cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant

  
clock-img

08.05.2011, 09:35

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

IZVORNA PORUKA: happysmile

eh zene moje otkad ja vas citam i zapisujem sve sto se fondana tice, i danas isla u kupnju svega, nabavila sutra samo jos da odem u apoteku po glicerin da napomenem uopste nije bio prob. naci ga, ja upitah ima li jestivi glicerin i teta kaze za ceg ti treba ja objasnim kaze nije prob, koliko ti treba litar, dva?? oni prave taj glicerin u apoteci i ja rekoh pola litra, ako kome bude trebalo neka mi se javi. elem sutra ide jedna probna tortica sa fondanom to nikada radila nisam, pa da vidimo, to je pripremna jer da vidim kako ce mi uspjeti posto obecah zaovi napraviti jednu za njen rodj. Ja se pravo spremila, ali za pocetak necu nikakve figurice praviti dok ne razradim nego cvjetice, krugice, srcad.... da ja vidim kako to ide, pa cwmo kasnije i talenat za figurice da vidimo

javim se svakako ako nesto zaboravim, da vas priupitam
ljubac za sve



posto sam ja izgleda u selendri,kod nas kazu u apoteci da uopce nemaju glicerinuser posted image ,a kamoli jestivi! odakle si ti ako nije tajna?

I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?



_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

08.05.2011, 09:37

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

IZVORNA PORUKA: palachinken

Evo ih, moje prve komercijalne torte (i mafini) user posted image

Za male cujice:
user posted image

I za male dječake:
user posted image
user posted image








user posted image user posted image user posted image user posted image predobre! Kako pravite ove muffine? Jel obicne recepte i koje torte najcesce pravite za fondant?


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

08.05.2011, 09:49

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

IZVORNA PORUKA: helena_7

I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?




Imaš u DM oko 3,5 km. Ja ne znam zašto je nemoguće napraviti sa rafiniranim šećerom, ali fondant koji se napravi s njim je nemoguće modelirati jer puca i raspada se. Isprobano.


_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

08.05.2011, 09:50

clock-img

Bambi09

pencil-img

1559

IZVORNA PORUKA: helena_7

posto sam ja izgleda u selendri,kod nas kazu u apoteci da uopce nemaju glicerinuser posted image ,a kamoli jestivi! odakle si ti ako nije tajna?

I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?



ja koristim uvijek obicni secer user posted image


_____________________________

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

clock-img

08.05.2011, 10:17

clock-img

happysmile

pencil-img

1029


IZVORNA PORUKA: helena_7

IZVORNA PORUKA: happysmile

eh zene moje otkad ja vas citam i zapisujem sve sto se fondana tice, i danas isla u kupnju svega, nabavila sutra samo jos da odem u apoteku po glicerin da napomenem uopste nije bio prob. naci ga, ja upitah ima li jestivi glicerin i teta kaze za ceg ti treba ja objasnim kaze nije prob, koliko ti treba litar, dva?? oni prave taj glicerin u apoteci i ja rekoh pola litra, ako kome bude trebalo neka mi se javi. elem sutra ide jedna probna tortica sa fondanom to nikada radila nisam, pa da vidimo, to je pripremna jer da vidim kako ce mi uspjeti posto obecah zaovi napraviti jednu za njen rodj. Ja se pravo spremila, ali za pocetak necu nikakve figurice praviti dok ne razradim nego cvjetice, krugice, srcad.... da ja vidim kako to ide, pa cwmo kasnije i talenat za figurice da vidimo

javim se svakako ako nesto zaboravim, da vas priupitam
ljubac za sve



posto sam ja izgleda u selendri,kod nas kazu u apoteci da uopce nemaju glicerinuser posted image ,a kamoli jestivi! odakle si ti ako nije tajna?

I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?





helena probaj pitati u apoteci da li imaju glicerin od kojih se prave kreme za lice to im je taj, mene ljubazna teta fino saslusa i objasni mi da taj glicerin ide i u te kreme za lice i za jelo posto je neki postotak manji kako je ja skontah. A fruktozu sam i ja uzimala u dm-u i dodje 500gr 3,50 km, posto je ide samo 100 gr. onda ti moze biti za 5 fondana. Ako bas ne mognes nabaviti glicerin javi mi se poslacu ti ja ne brini, samo javi na ppuser posted image
a ja sam iz Tesnjauser posted image user posted image

clock-img

08.05.2011, 10:23

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: palachinken


I za male dječake:
user posted image
 


user posted image user posted image user posted image ova mi je fenomenalna, sentimentalno sam vezana sa Garfildom i sa imenom na tortiuser posted image samo fali još jedno slovo...Čime režeš ova slova predobra su...
Svaki dan u svakom pogledu sve više napredujeteuser posted image


clock-img

08.05.2011, 10:28

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

kad se prave  ovi muffini s fondanom,jel cim se naprave ovi oblici moraju na muufine

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

08.05.2011, 11:06

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Ja imam jos pitanja user posted image
1.moze li obojen fondant zagrijavati?
2.posto mi torta treba u srijedu, a u utorak cu imati i previse obaveza, da li ce se kore previse promjeniti, osusiti ito ako ih napravim u ponedjeljak i onda sve sastavim u utorak?
3. jeli prvo oblozim obje torte pa onda stavljam jednu na drugu?


_____________________________

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

08.05.2011, 14:03

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Ovako, za pitanje o slovima, ja ih ocrtam skalperom na razvaljanom fondanu pa onda režem, ručni rad user posted image
A za muffine, pravim obične pa im capim vrh, malkice da se zaravnaju.
Dzenana, možeš zagrijavati fondan bilo koje boje. Kore napravi pa u dvije kese. I da, obložiš torte posebno pa onda slažeš.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

08.05.2011, 20:04

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Ide li reform torta pod fondant?

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

08.05.2011, 21:02

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: Hannica

Ide li reform torta pod fondant?


mislim da moze, da je neko vec stavljao. ona krema ce ti biti zaista cvrsta, ako ju dobro napravis, pa bi trebalo da moze


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

08.05.2011, 21:33

clock-img

happysmile

pencil-img

1029

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???

clock-img

08.05.2011, 21:38

clock-img

muaaa

pencil-img

2911


IZVORNA PORUKA: happysmile

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???


Jeste sve tako kako si napisala,jer dok je vruce moras i secer sipati po malo da bih ispao fondan dobaruser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

08.05.2011, 21:41

clock-img

happysmile

pencil-img

1029

muaauser posted image user posted image user posted image
hvala tti puno, planiram to oko 12 poceti kad svi zaspu, da ja to u miru, tortica je napravljena i u fridzu

clock-img

08.05.2011, 21:42

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: happysmile

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???



istopiš fruktorzu....
pa omdha staviš glicerin u vrući kad skineš s akola
pa omdha želatin koji je nabubrio u vodi i pormješaj...
onda u zdjelu u koju si stavila oko 400 gr šećera u prahu istreseš tu smjesu i mješaša...bude gnjecavo al dodaješ šećera još od 100 do 200 grama...
i onda na radnu površinu izvadiš i dodaješ šećera i mjesiš rukom dok bude čvrši i kompaktan...

najviše 900 gr šećera u prahu ćeš potrošiti...sve prkeo toga raspradat će ti se...zati prati recept.
Sretno

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.05.2011, 21:43

clock-img

muaaa

pencil-img

2911


IZVORNA PORUKA: happysmile

muaauser posted image user posted image user posted image
hvala tti puno, planiram to oko 12 poceti kad svi zaspu, da ja to u miru, tortica je napravljena i u fridzu


sretnouser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

08.05.2011, 21:45

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Ja imam jos pitanja user posted image
1.moze li obojen fondant zagrijavati?
2.posto mi torta treba u srijedu, a u utorak cu imati i previse obaveza, da li ce se kore previse promjeniti, osusiti ito ako ih napravim u ponedjeljak i onda sve sastavim u utorak?
3. jeli prvo oblozim obje torte pa onda stavljam jednu na drugu?



1. da...ali pažljivo da s ene opršiš
2. neće...napravi kore u ponedeljak...stavljaj između njih celofan i jendu na drugu ostavi u kutiji za tortu sa poklopcem i u frižider. Kada ih budeš sastavljala sa kremom naprskaj ih ili mlijekom ili agdom i slaži.
3. obložiš donju tortu pa na nju staviš gornju i nju obložiš onda.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.05.2011, 21:45

clock-img

happysmile

pencil-img

1029


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: happysmile

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???



istopiš fruktorzu....
pa omdha staviš glicerin u vrući kad skineš s akola
pa omdha želatin koji je nabubrio u vodi i pormješaj...
onda u zdjelu u koju si stavila oko 400 gr šećera u prahu istreseš tu smjesu i mješaša...bude gnjecavo al dodaješ šećera još od 100 do 200 grama...
i onda na radnu površinu izvadiš i dodaješ šećera i mjesiš rukom dok bude čvrši i kompaktan...

najviše 900 gr šećera u prahu ćeš potrošiti...sve prkeo toga raspradat će ti se...zati prati recept.
Sretno





pa kako ga prvi put radim ima da ga pratim u bocu, javim vam utiske svakako, kaze mm vidjeces izadjes zajampurila se sva i kazes hebat ga ja ga bacilauser posted image user posted image user posted image
e rekoh mislim da necu uzela je happy i fruktoze i zelatina i secera viska ima da ga pravim do ujutro al cu da napravimuser posted image user posted image user posted image

clock-img

08.05.2011, 21:47

clock-img

muaaa

pencil-img

2911


IZVORNA PORUKA: happysmile


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: happysmile

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???



istopiš fruktorzu....
pa omdha staviš glicerin u vrući kad skineš s akola
pa omdha želatin koji je nabubrio u vodi i pormješaj...
onda u zdjelu u koju si stavila oko 400 gr šećera u prahu istreseš tu smjesu i mješaša...bude gnjecavo al dodaješ šećera još od 100 do 200 grama...
i onda na radnu površinu izvadiš i dodaješ šećera i mjesiš rukom dok bude čvrši i kompaktan...

najviše 900 gr šećera u prahu ćeš potrošiti...sve prkeo toga raspradat će ti se...zati prati recept.
Sretno





pa kako ga prvi put radim ima da ga pratim u bocu, javim vam utiske svakako, kaze mm vidjeces izadjes zajampurila se sva i kazes hebat ga ja ga bacilauser posted image user posted image user posted image
e rekoh mislim da necu uzela je happy i fruktoze i zelatina i secera viska ima da ga pravim do ujutro al cu da napravimuser posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image dobra si,pa samo uporni uspiju

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

08.05.2011, 21:49

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

IZVORNA PORUKA: sheri

IZVORNA PORUKA: Hannica

Ide li reform torta pod fondant?


mislim da moze, da je neko vec stavljao. ona krema ce ti biti zaista cvrsta, ako ju dobro napravis, pa bi trebalo da moze



Ovo ce biti malo teze.user posted image Prvi put pravim reform tortu,upravo se pece zadnja kora.Bas sam se napatila oko nje,nisam znala da je ovako zahtjevna.user posted image
Sta ce se desiti ako fil koji trebam kuhati na pari skuham na plati.user posted image


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

08.05.2011, 21:59

clock-img

muaaa

pencil-img

2911


IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: sheri

IZVORNA PORUKA: Hannica

Ide li reform torta pod fondant?


mislim da moze, da je neko vec stavljao. ona krema ce ti biti zaista cvrsta, ako ju dobro napravis, pa bi trebalo da moze



Ovo ce biti malo teze.user posted image Prvi put pravim reform tortu,upravo se pece zadnja kora.Bas sam se napatila oko nje,nisam znala da je ovako zahtjevna.user posted image
Sta ce se desiti ako fil koji trebam kuhati na pari skuham na plati.user posted image


Mislim da nije dobra ideja na plati kuhati fil.Nisam nikada probala,ali ako kazu na pari onda ima razlogauser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

08.05.2011, 22:03

clock-img

Mama1

pencil-img

486

user posted image




_____________________________

Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.

ellma
Elmini

clock-img

08.05.2011, 22:05

clock-img

happysmile

pencil-img

1029


IZVORNA PORUKA: Mama1

user posted image







mama1 wooooowuser posted image user posted image user posted image user posted image
ja nista ljepse u zivotu nisam vidila

clock-img

08.05.2011, 22:13

clock-img

Mama1

pencil-img

486

user posted image

_____________________________

Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.

ellma
Elmini

clock-img

08.05.2011, 22:17

clock-img

Mama1

pencil-img

486

happysmile



Hvala !!!


_____________________________

Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.

ellma
Elmini

Zadnji članci

article-img