acudesa, kako mislis nisi ga stavljala, pa po kojem receptu si pravila???
shee, rado bih ti pomogla, ali ne zivimo u istom gradu, nadam se da ce ti se usloro neko javiti pa da probas ovo umijece
19.06.2010, 00:46
acudesa
7725
sa onim pjenastim bombonama
19.06.2010, 00:47
Anoniman
IZVORNA PORUKA: rukajja
acudesa, kako mislis nisi ga stavljala, pa po kojem receptu si pravila???
shee, rado bih ti pomogla, ali ne zivimo u istom gradu, nadam se da ce ti se usloro neko javiti pa da probas ovo umijece
hvala. Onda bi mi mogla pomoći oko toga šta da pitam tete u apoteci a da ne misle da sam sišla s uma, kao jučer?:)
19.06.2010, 00:47
acudesa
7725
užas...došlo mi je da plačem...baš sam se trudila
19.06.2010, 00:49
acudesa
7725
mene ja kolegica hemičarka pola sata ubjeđivala da je glicerin opasan i da može eksplodirati, ostale smo na tome da ona ne može vjerovati da se glicerin stavlja u kolače
19.06.2010, 00:49
Anoniman
IZVORNA PORUKA: acudesa RR
ah, ok. To je onda drugi recept. Ovo što ja želim pokušati je još komplikovanije, pa Bog zna kako će biti.
19.06.2010, 00:51
Anoniman
užas...došlo mi je da plačem...baš sam se trudila
nemooo... vjerujem da ćeš sljedeći put uspjeti.
19.06.2010, 00:54
rukajja
63
acudesa nemoj biti tuuuzna, zbavi glicerin i uspjet ce, aBd
shee, skupljala sam hrabrost mjesec dana da odem u apoteku, istraumirana iskustvima drugih, jedinu apoteku u ovom malom gradu u kojoj imaju labaratorij i glicerin, u kojoj sam prije 5,6x radi neceg drugog bila i tete koje rade su straaasno neprijatne, ALI odvazno sam jedan dan usla i trazila glicerin, jer mi treba za tortu i sve fino objasnila, kako je ta smjesa cudo, a moja torta ce biti najljepsa na svijetu i teta mi dala cak 100ml i rekla kad mi opet bude trebalo da nju trazim dakle, samo hrabro
19.06.2010, 00:54
acudesa
7725
ahhh...htjela sam malca za ujutro iznenaditi...ali ništa od toga... sheee...kad ćemo se ja i ti upoznati...tebe svi znaju osim mene
19.06.2010, 00:56
acudesa
7725
IZVORNA PORUKA: Shee
ah, ok. To je onda drugi recept. Ovo što ja želim pokušati je još komplikovanije, pa Bog zna kako će biti.
bolje komplikovanije, a uspješnije ...hajd' ako ti uspije, napiši mi kako si radila, ali u detalje, ako ti ne bude problem..ja sam smotana kuharica,....joj, nek me samo još neko pohvali za kuhanje
19.06.2010, 00:58
Anoniman
ahhh...htjela sam malca za ujutro iznenaditi...ali ništa od toga... sheee...kad ćemo se ja i ti upoznati...tebe svi znaju osim mene
hahahah, čim se bude sastajalo dođem. A mali ništa ni ne očekuje, tako da ni ne gubi.:) Rukajja, bravo.
19.06.2010, 00:59
acudesa
7725
pa, sastaje se...sad u nedjelju...kad smo već kod fondanta
19.06.2010, 01:00
acudesa
7725
IZVORNA PORUKA: rukajja
acudesa nemoj biti tuuuzna, zbavi glicerin i uspjet ce, aBd
shee, skupljala sam hrabrost mjesec dana da odem u apoteku, istraumirana iskustvima drugih, jedinu apoteku u ovom malom gradu u kojoj imaju labaratorij i glicerin, u kojoj sam prije 5,'x radi neceg drugog bila i tete koje rade su straaasno neprijatne, ALI odvazno sam jedan dan usla i trazila glicerin, jer mi treba za tortu i sve fino objasnila, kako je ta smjesa cudo, a moja torta ce biti najljepsa na svijetu i teta mi dala cak 100ml i rekla kad mi opet bude trebalo da nju trazim dakle, samo hrabro
zamišljam te kako objašnjavaš...jel ti odmah tražila recept
19.06.2010, 01:00
Anoniman
bolje komplikovanije, a uspješnije ...hajd' ako ti uspije, napiši mi kako si radila, ali u detalje, ako ti ne bude problem..ja sam smotana kuharica,....joj, nek me samo još neko pohvali za kuhanje
Čim isprobam, biće slike po etapama i upute, nema da fuliš! Heeej, kad se sjetim kad sam imala vremena i živaca da visim na kulinarskim temama sa svojim slikama i ručkovima, pa ima da i fondant pukne a i tebe da pohvalimo!
19.06.2010, 01:02
Anoniman
pa, sastaje se...sad u nedjelju...kad smo već kod fondanta
Pratiću temu. FONDANT.
19.06.2010, 01:05
rukajja
63
ja od zelim da vam sviiima uspije jeda cekam slike i naravno ako ima pitanja, rado cu pomoci
19.06.2010, 01:08
acudesa
7725
Čim isprobam, biće slike po etapama i upute, nema da fuliš! Heeej, kad se sjetim kad sam imala vremena i živaca da visim na kulinarskim temama sa svojim slikama i ručkovima, pa ima da i fondant pukne a i tebe da pohvalimo!
super...ako mi tako ne uspije, neće nikako, a ima 10 dana kako se kanim...i evo...večeras...čisti promašaj... hajd'...tebi želim više sreće...i postavi obavezno sličice
19.06.2010, 01:11
Ilhana RR
6113
Ja vam zelim puno srece i ako Bog da ocekivam slike cim prije ovdje =)
19.06.2010, 01:12
acudesa
7725
kontala sam ja svoju postaviti...ali bi bila OT (jer ono moje čudo od torte treba na : Kuharski neuspjesi )
19.06.2010, 01:13
Anoniman
super...ako mi tako ne uspije, neće nikako, a ima 10 dana kako se kanim...i evo...večeras...čisti promašaj... hajd'...tebi želim više sreće...i postavi obavezno sličice
dok sakupim sastojke itd., ma neću ga ispuštati dok se sam ne oblikuje. Čekam odgovor za glicerin od ovih što su ga dobavile i još nešto: fruktoza je ona u tečnom stanju?
19.06.2010, 01:15
Ilhana RR
6113
fruktoza je ovdje prah a glicerin kao med u tecnom stanju.... al to ovdje... znam da su neke u apoteci nalazile glicern...
19.06.2010, 01:15
acudesa
7725
ilha, odgovaraj...ne puštaj da se ja brukam pred našom "starom" forumašicom
19.06.2010, 01:17
acudesa
7725
ja sam večeras u Merkatoru našla boje..neko je pitao, na onom dijelu za kolače, možda tu ima i fruktoze, jer nema šta nema tamo
19.06.2010, 01:18
Anoniman
ne zezaj acudesa.:) Ilhana, hvala ti. Meni je poznato samo voćno sladilo iz dm, koje je tečno, pa zato pitam. Ali valjda ću ubosti.