cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant

  
clock-img

27.09.2011, 20:50

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Ovo je moj neki kombinovani recept. Ako hoćete napisat ću Vam.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

27.09.2011, 20:51

clock-img

teacher75

pencil-img

5394


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Ovo je moj neki kombinovani recept. Ako hoćete napisat ću Vam.


ja sam antitalenat za pravljenje torti, samo reci sta je, mozda ti nekad narucimuser posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

27.09.2011, 21:03

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Hahahahah, može, naravno, evo recept:

Kore:

3 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 supene kašike kakaa
2 supene kašike ulja
1 vanilin šećer

Sve sastojke pjenasto umutiti. U kalup staviti papir za pečenje, malo pomastiti i iztliti smjesu. Pćei 20 minuta na tempšeraturi od 180 stepeni. Kada je pečeno, potpuno ohlađeno tijesto izvaditi iz rerne i prerezati na dva dijela. Ponoviti postupak, tj. ispeći još jedanput tijesto i presjeći na dva dijela, tako da se ukupno dobiju 4 kore. Ukoliko želite u jedno tijesto ne morate staviti kakao, tako da bude crno bijela torta.

Fil:

3 pudinga sa 8 kašika šećera skuhati u 1,3 l mlijeka i kada je puding kuhan, odmah u vreo dodati 100 grama čokolade za kuhanje. Sve dobro promiješati i staviti u frižider da se potpuno ohladi. U hladan puding dodati 150 istopljenog putera. Vratiti fil u frižider. U međuvremenu napraviti šlag od 6 bjelanaca, ali skroz čvrst i u miješati u fil. Ponovno vratiti u frižider. U drugoj šerpici zagrijati 250 ml vrhnja za kuhanje, te u njega dodati 6 žumanaca umućenioh sa 6 kašika šećera. Sve sjediniti i kada provri, dodati 100 grama čokolade za kuhanje, pa skinuti sa šporeta. Ostaviti da se ohladi.
Prvu koru namazati filom od podinga pa preko nje kašikom u tankom sloju nanijeti smjesu od vrhnja, te postupak ponavljati do zadnje kore. Zadnju koru ne mazati filom, nego pred nanošenje fonant mase premazati bater kremom.


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

27.09.2011, 21:10

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

a sad to fino na recepte user posted image s fotkom da se ne zagubi

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

27.09.2011, 23:09

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Hahahahah, može, naravno, evo recept:

Kore:

3 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 supene kašike kakaa
2 supene kašike ulja
1 vanilin šećer

Sve sastojke pjenasto umutiti. U kalup staviti papir za pečenje, malo pomastiti i iztliti smjesu. Pćei 20 minuta na tempšeraturi od 180 stepeni. Kada je pečeno, potpuno ohlađeno tijesto izvaditi iz rerne i prerezati na dva dijela. Ponoviti postupak, tj. ispeći još jedanput tijesto i presjeći na dva dijela, tako da se ukupno dobiju 4 kore. Ukoliko želite u jedno tijesto ne morate staviti kakao, tako da bude crno bijela torta.

Fil:

3 pudinga sa 8 kašika šećera skuhati u 1,3 l mlijeka i kada je puding kuhan, odmah u vreo dodati 100 grama čokolade za kuhanje. Sve dobro promiješati i staviti u frižider da se potpuno ohladi. U hladan puding dodati 150 istopljenog putera. Vratiti fil u frižider. U međuvremenu napraviti šlag od 6 bjelanaca, ali skroz čvrst i u miješati u fil. Ponovno vratiti u frižider. U drugoj šerpici zagrijati 250 ml vrhnja za kuhanje, te u njega dodati 6 žumanaca umućenioh sa 6 kašika šećera. Sve sjediniti i kada provri, dodati 100 grama čokolade za kuhanje, pa skinuti sa šporeta. Ostaviti da se ohladi.
Prvu koru namazati filom od podinga pa preko nje kašikom u tankom sloju nanijeti smjesu od vrhnja, te postupak ponavljati do zadnje kore. Zadnju koru ne mazati filom, nego pred nanošenje fonant mase premazati bater kremom.



sta je bater krema user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.09.2011, 23:30

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

triputmama smao za tebe ....

Fondant je masa kojom se prekrivaju napravljene torte.
najprije moraš odlučiti koju ćeš toprtu praviti...
uglavnom pod fondant idu torte koje nemaju puno šlaga jer se on u suprotnom topi...
ja sma do sada pravila, azure čokoladnu tortu, reform tortu, milka tortu, ledenu tortu, danta monika torta i jaffa torta...
eh dalje kako napraviti fondant

evo ti recept i video klip kako s epravi...moraš kupiti sastojek odgovaraluće
http://www.minjina-kuhinjica.com/fondam-i-gum-pasta/figurice-od-fondana/domaci-fondan-uz-video-klip/

unutar recepta imaš šta je to što ti sve treba...
ja sam u sarajevu pa ti ne mogu reći gdje tamo možeš kupiti fruktorzu i glicerin i želatin...tako da ćeš to trebati od nekoga ko živi na tvom području saznati

kod nas postoje boje u prahu i u gelu...
kada nrpaviš ovaj fondant on ti je bijele boje, onda ti bojiš u zavisnoti šta želiš napraviti i koliko ti treba da prekriješ cijelu tortu...
bojiš tako što boju u prahu rastopiš sa nekoliko kapi vode pa dodaješ komadu fondatna i valjaš ga dok ne dobiješ željenu čvrtoću i notu boje

eh sad svaku tortu koju želiš prekriti fondantom premažaš butter cremom...
butetr crem se stavlja da se fondant lijepo zaljepi i da nema grba...
što znači kada praviš tortu staviš koru podljenju i preko nje bez obzira na recept ne stavljaj njenu kremu nego je namažeš butter cremom odozgo i okolo i sve lijepo poravnaš

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to...eh ou ovo radi boljeg okusa možeš dodati i red otopljene čokolade što ja redovno radim...
ovo s emaže u ajko zankom tankom sloju...

eto ja se nadam amlo sma ti pomogla...
ako imaš pitanja pitaj na vrijeme...

pore ovoga fondant možda ako ne nađeš sastojek možeš pokušati sa fondatnom od machmalow bombona ako želiš i o ti malo pojasnimuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.09.2011, 23:36

clock-img

Anoniman

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to.



Hanady , nemoj me pucat user posted image da posle ovoga spiska ja imadoh pitanje user posted image ali kako da sujedinim bater kremu user posted image ono...mikserom izmesam jel i to je onda to user posted image

clock-img

27.09.2011, 23:41

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: triputmama

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to.



Hanady , nemoj me pucat user posted image da posle ovoga spiska ja imadoh pitanje user posted image ali kako da sujedinim bater kremu user posted image ono...mikserom izmesam jel i to je onda to user posted image



da izmutiš mikserom...to kada mutiš trebaš baš dobro ubutati i umutiti da nema grudvica...
al nije strašno

evo ti jedna divan link kako to sve uradi jedna ženica pa d aonako imaš predtavu u glavi kako napraviti sve to...

http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE&feature=related

imaš sa strane još linkova pa možeš dobiti i neke fine idejeuser posted image

ja ti predlažem da povih dana napraviš jednu ktortu koja s ene peče...manjeg pormjera pa da pokušaša napraviti nešto simpatično na njojuser posted image
da bi vam za rođkas bila uspješnijauser posted image

eh da...torta može biti super lijepa da ne radiš sad neke zahtjvene figure...ali zato možeš oblike...
mi oblike scra, cvjetića itd radimo modlama uglavnom na ovj fol
http://www.sila.rs/images/products/muanyag/teszta-szaggato-keszletek_07.jpg

a ako nemaš to možeš od kartona napraviti sebi oblike sada pa okolo manjim nižem rezati po fondantu i takod obiti oblike...

oblike na tortu stavljaš na sljedeći način
u malo vode razmuti šećera u prahu...u jednoj šolji...
pa odna svaki oblik namažeš malo tom vodom kistom ili prstom i staviš na fondant podlogu torte da ti stojiuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.09.2011, 23:48

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: triputmama

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to.



Hanady , nemoj me pucat user posted image da posle ovoga spiska ja imadoh pitanje user posted image ali kako da sujedinim bater kremu user posted image ono...mikserom izmesam jel i to je onda to user posted image



da izmutiš mikserom...to kada mutiš trebaš baš dobro ubutati i umutiti da nema grudvica...
al nije strašno

evo ti jedna divan link kako to sve uradi jedna ženica pa d aonako imaš predtavu u glavi kako napraviti sve to...

http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE&feature=related

imaš sa strane još linkova pa možeš dobiti i neke fine idejeuser posted image

ja ti predlažem da povih dana napraviš jednu ktortu koja s ene peče...manjeg pormjera pa da pokušaša napraviti nešto simpatično na njojuser posted image
da bi vam za rođkas bila uspješnijauser posted image

eh da...torta može biti super lijepa da ne radiš sad neke zahtjvene figure...ali zato možeš oblike...
mi oblike scra, cvjetića itd radimo modlama uglavnom na ovj fol
http://www.sila.rs/images/products/muanyag/teszta-szaggato-keszletek_07.jpg

a ako nemaš to možeš od kartona napraviti sebi oblike sada pa okolo manjim nižem rezati po fondantu i takod obiti oblike...

oblike na tortu stavljaš na sljedeći način
u malo vode razmuti šećera u prahu...u jednoj šolji...
pa odna svaki oblik namažeš malo tom vodom kistom ili prstom i staviš na fondant podlogu torte da ti stojiuser posted image



e hvala user posted image ti na zivcima , ovo bi i mutav svatio pa bvaljda cu i ja user posted image user posted image user posted image    uskoro i moja slika na temi
user posted image

clock-img

27.09.2011, 23:50

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ma nema frke...
ja sma stavrno nekoliko puta pisla na ovoj temi i drugima...pokušam pomoći...
ja sma ovako samu sebe sprmeila na poduhvat...stalno sma čitala i listala mislila to neki bauk...al sam se snašla i za sada sam zadovoljna...
drago mi je da nekome olakšam ako mogu...
nemoj da te bude stid samo pitaj...ja sam voljna da dovedemo ovaj projekt tortice do krajauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

28.09.2011, 02:18

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Odlucila sam konacno! Ovaj vikend je definitivno moj.
Koristit cu RR za svoj prvi fondant..Je li vazi? user posted image  
Samo mi recite za nekoga ko ima obje lijeve ruke, 0% iskustva u pravljenju torti, na koji nacin da radim fondan..Citala sam da vi to radite sa zelatinom (cini mi se), a ima neki i sa bonbonama..Koji je laksi?
Jos par dana me dijeli od prve fondantice..Ocekujem support. user posted image

_____________________________

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

28.09.2011, 05:59

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Meni je jednostavniji ovaj sa želatinom. A i sam fondat mi bude puno bolji.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

28.09.2011, 07:02

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

mjesečeva pratilja....ja rijetko pravim kolače,torte nikad a super mi ispala fondantica. Recept koji imam,ako ti je mrsko traziti unazad,mogu ti ga poslati na PP- po meni je najjednostavniji,jer sam skinula desetak koji zakompliciraju,a ovaj bas jednostavno kratko i lijepo opise postupak i sve gotovo za 15-20 min.!

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

28.09.2011, 09:40

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Helena, koji recept si ti uzela? Je li ovaj sa želatinom?

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

28.09.2011, 10:45

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Hahahahah, može, naravno, evo recept:

Kore:

3 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 supene kašike kakaa
2 supene kašike ulja
1 vanilin šećer


Sve sastojke pjenasto umutiti. U kalup staviti papir za pečenje, malo pomastiti i iztliti smjesu. Pćei 20 minuta na tempšeraturi od 180 stepeni. Kada je pečeno, potpuno ohlađeno tijesto izvaditi iz rerne i prerezati na dva dijela. Ponoviti postupak, tj. ispeći još jedanput tijesto i presjeći na dva dijela, tako da se ukupno dobiju 4 kore. Ukoliko želite u jedno tijesto ne morate staviti kakao, tako da bude crno bijela torta.

Fil:

3 pudinga sa 8 kašika šećera skuhati u 1,3 l mlijeka i kada je puding kuhan, odmah u vreo dodati 100 grama čokolade za kuhanje. Sve dobro promiješati i staviti u frižider da se potpuno ohladi. U hladan puding dodati 150 istopljenog putera. Vratiti fil u frižider. U međuvremenu napraviti šlag od 6 bjelanaca, ali skroz čvrst i u miješati u fil. Ponovno vratiti u frižider. U drugoj šerpici zagrijati 250 ml vrhnja za kuhanje, te u njega dodati 6 žumanaca umućenioh sa 6 kašika šećera. Sve sjediniti i kada provri, dodati 100 grama čokolade za kuhanje, pa skinuti sa šporeta. Ostaviti da se ohladi.
Prvu koru namazati filom od podinga pa preko nje kašikom u tankom sloju nanijeti smjesu od vrhnja, te postupak ponavljati do zadnje kore. Zadnju koru ne mazati filom, nego pred nanošenje fonant mase premazati bater kremom.



Elma B, jel ovo recept za sve te 4 kore sto trebaju na kraju biti  stime sto se masa dijeli ili pa opet ista smesa se muti za druge kore mislim opet

clock-img

28.09.2011, 10:52

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

3xmama ponovis smjesu,to navedeno je za jednu koru koju rezesuser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

28.09.2011, 11:09

clock-img

Rabi

pencil-img

1810

ElmaB hvala na receptuuser posted image
Sad sam jos sigurnija da ova torta nije dobra samo  od okauser posted image Ovo je super, extra posebna torta koju  moram probatiuser posted image user posted image user posted image Ja volim cokoladne torte, a ova mi je sva mracnauser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

clock-img

28.09.2011, 11:12

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Odlucila sam konacno! Ovaj vikend je definitivno moj.
Koristit cu RR za svoj prvi fondant..Je li vazi? user posted image  
Samo mi recite za nekoga ko ima obje lijeve ruke, 0% iskustva u pravljenju torti, na koji nacin da radim fondan..Citala sam da vi to radite sa zelatinom (cini mi se), a ima neki i sa bonbonama..Koji je laksi?
Jos par dana me dijeli od prve fondantice..Ocekujem support. user posted image



Ovaj sa želatinom tj glicerinski fodnant je mnogo lakši za raditi i daje bolje mogućnosti ta smjesa nego aona sa bombonamauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

28.09.2011, 13:41

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

IZVORNA PORUKA: muaaa

3xmama ponovis smjesu,to navedeno je za jednu koru koju rezesuser posted image



Triputmama, ovako je kako je napisala muaaa. Ono je recept za jednu turu u kalupu tj. za dvije kore koje dobiješ kada prerežeš tijesto. Postupak ponavljaš dva puta da bi dobila četiri kore.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

28.09.2011, 13:43

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

IZVORNA PORUKA: Rabi

ElmaB hvala na receptuuser posted image
Sad sam jos sigurnija da ova torta nije dobra samo  od okauser posted image Ovo je super, extra posebna torta koju  moram probatiuser posted image user posted image user posted image Ja volim cokoladne torte, a ova mi je sva mracnauser posted image user posted image user posted image user posted image



Hvala puno!user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

28.09.2011, 13:57

clock-img

Rabi

pencil-img

1810

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Hahahahah, može, naravno, evo recept:

Kore:

3 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 supene kašike kakaa
2 supene kašike ulja
1 vanilin šećer

Sve sastojke pjenasto umutiti. U kalup staviti papir za pečenje, malo pomastiti i iztliti smjesu. Pćei 20 minuta na tempšeraturi od 180 stepeni. Kada je pečeno, potpuno ohlađeno tijesto izvaditi iz rerne i prerezati na dva dijela. Ponoviti postupak, tj. ispeći još jedanput tijesto i presjeći na dva dijela, tako da se ukupno dobiju 4 kore. Ukoliko želite u jedno tijesto ne morate staviti kakao, tako da bude crno bijela torta.

Fil:

3 pudinga sa 8 kašika šećera skuhati u 1,3 l mlijeka i kada je puding kuhan, odmah u vreo dodati 100 grama čokolade za kuhanje. Sve dobro promiješati i staviti u frižider da se potpuno ohladi. U hladan puding dodati 150 istopljenog putera. Vratiti fil u frižider. U međuvremenu napraviti šlag od 6 bjelanaca, ali skroz čvrst i u miješati u fil. Ponovno vratiti u frižider. U drugoj šerpici zagrijati 250 ml vrhnja za kuhanje, te u njega dodati 6 žumanaca umućenioh sa 6 kašika šećera. Sve sjediniti i kada provri, dodati 100 grama čokolade za kuhanje, pa skinuti sa šporeta. Ostaviti da se ohladi.
Prvu koru namazati filom od podinga pa preko nje kašikom u tankom sloju nanijeti smjesu od vrhnja, te postupak ponavljati do zadnje kore. Zadnju koru ne mazati filom, nego pred nanošenje fonant mase premazati bater kremom.


Kako istopljenog putera...je li bas mora biti istopljen ili omeksanuser posted image
I samo da provjerim je li vrhnje za kuhanje ili vrhnje za slaguser posted image Reko da se nisi zajabunilauser posted image Ja uzela da popisem sta mi treba, pa da se bacim na pravljenje!!! Ne mogu iscekati da probamuser posted image


_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

clock-img

28.09.2011, 14:02

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Mislila sam na omekšani, ne na skroz istopljeni. I da vrhnje za šlag se koristi! Hvala ti punoooooooo!user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

28.09.2011, 14:05

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Mala ispravka recepta:

Kore:

3 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 supene kašike kakaa
2 supene kašike ulja
1 vanilin šećer

Sve sastojke pjenasto umutiti. U kalup staviti papir za pečenje, malo pomastiti i iztliti smjesu. Pćei 20 minuta na tempšeraturi od 180 stepeni. Kada je pečeno, potpuno ohlađeno tijesto izvaditi iz rerne i prerezati na dva dijela. Ponoviti postupak, tj. ispeći još jedanput tijesto i presjeći na dva dijela, tako da se ukupno dobiju 4 kore. Ukoliko želite u jedno tijesto ne morate staviti kakao, tako da bude crno bijela torta.

Fil:

3 pudinga sa 8 kašika šećera skuhati u 1,3 l mlijeka i kada je puding kuhan, odmah u vreo dodati 100 grama čokolade za kuhanje. Sve dobro promiješati i staviti u frižider da se potpuno ohladi. U hladan puding dodati 150 omekšalog putera. Vratiti fil u frižider. U međuvremenu napraviti šlag od 6 bjelanaca, ali skroz čvrst i u miješati u fil. Ponovno vratiti u frižider. U drugoj šerpici zagrijati 250 ml vrhnja za šlag, te u njega dodati 6 žumanaca umućenioh sa 6 kašika šećera. Sve sjediniti i kada provri, dodati 100 grama čokolade za kuhanje, pa skinuti sa šporeta. Ostaviti da se ohladi.
Prvu koru namazati filom od podinga pa preko nje kašikom u tankom sloju nanijeti smjesu od vrhnja, te postupak ponavljati do zadnje kore. Zadnju koru ne mazati filom, nego pred nanošenje fonant mase premazati bater kremom.


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

28.09.2011, 14:06

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Helena, koji recept si ti uzela? Je li ovaj sa želatinom?



imas PPuser posted image


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

28.09.2011, 15:45

clock-img

Rabi

pencil-img

1810

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Mislila sam na omekšani, ne na skroz istopljeni. I da vrhnje za šlag se koristi! Hvala ti punoooooooo!user posted image


Nema na cemuuser posted image Hvala tebi na svim savjetima, i na tvom vremenu da nam dijelis recepteuser posted image


_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Zadnji članci

article-img