cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant

  
clock-img

04.07.2011, 17:58

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

MYA
user posted image

Ivana, divne torte user posted image


_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

04.07.2011, 22:19

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

04.07.2011, 23:29

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Stvarno sam se posramila nakon ovoliko komentara....hvala vam user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

05.07.2011, 14:03

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Sad cu ja poceti s pitanjima.user posted image Danas sam kupila glicerin i fruktozu,zelim napokon da probam ovaj recept koji svi toliko hvale.Eh,problem je u fruktozi,....user posted image Ja sam kupila dvije u dm-u,na jednoj kutiji pise traubenzucker,a na drugoj fruchtzucker,na nasem prevedeno i jedno i drugo je fruktoza. Koja je prava,koju vi koristite za fondant,ili valjaju i jedna i druga?user posted image

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

05.07.2011, 14:14

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

fruchtzucker je frutkoza, ovo drugo je grožđani šećer ili dekstroza. Kažu da je najbolje koristiti 50-50 i jednog i drugog, pa kad si već kupila, onda pomiješaj user posted image .

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

05.07.2011, 14:21

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Hvala palachinken,sta bi ja bez tebe.user posted image Hajd poslaji mi jos link s minjinim receptom i videom.user posted image

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

05.07.2011, 14:22

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

e to već ne znam napamet, ima na googlu, minjina kuhinjica pa potraži.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

05.07.2011, 14:25

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

05.07.2011, 16:51

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Hvala Iman.user posted image
Da li fondant drzite na sobnoj temperaturi i sada kad je toplo ili...? Da li je lakse raditi s njim kad je tek napravljen ili pustite da prenoci?


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

05.07.2011, 18:45

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

IZVORNA PORUKA: Hannica

Hvala Iman.user posted image
Da li fondant drzite na sobnoj temperaturi i sada kad je toplo ili...? Da li je lakse raditi s njim kad je tek napravljen ili pustite da prenoci?

ja odmah radim i bas bude super za raditi a evo imam fondanta skoro od mjesec i drzim ga na sobnoj temp.jer nije jos bas tako toplo da mu smetauser posted image to sam jos jednom radila i samo ga malo u mikro razgrijala.


_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

05.07.2011, 18:48

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Hvala ti zaho.user posted image Idem ja sad neku torticu napravit,a sutra cu fondant,zaboravila kupit zelatin.user posted image
Nadam se da ce uspjeti.user posted image


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

05.07.2011, 20:34

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

05.07.2011, 22:12

clock-img

Niina

pencil-img

977

znate sta se meni desava sa fondanom, a pravila sam ga nekoliko puta i svaki put mi je isto se desilo.
Radila sam ga uvijek po minjinom receptu, cak sam probavala i manje secera da stavim i vise glicerina ali uvijek isto.
zrnast mi je, izvaljam ja njega, i uspijem i oblikovati ali kad se jede osjeti se secer. a kad sam probavala tudje fondane oni budu meksi od mog, i nemaju taj zrnast osjecaj u ustima.
Gdje grijesim??

_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

clock-img

05.07.2011, 22:14

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Niina

znate sta se meni desava sa fondanom, a pravila sam ga nekoliko puta i svaki put mi je isto se desilo.
Radila sam ga uvijek po minjinom receptu, cak sam probavala i manje secera da stavim i vise glicerina ali uvijek isto.
zrnast mi je, izvaljam ja njega, i uspijem i oblikovati ali kad se jede osjeti se secer. a kad sam probavala tudje fondane oni budu meksi od mog, i nemaju taj zrnast osjecaj u ustima.
Gdje grijesim??


ne mjesiš dovoljno dugo...
ja sam na onoj torti što sma mami radila za 8 mart skontala to...
treba pravo dugo mjesiti...što ga duše mjesiš on je podatniji i šećer se ''utopi'' umasu i ne sojeti seuser posted image
mislim da sam to skonatalauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.07.2011, 22:23

clock-img

Niina

pencil-img

977

istina ja nisam dugo mjesila, tacnije prestajala sam cim dobije odgovarajucu gustinu.

_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

clock-img

06.07.2011, 19:13

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Niina- problem ti je garant kod fruktoze. Trebas cijelo vrijeme mijesati dok se skrooooz secer ne istopi. Kad provrije- slobodno ostavi i minuticu duze uz stalno mijesanje jer se meni prvi put bas to desilo tj. fondan je bio zrnast i skontala sam da sam tu pogrijesila. user posted image

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010


clock-img

06.07.2011, 19:57

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Amrino

Niina- problem ti je garant kod fruktoze. Trebas cijelo vrijeme mijesati dok se skrooooz secer ne istopi. Kad provrije- slobodno ostavi i minuticu duze uz stalno mijesanje jer se meni prvi put bas to desilo tj. fondan je bio zrnast i skontala sam da sam tu pogrijesila. user posted image



e zanet kako sma ja topila fruktozu...
fino kad prokuha počnem d abrojim tačno onoliko koliko traje vrenje na video klipu na minjinoj kuhariciuser posted image mojom brzinom brojanja to vam je 75user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

07.07.2011, 12:48

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Evo i moje prve tortice s fondantom od glicerina.Smjesa je bila super,nije mi se dalo trudit oko dekoracije jer nisam imala nikakvog povoda osim da isprobam recept.user posted image Uglavnom,od sada radim s ovim receptom,mnogo,mnogooo je laksi za radit.Ne znam sta sam do sada cekala.user posted image
user posted image


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

07.07.2011, 12:51

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

07.07.2011, 12:57

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Ma nista posebno,obicna cokoladna tortica.user posted image Napravila brzinski samo do isprobamrecept za fondant.
Ostalo mi pola smjese,mogu jos jednu tortu napravit. Hvala.


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

08.07.2011, 12:50

clock-img

Amani12

pencil-img

1651

Pitanje za iskusne fondant-majstorice :
da li ova tortica moze pod fondant masu?
http://www.coolinarika.com/recept/trobojna-cokoladna-torta/

user posted image


_____________________________

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

clock-img

08.07.2011, 15:53

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Amani, mogla bi, ali da ispečeš još jednu koru i staviš preko krema. Treba malo čvršća torta za pod fondan.
Ja se stavih među iskusne user posted image user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

08.07.2011, 16:01

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: Amani12

Pitanje za iskusne fondant-majstorice :
da li ova tortica moze pod fondant masu?
http://www.coolinarika.com/recept/trobojna-cokoladna-torta/

user posted image



ja mislim da ako može monte torta(kora-bjela krema-i na vrhu krema od vrhnja i čokolade)pod fondat,onda može  svaka,samo  nek je zadnji sloj čvrst pa od čega je god.

clock-img

08.07.2011, 16:10

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Hannica

Evo i moje prve tortice s fondantom od glicerina.Smjesa je bila super,nije mi se dalo trudit oko dekoracije jer nisam imala nikakvog povoda osim da isprobam recept.user posted image Uglavnom,od sada radim s ovim receptom,mnogo,mnogooo je laksi za radit.Ne znam sta sam do sada cekala.user posted image
user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image

torta je divna...meni je dekoracija baš lijepa kao d aje sa povodom...i d aznaš drago mi je da si glicerinski porbala...kad s eporbaju oba onda se osjeti zaista koliko je lakše sa ovimuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.07.2011, 18:56

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Hannice, super je!!!

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Zadnji članci

article-img