DK ma hajde ne cjepidlaci , meni je super tvoja torta ! A da vidis sta sam ja zamislila a tek ce mi druga biti , ma pravo sam ambiciozna,ali posto je za 1.rođendan pa da ljudi ne ostanu bez torte ako fulam,kupila sam i onu sliku jestivu za svaki slucaj!
29.07.2011, 10:54
vila_7
5398
ja gdje god sam isla nemaju kalupa osim standardnih za one praznicne suhe kolace
29.07.2011, 17:34
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: helena_7
DKma hajde ne cjepidlaci , meni je super tvoja torta ! A da vidis sta sam ja zamislila a tek ce mi druga biti , ma pravo sam ambiciozna,ali posto je za 1.rođendan pa da ljudi ne ostanu bez torte ako fulam,kupila sam i onu sliku jestivu za svaki slucaj!
tacno tako, ja gledam samo ono sto mi je ispalo pogresno ali samo zato da znam sta da izbjegavam.. sretno za drugu tortu.. ja sam se uplanirala za 2 sedmice za rodjendansku kitty - vec kontam kako cu je izvesti. ovu cu tortu ispod nje ali cu je pustiti da prenoci da se jos bolje ucvrsti. kalupe koje koristim sam kupila u Bingu - imaju ove kalupe za cvjetice (vidjela sam jos jedan kalup bas za fondant - imaju dio kojim se pritisne na fondant i onda se moze izbaciti taj dio - da se ne lijepi) a tamo sam kupila i plasticne kalupcice kojim pravim srce i jos neke koje ne koristim. sretno i cekamo sliku :))
01.08.2011, 09:03
vila_7
5398
da vas pitam i za tortu na sprat - kako ce se rezati?
01.08.2011, 09:12
calahoe
207
da vas pitam i za tortu na sprat - kako ce se rezati?
Rezes istovremeno oba sprata,mislim da negdje neko postavljao slike presjeka torte na sprat.Ja nemam nijednu da ti postavim.Nije nikakav problem vjeruj mi.
01.08.2011, 09:51
vila_7
5398
al mi bezveze posto ce biti povisoki spratovi,koliki ce onda komad biti? ili onda taj prerezem na 2
01.08.2011, 09:58
InLove
538
al mi bezveze posto ce biti povisoki spratovi,koliki ce onda komad biti? ili onda taj prerezem na 2
Ja sam rezala prvi sprat djeci :))) znaci posebno prvi posebno drugi, jer bas budu veliki komadi, ko bi to pojeo.
01.08.2011, 11:07
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
01.08.2011, 11:20
vila_7
5398
a kako rezes prvo gornji jel ga podupres ispod icim? ono npr. sirokim nozem da malo podvuces pa rezes preko
01.08.2011, 11:22
Brisani uporabnik
4077
01.08.2011, 11:43
calahoe
207
Iman skontala sam,ma ja sam ti pametna plavusica! Al ja cu probati bez stapica-valjda nece propasti!
< Poruku je uredio helena_7 -- 1.8.2011 12:05:29 >
01.08.2011, 14:03
InLove
538
hvala vam na odgovorima!
Iman skontala sam,ma ja sam ti pametna plavusica! Al ja cu probati bez stapica-valjda nece propasti!
Nece samo metalnom vadilicom polako skidas prvi sprat :)))
01.08.2011, 15:03
Brisani uporabnik
4077
02.08.2011, 08:14
vila_7
5398
ma i kontala sam tako...u subotu fondant napraviti-figurice, u nedjelju tortu , u ponedjeljak je rođendan (MM radi citav vikend).
P.S. a da stavim te slamke ili stapice za raznjice, kako ih stavljam - samo ubodem na par mejsta u donju i onda gornju stavim ?
< Poruku je uredio helena_7 -- 2.8.2011 8:15:40 >
02.08.2011, 15:06
Hannica
2920
Joj kako me ljuti ovaj fondant. Pravim Hani tortu za rodjendan i vec vidim da ne lici ni na sto...sad bi je bacila.Oko ove torte sam se najvise trudila a ispade najgora od svih. Mislim da cu s ovom tortom zavrsiti svoju karijeru s fondantom.
03.08.2011, 09:48
vila_7
5398
ma daj Hannice to su trudnicki hormoni,garant je odlicna! a hajde meni odgovorite za ove slamkice i stapice....
03.08.2011, 12:33
Hanady RR
18727
helena... ja sam zabadala u donju tortu slamke...koje su malo virile pa na njih nabodem gornju... stavljala sam ih pet u sredinu torte 1 i okoli toga 4...sve je to bila sama sredina...
režem najprije gornju tortu pa donju ....
meni kao takva nije porpadala...
nadam se neće ni tebi
03.08.2011, 12:35
vila_7
5398
super hvala - najvjerovatnije cu tako kao ti i Iman,pa valjda uspije. I da prva ce biti 28 cm a nigdje ne mogu naci manji kalup za drugi sprat,pa moze li obicni loncic oblozen iznutra al.folijom u rernu?
03.08.2011, 12:39
Hanady RR
18727
super hvala - najvjerovatnije cu tako kao ti i Iman,pa valjda uspije. I da prva ce biti 28 cm a nigdje ne mogu naci manji kalup za drugi sprat,pa moze li obicni loncic oblozen iznutra al.folijom u rernu?
ja imama samo kalup tortenpleh 28 u njemu peče prvu a drugu u šerpi manjeg obima...obložim je papirom za pečenje dobro namastim prije papira pa stavim papir pa i prkeo papira malo namastim i izliću kore sad pa sad
03.08.2011, 12:44
vila_7
5398
hvala
08.08.2011, 15:44
Hannan
135
Uh drage moje, tetkino dijete puni prvu godinicu i tetka je vec davno obecala praviti torticu. Sad tetka ne zna koju tortu , koju vi preporucujete pod fondant, i torta ce biti na sprat, dvoumim s eizmedju Vasine torote i bijeli andjeo...sta kazu iskusne koja je bolja...ili neki drugi prijedlog.Reformu sam do sad radila,samo mi ona brate prejaka, jos poslije posta ,ubice koga nedo Bog. Trebace mi oko 60-70 komada, planirala sam na sprat, ali ne znam koji promjer donje da bude 30-32-34?
08.08.2011, 16:31
madam x
839
IZVORNA PORUKA: Hannica
Joj kako me ljuti ovaj fondant. Pravim Hani tortu za rodjendan i vec vidim da ne lici ni na sto...sad bi je bacila.Oko ove torte sam se najvise trudila a ispade najgora od svih. Mislim da cu s ovom tortom zavrsiti svoju karijeru s fondantom.
Kako je završilo?
08.08.2011, 16:38
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: zinanina
IZVORNA PORUKA: Hannica
Kako je završilo?
Zavrsilo se tako sto smo narucili tortu u slasticarnoj,kostala nas je preko 100 KM na kraju.Nije ona bila tako losa,ali ja sam zamislila drukciju i nikako nisam htjela da pristanem na manje. Ali je bila ukusna pravo,nista se nije bacilo.Samo mi zao sto sam se toliko umorila,dva dana sam je pravila,noge mi natekle ko buhtlice od stajanja i na kraju nista. Stavit cu sliku kad kupim USB za aparat.
08.08.2011, 23:13
Hannan
135
IZVORNA PORUKA: Hannan
Uh drage moje, tetkino dijete puni prvu godinicu i tetka je vec davno obecala praviti torticu. Sad tetka ne zna koju tortu , koju vi preporucujete pod fondant, i torta ce biti na sprat, dvoumim s eizmedju Vasine torote i bijeli andjeo...sta kazu iskusne koja je bolja...ili neki drugi prijedlog.Reformu sam do sad radila,samo mi ona brate prejaka, jos poslije posta ,ubice koga nedo Bog. Trebace mi oko 60-70 komada, planirala sam na sprat, ali ne znam koji promjer donje da bude 30-32-34?