Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥ Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.
04.07.2011, 22:19
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
04.07.2011, 23:29
Mya_81 RR
5531
Stvarno sam se posramila nakon ovoliko komentara....hvala vam
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
05.07.2011, 14:03
Hannica
2920
Sad cu ja poceti s pitanjima. Danas sam kupila glicerin i fruktozu,zelim napokon da probam ovaj recept koji svi toliko hvale.Eh,problem je u fruktozi,.... Ja sam kupila dvije u dm-u,na jednoj kutiji pise traubenzucker,a na drugoj fruchtzucker,na nasem prevedeno i jedno i drugo je fruktoza. Koja je prava,koju vi koristite za fondant,ili valjaju i jedna i druga?
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
05.07.2011, 14:14
palachinken
5397
fruchtzucker je frutkoza, ovo drugo je grožđani šećer ili dekstroza. Kažu da je najbolje koristiti 50-50 i jednog i drugog, pa kad si već kupila, onda pomiješaj .
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
05.07.2011, 14:21
Hannica
2920
Hvala palachinken,sta bi ja bez tebe. Hajd poslaji mi jos link s minjinim receptom i videom.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
05.07.2011, 14:22
palachinken
5397
e to već ne znam napamet, ima na googlu, minjina kuhinjica pa potraži.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
05.07.2011, 14:25
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
05.07.2011, 16:51
Hannica
2920
Hvala Iman. Da li fondant drzite na sobnoj temperaturi i sada kad je toplo ili...? Da li je lakse raditi s njim kad je tek napravljen ili pustite da prenoci?
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
05.07.2011, 18:45
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: Hannica
Hvala Iman. Da li fondant drzite na sobnoj temperaturi i sada kad je toplo ili...? Da li je lakse raditi s njim kad je tek napravljen ili pustite da prenoci?
ja odmah radim i bas bude super za raditi a evo imam fondanta skoro od mjesec i drzim ga na sobnoj temp.jer nije jos bas tako toplo da mu smeta to sam jos jednom radila i samo ga malo u mikro razgrijala.
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))
05.07.2011, 18:48
Hannica
2920
Hvala ti zaho. Idem ja sad neku torticu napravit,a sutra cu fondant,zaboravila kupit zelatin. Nadam se da ce uspjeti.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
05.07.2011, 20:34
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
05.07.2011, 22:12
Niina
977
znate sta se meni desava sa fondanom, a pravila sam ga nekoliko puta i svaki put mi je isto se desilo. Radila sam ga uvijek po minjinom receptu, cak sam probavala i manje secera da stavim i vise glicerina ali uvijek isto. zrnast mi je, izvaljam ja njega, i uspijem i oblikovati ali kad se jede osjeti se secer. a kad sam probavala tudje fondane oni budu meksi od mog, i nemaju taj zrnast osjecaj u ustima. Gdje grijesim??
_____________________________
Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.
05.07.2011, 22:14
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Niina
znate sta se meni desava sa fondanom, a pravila sam ga nekoliko puta i svaki put mi je isto se desilo. Radila sam ga uvijek po minjinom receptu, cak sam probavala i manje secera da stavim i vise glicerina ali uvijek isto. zrnast mi je, izvaljam ja njega, i uspijem i oblikovati ali kad se jede osjeti se secer. a kad sam probavala tudje fondane oni budu meksi od mog, i nemaju taj zrnast osjecaj u ustima. Gdje grijesim??
ne mjesiš dovoljno dugo... ja sam na onoj torti što sma mami radila za 8 mart skontala to... treba pravo dugo mjesiti...što ga duše mjesiš on je podatniji i šećer se ''utopi'' umasu i ne sojeti se mislim da sam to skonatala
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.07.2011, 22:23
Niina
977
istina ja nisam dugo mjesila, tacnije prestajala sam cim dobije odgovarajucu gustinu.
_____________________________
Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.
06.07.2011, 19:13
Amrino
2613
Niina- problem ti je garant kod fruktoze. Trebas cijelo vrijeme mijesati dok se skrooooz secer ne istopi. Kad provrije- slobodno ostavi i minuticu duze uz stalno mijesanje jer se meni prvi put bas to desilo tj. fondan je bio zrnast i skontala sam da sam tu pogrijesila.
_____________________________
Polaznica obuke o dojenju HAMZA 29.12.2007 IMRAN 03.03.2010
06.07.2011, 19:57
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Amrino
Niina- problem ti je garant kod fruktoze. Trebas cijelo vrijeme mijesati dok se skrooooz secer ne istopi. Kad provrije- slobodno ostavi i minuticu duze uz stalno mijesanje jer se meni prvi put bas to desilo tj. fondan je bio zrnast i skontala sam da sam tu pogrijesila.
e zanet kako sma ja topila fruktozu... fino kad prokuha počnem d abrojim tačno onoliko koliko traje vrenje na video klipu na minjinoj kuharici mojom brzinom brojanja to vam je 75
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
07.07.2011, 12:48
Hannica
2920
Evo i moje prve tortice s fondantom od glicerina.Smjesa je bila super,nije mi se dalo trudit oko dekoracije jer nisam imala nikakvog povoda osim da isprobam recept. Uglavnom,od sada radim s ovim receptom,mnogo,mnogooo je laksi za radit.Ne znam sta sam do sada cekala.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
07.07.2011, 12:51
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
07.07.2011, 12:57
Hannica
2920
Ma nista posebno,obicna cokoladna tortica. Napravila brzinski samo do isprobamrecept za fondant. Ostalo mi pola smjese,mogu jos jednu tortu napravit. Hvala.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
ja mislim da ako može monte torta(kora-bjela krema-i na vrhu krema od vrhnja i čokolade)pod fondat,onda može svaka,samo nek je zadnji sloj čvrst pa od čega je god.
08.07.2011, 16:10
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Hannica
Evo i moje prve tortice s fondantom od glicerina.Smjesa je bila super,nije mi se dalo trudit oko dekoracije jer nisam imala nikakvog povoda osim da isprobam recept. Uglavnom,od sada radim s ovim receptom,mnogo,mnogooo je laksi za radit.Ne znam sta sam do sada cekala.
torta je divna...meni je dekoracija baš lijepa kao d aje sa povodom...i d aznaš drago mi je da si glicerinski porbala...kad s eporbaju oba onda se osjeti zaista koliko je lakše sa ovim
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
08.07.2011, 18:56
Mya_81 RR
5531
Hannice, super je!!!
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.