writing-img

RE: Fondant

clock-img

10.05.2011, 18:19

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Moja torta skoro gotova user posted image
Imam jos samo jedno pitanje. Jel bolje da do sutra drzim torte odvojene ili da ih vec sad stavim jednu na drugu?

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

10.05.2011, 18:26

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Drži ih odvojene do sutra, da ne bi preko noci "popustila" donja torta.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

10.05.2011, 18:45

clock-img

Anoniman

citam koliko vas je strah napraviti torte na sprat...a ja uopste nisam razmisljala da bi se nesto moglo desiti kad sam pravilauser posted image user posted image niti sam pricvrscivala s necim...niti sam cekala do sutra...ja sam ih odmah natakarila jednu na drugu bez problemauser posted image user posted image user posted image

clock-img

10.05.2011, 18:46

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

10.05.2011, 18:50

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Ja ih ne držim odvojeno...kad oba sprata obložim fondantom, onda stavim jednu na drugu i onda ih dalje dokoriram, samo u donji sprat stavim stapiće koji pridržavaju gornji sprat...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

10.05.2011, 18:52

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

IZVORNA PORUKA: Iman83

Dobar info, a ja mislila sve zajedno spojiti....mogu misliti na šta bi to ličilo kad bi ujutro zavirila u frižider.

Elem, ja do sad pravila fondant s medom, pa me zanima za onaj s Minjine kuhinjice recept. Piše 1 želatina, ona mala jel? Pošto ja imam onu veliku što piše ''goveđa'' od dr Oetkera, pa je onda polam vjerovatno ili ne?

Da, mala vrećica želatine, čini mi se da je 10gr...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

10.05.2011, 18:54

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Moja torta skoro gotova user posted image
Imam jos samo jedno pitanje. Jel bolje da do sutra drzim torte odvojene ili da ih vec sad stavim jednu na drugu?

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

10.05.2011, 18:58

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

10.05.2011, 19:08

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Nekako bi mi vise odgovaralo da stavim jednu na drugu jer gornju nemogu zavrsiti dekoraciju dok je ne stavim na donju.
Mya jel stapice one kao za raznjice ubodes? Kako?
I kako uopste pebaciti ovu tortu na drugu? Ja se bojim da ce mi se raspast dok je prenesem.
Joj jesam smotana. I jka ovakva odlucim praviti tortu za rodjendan. Ako djetetu ne upropastim rodjendan bit ce dobro...

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

clock-img

10.05.2011, 19:10

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Ja sam stavljala štapiće kao armaturu, da mi vrhovi štapića vire iz donje torte jedno cent. I onda fino dvije špartle, digneš manju tortu i natakariš. Samo moraš se precizno odmjeriti, da ti ne pobjegne iz centra.
Vjerovatno moze i bez štapića, ali zašto rizikovati.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

10.05.2011, 19:12

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja sam stavljala štapiće kao armaturu, da mi vrhovi štapića vire iz donje torte jedno cent. I onda fino dvije špartle, digneš manju tortu i natakariš. Samo moraš se precizno odmjeriti, da ti ne pobjegne iz centra.
Vjerovatno moze i bez štapića, ali zašto rizikovati.

Ok shvatila user posted image Nadam se da cu uspjeti...
Hvala user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

clock-img

10.05.2011, 19:16

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

10.05.2011, 19:19

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Ja nestavljam nikakve stapice i nikada mi ne propadne jedna u drugu,a ovu sam zavrsila navece i tako je prenocila u frizideru do sutra.
user posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

clock-img

10.05.2011, 19:22

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

IZVORNA PORUKA: Iman83

Dženana, jesi ponovo pravila čokoladnu od Azure? Kakva je?
Ja kontam jednu Reform a drugu mislila tu od Azure čokoladnu, pa me zanima kakva je okusom?

Pravila sam je i ovaj put i opet me odusevila kako je jednostavna, a i znam da je ukusna. Ovaj put sam umjesto ljesnjaka u kremu samo stavila rendanu koricu narandje i mmmmm je. Ja uzivam u kombinaciji cokolade i narandje i ovo=a je po mojoj mjeri user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

clock-img

11.05.2011, 00:16

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Nekako bi mi vise odgovaralo da stavim jednu na drugu jer gornju nemogu zavrsiti dekoraciju dok je ne stavim na donju.
Mya jel stapice one kao za raznjice ubodes? Kako?
I kako uopste pebaciti ovu tortu na drugu? Ja se bojim da ce mi se raspast dok je prenesem.
Joj jesam smotana. I jka ovakva odlucim praviti tortu za rodjendan. Ako djetetu ne upropastim rodjendan bit ce dobro...

Ma, nece se raspasti...slobodno je dignes i samo fino stavis na donji sprat...

I zadnji put sam stavljala te štapiće od ražnjića, mada su slamke bokji izbor...skratim ih da malo strše iz te donje kore...

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

11.05.2011, 07:50

clock-img

Bambi09

pencil-img

1559

Pozdrav rajo,
imam jednu molbicu ako vam to nije kakav problem?!
Da li bi netko bio toliko ljubezan da napise detaljno i konkretno sta radi sa fondanom, nakon sto ga napravi? Mislim kad smjesate sastojke koji su potrebni za glicerinski fondan i isti izmjesite u odgovarajucu smjesu, sta onda radite s njim, da li ga ostavljate da odstoji, ili ga drzite u frizideru, ili ga odmah koristite? Da li jos nesto koristite prije presvlacenja torte i prije pravljenja oblika? I kako vam bude tako sjajan, mislim da se sjaji na kraju?
Unaprijed veoma zahvalna user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

clock-img

11.05.2011, 12:49

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

dali bi smjela ovo pod fondan.naravno kora bi bila na kraju

http://www.coolinarika.com/recept/najbolji-kolac-sa-jagodama/#content_info

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

11.05.2011, 13:04

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: bebacha

dali bi smjela ovo pod fondan.naravno kora bi bila na kraju

http://www.coolinarika.com/recept/najbolji-kolac-sa-jagodama/#content_info

na valj link nešto ponovi...mene vrati na temu fondant...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

11.05.2011, 13:09

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

http://www.coolinarika.com/recept/najbolji-kolac-sa-jagodama/

clock-img

11.05.2011, 13:12

clock-img

Bambi09

pencil-img

1559

bebacha dala si mi odlican prijedlog za tortu koju cu napraviti za babov rodjendan, samo sto cu umjesto jagoda staviti banane, zbog djece user posted image user posted image user posted image  ja smatram da moze fondan na ovo zato sto ima stabilnost zbog plazme... ja cu napraviti... hvala ti jos jednom user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.05.2011, 13:23

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ja cu s jagodama.Ajla jede jagode,Alen jos nejede torteuser posted image user posted image user posted image mama voli jagodeuser posted image user posted image
al ja nisam neki majstor s beze korama.

clock-img

11.05.2011, 13:28

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

joj zene drage,ja taman mislila da sam nasla glicerin (apotekarka prvo poslala MM-a kuci da pita za sta jeuser posted image sigurno), i ja kazem,on ode da kupi,kad ona: uh,ja mislila treba vam VAZELIN.user posted image user posted image user posted image
Tako da imam provjeriti samo jos u jednoj,ako ne budu imali, happysmile hoćeš mi ti poslati?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

11.05.2011, 13:43

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Evo nase tortice user posted image Konacno gotova. Mislim da ce sad ove sto sam ih peglala odahnuti user posted image

user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

clock-img

11.05.2011, 13:45

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

svaka cast,prekrasna jeuser posted image user posted image user posted image

blago vasoj djecici kad imaju ovako talentovane mame,ja ne smijem da se usudim da za rockas pravim tortuuser posted image user posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

clock-img

11.05.2011, 13:50

clock-img

Bambi09

pencil-img

1559

Dzenana user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zadnji članci

article-img