Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
eh zene moje otkad ja vas citam i zapisujem sve sto se fondana tice, i danas isla u kupnju svega, nabavila sutra samo jos da odem u apoteku po glicerin da napomenem uopste nije bio prob. naci ga, ja upitah ima li jestivi glicerin i teta kaze za ceg ti treba ja objasnim kaze nije prob, koliko ti treba litar, dva?? oni prave taj glicerin u apoteci i ja rekoh pola litra, ako kome bude trebalo neka mi se javi. elem sutra ide jedna probna tortica sa fondanom to nikada radila nisam, pa da vidimo, to je pripremna jer da vidim kako ce mi uspjeti posto obecah zaovi napraviti jednu za njen rodj. Ja se pravo spremila, ali za pocetak necu nikakve figurice praviti dok ne razradim nego cvjetice, krugice, srcad.... da ja vidim kako to ide, pa cwmo kasnije i talenat za figurice da vidimo
javim se svakako ako nesto zaboravim, da vas priupitam ljubac za sve
posto sam ja izgleda u selendri,kod nas kazu u apoteci da uopce nemaju glicerin ,a kamoli jestivi! odakle si ti ako nije tajna?
I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?
_____________________________
Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim
08.05.2011, 09:37
vila_7
5398
IZVORNA PORUKA: palachinken
Evo ih, moje prve komercijalne torte (i mafini)
Za male cujice:
I za male dječake:
predobre! Kako pravite ove muffine? Jel obicne recepte i koje torte najcesce pravite za fondant?
_____________________________
Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim
08.05.2011, 09:49
Niobe
1841
IZVORNA PORUKA: helena_7
I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?
Imaš u DM oko 3,5 km. Ja ne znam zašto je nemoguće napraviti sa rafiniranim šećerom, ali fondant koji se napravi s njim je nemoguće modelirati jer puca i raspada se. Isprobano.
_____________________________
♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥ Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.
08.05.2011, 09:50
Bambi09
1559
IZVORNA PORUKA: helena_7
posto sam ja izgleda u selendri,kod nas kazu u apoteci da uopce nemaju glicerin ,a kamoli jestivi! odakle si ti ako nije tajna?
I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?
ja koristim uvijek obicni secer
_____________________________
25.03.2004. rodila se moja Bini 24.12.2009. rodio se moj Nane 19.08.2014. rodio se moj Mini
08.05.2011, 10:17
happysmile
1029
IZVORNA PORUKA: helena_7
IZVORNA PORUKA: happysmile
eh zene moje otkad ja vas citam i zapisujem sve sto se fondana tice, i danas isla u kupnju svega, nabavila sutra samo jos da odem u apoteku po glicerin da napomenem uopste nije bio prob. naci ga, ja upitah ima li jestivi glicerin i teta kaze za ceg ti treba ja objasnim kaze nije prob, koliko ti treba litar, dva?? oni prave taj glicerin u apoteci i ja rekoh pola litra, ako kome bude trebalo neka mi se javi. elem sutra ide jedna probna tortica sa fondanom to nikada radila nisam, pa da vidimo, to je pripremna jer da vidim kako ce mi uspjeti posto obecah zaovi napraviti jednu za njen rodj. Ja se pravo spremila, ali za pocetak necu nikakve figurice praviti dok ne razradim nego cvjetice, krugice, srcad.... da ja vidim kako to ide, pa cwmo kasnije i talenat za figurice da vidimo
javim se svakako ako nesto zaboravim, da vas priupitam ljubac za sve
posto sam ja izgleda u selendri,kod nas kazu u apoteci da uopce nemaju glicerin ,a kamoli jestivi! odakle si ti ako nije tajna?
I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?
helena probaj pitati u apoteci da li imaju glicerin od kojih se prave kreme za lice to im je taj, mene ljubazna teta fino saslusa i objasni mi da taj glicerin ide i u te kreme za lice i za jelo posto je neki postotak manji kako je ja skontah. A fruktozu sam i ja uzimala u dm-u i dodje 500gr 3,50 km, posto je ide samo 100 gr. onda ti moze biti za 5 fondana. Ako bas ne mognes nabaviti glicerin javi mi se poslacu ti ja ne brini, samo javi na pp a ja sam iz Tesnja
08.05.2011, 10:23
Anoniman
IZVORNA PORUKA: palachinken
I za male dječake:
ova mi je fenomenalna, sentimentalno sam vezana sa Garfildom i sa imenom na torti samo fali još jedno slovo...Čime režeš ova slova predobra su... Svaki dan u svakom pogledu sve više napredujete
08.05.2011, 10:28
bebacha
1170
kad se prave ovi muffini s fondanom,jel cim se naprave ovi oblici moraju na muufine
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
08.05.2011, 11:06
Dzenana_G
1024
Ja imam jos pitanja 1.moze li obojen fondant zagrijavati? 2.posto mi torta treba u srijedu, a u utorak cu imati i previse obaveza, da li ce se kore previse promjeniti, osusiti ito ako ih napravim u ponedjeljak i onda sve sastavim u utorak? 3. jeli prvo oblozim obje torte pa onda stavljam jednu na drugu?
_____________________________
11.05.2010. Princeza 20.06.2014. Princ
"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"
08.05.2011, 14:03
palachinken
5397
Ovako, za pitanje o slovima, ja ih ocrtam skalperom na razvaljanom fondanu pa onda režem, ručni rad A za muffine, pravim obične pa im capim vrh, malkice da se zaravnaju. Dzenana, možeš zagrijavati fondan bilo koje boje. Kore napravi pa u dvije kese. I da, obložiš torte posebno pa onda slažeš.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
08.05.2011, 20:04
Hannica
2920
Ide li reform torta pod fondant?
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
08.05.2011, 21:02
sheri
1515
IZVORNA PORUKA: Hannica
Ide li reform torta pod fondant?
mislim da moze, da je neko vec stavljao. ona krema ce ti biti zaista cvrsta, ako ju dobro napravis, pa bi trebalo da moze
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
08.05.2011, 21:33
happysmile
1029
pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce??? i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???
08.05.2011, 21:38
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: happysmile
pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce??? i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???
Jeste sve tako kako si napisala,jer dok je vruce moras i secer sipati po malo da bih ispao fondan dobar
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
08.05.2011, 21:41
happysmile
1029
muaa hvala tti puno, planiram to oko 12 poceti kad svi zaspu, da ja to u miru, tortica je napravljena i u fridzu
08.05.2011, 21:42
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: happysmile
pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce??? i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???
istopiš fruktorzu.... pa omdha staviš glicerin u vrući kad skineš s akola pa omdha želatin koji je nabubrio u vodi i pormješaj... onda u zdjelu u koju si stavila oko 400 gr šećera u prahu istreseš tu smjesu i mješaša...bude gnjecavo al dodaješ šećera još od 100 do 200 grama... i onda na radnu površinu izvadiš i dodaješ šećera i mjesiš rukom dok bude čvrši i kompaktan...
najviše 900 gr šećera u prahu ćeš potrošiti...sve prkeo toga raspradat će ti se...zati prati recept. Sretno
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
08.05.2011, 21:43
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: happysmile
muaa hvala tti puno, planiram to oko 12 poceti kad svi zaspu, da ja to u miru, tortica je napravljena i u fridzu
sretno
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
08.05.2011, 21:45
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
Ja imam jos pitanja 1.moze li obojen fondant zagrijavati? 2.posto mi torta treba u srijedu, a u utorak cu imati i previse obaveza, da li ce se kore previse promjeniti, osusiti ito ako ih napravim u ponedjeljak i onda sve sastavim u utorak? 3. jeli prvo oblozim obje torte pa onda stavljam jednu na drugu?
1. da...ali pažljivo da s ene opršiš 2. neće...napravi kore u ponedeljak...stavljaj između njih celofan i jendu na drugu ostavi u kutiji za tortu sa poklopcem i u frižider. Kada ih budeš sastavljala sa kremom naprskaj ih ili mlijekom ili agdom i slaži. 3. obložiš donju tortu pa na nju staviš gornju i nju obložiš onda.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
08.05.2011, 21:45
happysmile
1029
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: happysmile
pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce??? i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???
istopiš fruktorzu.... pa omdha staviš glicerin u vrući kad skineš s akola pa omdha želatin koji je nabubrio u vodi i pormješaj... onda u zdjelu u koju si stavila oko 400 gr šećera u prahu istreseš tu smjesu i mješaša...bude gnjecavo al dodaješ šećera još od 100 do 200 grama... i onda na radnu površinu izvadiš i dodaješ šećera i mjesiš rukom dok bude čvrši i kompaktan...
najviše 900 gr šećera u prahu ćeš potrošiti...sve prkeo toga raspradat će ti se...zati prati recept. Sretno
pa kako ga prvi put radim ima da ga pratim u bocu, javim vam utiske svakako, kaze mm vidjeces izadjes zajampurila se sva i kazes hebat ga ja ga bacila e rekoh mislim da necu uzela je happy i fruktoze i zelatina i secera viska ima da ga pravim do ujutro al cu da napravim
08.05.2011, 21:47
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: happysmile
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: happysmile
pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce??? i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???
istopiš fruktorzu.... pa omdha staviš glicerin u vrući kad skineš s akola pa omdha želatin koji je nabubrio u vodi i pormješaj... onda u zdjelu u koju si stavila oko 400 gr šećera u prahu istreseš tu smjesu i mješaša...bude gnjecavo al dodaješ šećera još od 100 do 200 grama... i onda na radnu površinu izvadiš i dodaješ šećera i mjesiš rukom dok bude čvrši i kompaktan...
najviše 900 gr šećera u prahu ćeš potrošiti...sve prkeo toga raspradat će ti se...zati prati recept. Sretno
pa kako ga prvi put radim ima da ga pratim u bocu, javim vam utiske svakako, kaze mm vidjeces izadjes zajampurila se sva i kazes hebat ga ja ga bacila e rekoh mislim da necu uzela je happy i fruktoze i zelatina i secera viska ima da ga pravim do ujutro al cu da napravim
dobra si,pa samo uporni uspiju
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
08.05.2011, 21:49
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: sheri
IZVORNA PORUKA: Hannica
Ide li reform torta pod fondant?
mislim da moze, da je neko vec stavljao. ona krema ce ti biti zaista cvrsta, ako ju dobro napravis, pa bi trebalo da moze
Ovo ce biti malo teze. Prvi put pravim reform tortu,upravo se pece zadnja kora.Bas sam se napatila oko nje,nisam znala da je ovako zahtjevna. Sta ce se desiti ako fil koji trebam kuhati na pari skuham na plati.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
08.05.2011, 21:59
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: Hannica
IZVORNA PORUKA: sheri
IZVORNA PORUKA: Hannica
Ide li reform torta pod fondant?
mislim da moze, da je neko vec stavljao. ona krema ce ti biti zaista cvrsta, ako ju dobro napravis, pa bi trebalo da moze
Ovo ce biti malo teze. Prvi put pravim reform tortu,upravo se pece zadnja kora.Bas sam se napatila oko nje,nisam znala da je ovako zahtjevna. Sta ce se desiti ako fil koji trebam kuhati na pari skuham na plati.
Mislim da nije dobra ideja na plati kuhati fil.Nisam nikada probala,ali ako kazu na pari onda ima razloga
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
08.05.2011, 22:03
Mama1
486
_____________________________
Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.
ellma Elmini
08.05.2011, 22:05
happysmile
1029
IZVORNA PORUKA: Mama1
mama1 wooooow ja nista ljepse u zivotu nisam vidila
08.05.2011, 22:13
Mama1
486
_____________________________
Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.
ellma Elmini
08.05.2011, 22:17
Mama1
486
happysmile
Hvala !!!
_____________________________
Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.