni biskvit, premazivala zagrijanom marmeladom od kajsija sa komadicima kajsija iz kompota, a krema je dan ranije napravljen ganache. Ništa specijalno, ali dobila sam poruku da je pravo ukusno
Staaaa ba ovako mala? Evo me po stolu otprilike pokazujem sama sebi kolika je... Ne mogu ja to da zamislim, ona je meni ogromna i takva ce i da ostane... Heej pa svaka cast onda za detalje na ikonicama 1,5x1,5...
01.05.2011, 10:04
palachinken
5397
Ikonice sam čačkalicama i iglama radila, prsti, čak i ovi moji klavirski , su predebeli. Nema u njoj kila i po, baš tortica. A i slađa je tako, ušušna.
01.05.2011, 11:05
Niobe
1841
Ikonice sam čačkalicama i iglama radila, prsti, čak i ovi moji klavirski , su predebeli. Nema u njoj kila i po, baš tortica. A i slađa je tako, ušušna.
Ma fenomenalno. Kao što rekoh, ajm amejzd :))