writing-img

RE: Fondant

clock-img

29.07.2011, 10:54

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

DK ma hajde ne cjepidlaci user posted image user posted image user posted image user posted image , meni je super tvoja torta ! A da vidis sta sam ja zamislila a tek ce mi druga biti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ma pravo sam ambiciozna,ali posto je za 1.rođendan pa da ljudi ne ostanu bez torte ako fulam,kupila sam i onu sliku jestivu za svaki slucaj! user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

29.07.2011, 10:54

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

ja gdje god sam isla nemaju kalupa osim standardnih za one praznicne suhe kolace

clock-img

29.07.2011, 17:34

clock-img

D_K

pencil-img

2669

IZVORNA PORUKA: helena_7

DK ma hajde ne cjepidlaci user posted image user posted image user posted image user posted image , meni je super tvoja torta ! A da vidis sta sam ja zamislila a tek ce mi druga biti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ma pravo sam ambiciozna,ali posto je za 1.rođendan pa da ljudi ne ostanu bez torte ako fulam,kupila sam i onu sliku jestivu za svaki slucaj! user posted image

user posted image user posted image
tacno tako, ja gledam samo ono sto mi je ispalo pogresno ali samo zato da znam sta da izbjegavam..
sretno za drugu tortu.. ja sam se uplanirala za 2 sedmice za rodjendansku kitty - vec kontam kako cu je izvesti. ovu cu tortu ispod nje ali cu je pustiti da prenoci da se jos bolje ucvrsti.
kalupe koje koristim sam kupila u Bingu - imaju ove kalupe za cvjetice (vidjela sam jos jedan kalup bas za fondant - imaju dio kojim se pritisne na fondant i onda se moze izbaciti taj dio - da se ne lijepi) a tamo sam kupila i plasticne kalupcice kojim pravim srce i jos neke koje ne koristim.
sretno i cekamo sliku :))

Onaj pogled :))))

clock-img

01.08.2011, 09:03

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

da vas pitam i za tortu na sprat - kako ce se rezati? user posted image

clock-img

01.08.2011, 09:12

clock-img

calahoe

pencil-img

207

da vas pitam i za tortu na sprat - kako ce se rezati? user posted image

Rezes istovremeno oba sprata,mislim da negdje neko postavljao slike presjeka torte na sprat.Ja nemam nijednu da ti postavim.Nije nikakav problem vjeruj mi.user posted image

clock-img

01.08.2011, 09:51

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

al mi bezveze posto ce biti povisoki spratovi,koliki ce onda komad biti? ili onda taj prerezem na 2 user posted image

clock-img

01.08.2011, 09:58

clock-img

InLove

pencil-img

538

al mi bezveze posto ce biti povisoki spratovi,koliki ce onda komad biti? ili onda taj prerezem na 2 user posted image

Ja sam rezala prvi sprat djeci :))) znaci posebno prvi posebno drugi, jer bas budu veliki komadi, ko bi to pojeo.user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

clock-img

01.08.2011, 11:07

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

01.08.2011, 11:20

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

a kako rezes prvo gornji jel ga podupres ispod icim? ono npr. sirokim nozem da malo podvuces pa rezes preko user posted image

clock-img

01.08.2011, 11:22

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

01.08.2011, 11:43

clock-img

calahoe

pencil-img

207

Pa neces oba komada servirati,da se fino rastavitiuser posted image
evo nasla sam kod Amre u albumu sliku presjeka torte na sprat
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1786607578175&set=o.186097798089507&type=1&theater

clock-img

01.08.2011, 12:04

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

hvala vam na odgovorima! user posted image

Iman skontala sam,ma ja sam ti pametna plavusica! user posted image Al ja cu probati bez stapica-valjda nece propasti!user posted image

< Poruku je uredio helena_7 -- 1.8.2011 12:05:29 >

clock-img

01.08.2011, 14:03

clock-img

InLove

pencil-img

538

hvala vam na odgovorima! user posted image

Iman skontala sam,ma ja sam ti pametna plavusica! user posted image Al ja cu probati bez stapica-valjda nece propasti!user posted image

Nece samo metalnom vadilicom polako skidas prvi sprat :)))

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

clock-img

01.08.2011, 15:03

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

02.08.2011, 08:14

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

ma i kontala sam tako...u subotu fondant napraviti-figurice, u nedjelju tortu , u ponedjeljak je rođendan (MM radi citav vikend).

P.S. a da stavim te slamke ili stapice za raznjice, kako ih stavljam - samo ubodem na par mejsta u donju i onda gornju stavim ?

< Poruku je uredio helena_7 -- 2.8.2011 8:15:40 >

clock-img

02.08.2011, 15:06

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Joj kako me ljuti ovaj fondant.user posted image Pravim Hani tortu za rodjendan i vec vidim da ne lici ni na sto...sad bi je bacila.Oko ove torte sam se najvise trudila a ispade najgora od svih.user posted image Mislim da cu s ovom tortom zavrsiti svoju karijeru s fondantom.user posted image user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

03.08.2011, 09:48

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

ma daj Hannice to su trudnicki hormoni,garant je odlicna! user posted image

a hajde meni odgovorite za ove slamkice i stapice....

clock-img

03.08.2011, 12:33

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

helena...
ja sam zabadala u donju tortu slamke...koje su malo virile pa na njih nabodem gornju...
stavljala sam ih pet u sredinu torte 1 i okoli toga 4...sve je to bila sama sredina...

režem najprije gornju tortu pa donju ....

meni kao takva nije porpadala...

nadam se neće ni tebiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

03.08.2011, 12:35

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

super hvala - najvjerovatnije cu tako kao ti i Iman,pa valjda uspije.
I da prva ce biti 28 cm a nigdje ne mogu naci manji kalup za drugi sprat,pa moze li obicni loncic oblozen iznutra al.folijom u rernu?

clock-img

03.08.2011, 12:39

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

super hvala - najvjerovatnije cu tako kao ti i Iman,pa valjda uspije.
I da prva ce biti 28 cm a nigdje ne mogu naci manji kalup za drugi sprat,pa moze li obicni loncic oblozen iznutra al.folijom u rernu?

ja imama samo kalup tortenpleh 28 u njemu peče prvu a drugu u šerpi manjeg obima...obložim je papirom za pečenje dobro namastim prije papira pa stavim papir pa i prkeo papira malo namastim i izliću kore sad pa saduser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

03.08.2011, 12:44

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

hvala user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.08.2011, 15:44

clock-img

Hannan

pencil-img

135

Uh drage moje, tetkino dijete puni prvu godinicu i tetka je vec davno obecala praviti torticu. Sad tetka ne zna koju tortu , koju vi preporucujete pod fondant, i torta ce biti na sprat, dvoumim s eizmedju Vasine torote i bijeli andjeo...sta kazu iskusne koja je bolja...ili neki drugi prijedlog.Reformu sam do sad radila,samo mi ona brate prejaka, jos poslije posta ,ubice koga nedo Bog.
Trebace mi oko 60-70 komada, planirala sam na sprat, ali ne znam koji promjer donje da bude 30-32-34?

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

clock-img

08.08.2011, 16:31

clock-img

madam x

pencil-img

839

IZVORNA PORUKA: Hannica

Joj kako me ljuti ovaj fondant.user posted image Pravim Hani tortu za rodjendan i vec vidim da ne lici ni na sto...sad bi je bacila.Oko ove torte sam se najvise trudila a ispade najgora od svih.user posted image Mislim da cu s ovom tortom zavrsiti svoju karijeru s fondantom.user posted image user posted image user posted image

Kako je završilo?

clock-img

08.08.2011, 16:38

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

IZVORNA PORUKA: zinanina

IZVORNA PORUKA: Hannica

Kako je završilo?

Zavrsilo se tako sto smo narucili tortu u slasticarnoj,kostala nas je preko 100 KM  na kraju.Nije ona bila tako losa,ali ja sam zamislila drukciju i nikako nisam htjela da pristanem na manje.user posted image Ali je bila ukusna pravo,nista se nije bacilo.Samo mi zao sto sam se toliko umorila,dva dana sam je pravila,noge mi natekle ko buhtlice od stajanja i na kraju nista.user posted image
Stavit cu sliku kad kupim USB za aparat.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

08.08.2011, 23:13

clock-img

Hannan

pencil-img

135

IZVORNA PORUKA: Hannan

Uh drage moje, tetkino dijete puni prvu godinicu i tetka je vec davno obecala praviti torticu. Sad tetka ne zna koju tortu , koju vi preporucujete pod fondant, i torta ce biti na sprat, dvoumim s eizmedju Vasine torote i bijeli andjeo...sta kazu iskusne koja je bolja...ili neki drugi prijedlog.Reformu sam do sad radila,samo mi ona brate prejaka, jos poslije posta ,ubice koga nedo Bog.
Trebace mi oko 60-70 komada, planirala sam na sprat, ali ne znam koji promjer donje da bude 30-32-34?

Ima li iko kakav savjet?

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

Zadnji članci

article-img