writing-img

RE: Fondant

  
clock-img

19.06.2010, 23:10

clock-img

mamica87

pencil-img

518

Hvala dida :) Kad se jednom usudis ne mozes da prestanes s tim user posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

clock-img

19.06.2010, 23:34

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

zinannina, odlična je user posted image
Hej, znaš šta ja radim da mi bude glatka , bez tragova šećera, na kraju kad sve završim, umačem kist u vodu i čitavu površinu pređem - ma cakli se torta user posted image


Hvalauser posted image
A za premazivanje vodom, onda mi se počne topiti, i na ovoj se vidi par tačkica gdje je kanula voda jer ove ukrase tako lijepim, namažem malo vodom....šta ostale kažu?

clock-img

19.06.2010, 23:54

clock-img

lila25

pencil-img

638

clock-img

19.06.2010, 23:57

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

IZVORNA PORUKA: mamica87

http:""img821.imageshack.us"img821"1715"p524'''9.jpg<"a>
Evo moja dva remek djela xD nadam se da sam uspjela postaviti slike kako treba :)
["quote]

Ova mi se zelena boja svidja pravo...
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

19.06.2010, 23:58

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: zinanina

A za premazivanje vodom, onda mi se počne topiti,

 

Kako user posted image  Od čega radiš fondant? Ja radim od bombona..... uvijek na kraju premažem vodom i bude sve super.

clock-img

19.06.2010, 23:59

clock-img

Anoniman

Uh mamica87 krasne su user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.06.2010, 00:01

clock-img

rukajja

pencil-img

63

ja radim sa glicerinom i isto pomocu kista i vode bude jako uspjesno. vidjela sam da neki to rade sa parom, imaju neku spravu u slasticarnama, probaj sa parom od pegleuser posted image

inace, sve pohvale, torte si divneuser posted image

clock-img

20.06.2010, 00:03

clock-img

Anoniman

I ja pravim od bombona, ali nisam znala da je to premazivanje obavezan dio i uvijek sam mislila da će se od vode uništiti.

clock-img

20.06.2010, 00:05

clock-img

Anoniman

Ma neće, slobodno polako umači kist u vodu i lagano premaži čitavu površinu. Eto probaj jedan ćošak torte

clock-img

20.06.2010, 00:07

clock-img

Anoniman

Ne moguuser posted image , torta već poklonjena, drugi put, hvala ti.

clock-img

20.06.2010, 08:36

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

IZVORNA PORUKA: Dida79

Zinanina,Mamica 87 torte su vam odlicneuser posted image


krasne suuser posted image ...nadam se da će i moja naredni put biti bar malo nalik ovoj jednoj

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

20.06.2010, 08:41

clock-img

aida.

pencil-img

2177

zinanina, mamice87 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

21.06.2010, 19:07

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Malo samo vodom premažete prije nego što imate staviti neku kuglicu, trakicu....
A meni se dogodio problem što se od vrućine taj dan kako je torta stala vani dok sam ja valjala masu, počela ta masa ajmo reć topiti. Ne topiti, više lijepiti.... Pa tako da mi ni voda nije trebala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
To mi je napravilo par problema, ali na kraju je ispalo kako treba.



_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

21.06.2010, 23:29

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Evo nesto novo iz nase "tortare" user posted image ...

user posted image

user posted image

user posted image


_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

21.06.2010, 23:31

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

zinanina i mamice87,  vasa je "tortara" za 10, ma super nam ovo ide user posted image user posted image user posted image

_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

21.06.2010, 23:36

clock-img

Anoniman

Ivana tz, hvala...joj ko mi kaže,ti si daleko na vrhu, svaka častuser posted image

Hvala svima na pohvalama.user posted image

clock-img

21.06.2010, 23:45

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja sam tek sada pregledala nove torte...zinina, mamice ( u tebi bas čzči umjetnik iznenadi me pravo) user posted image user posted image user posted image user posted image
a ivana mislim nema smisla vise tebi i rokoko da sta govorim to je već zavrsena priča...vi ste porfesionalci...mi maleni jos puno vježbati moramouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

22.06.2010, 00:12

clock-img

mamica87

pencil-img

518

uh ivana tvoje su cista 10user posted image user posted image user posted image moramo se upoznati da mi das koji savjetuser posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

clock-img

22.06.2010, 08:59

clock-img

w.pooh

pencil-img

1021


IZVORNA PORUKA: IvanaTz

user posted image


user posted image user posted image
user posted image user posted image

ženo poželila sam te user posted image


_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

clock-img

22.06.2010, 11:50

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Ivana nemam riječi user posted image user posted image user posted image , čista desetka!

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

22.06.2010, 13:48

clock-img

Anoniman

Znam da su vam pažnju odvukle slikice, ali da li mi neko može odgovoriti na sljedeća pitanja:
U kojoj ste apoteci nabavile glicerin?
Da li je fruktoza u tečnom stanju ili u prahu, neko reče da ste je našle u dm-u?
Da li je moguće koristiti pektin koji je biljnog porijekla umjesto želatina?

clock-img

22.06.2010, 14:52

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Ja sam bez problema u Tz nabavila glicerin, u nekoliko apoteka pitala, trenutno nisu imali i u jednoj nasla, za SA ne znam...
Fruktozu ja uzimam u DM-u i u prahu je, odnosno kao kristal secer, nije tecna...
Za pektin nemam pojma moze li, ja uvijek sa zelatinom.

Sretno!


_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

23.06.2010, 11:42

clock-img

rokoko

pencil-img

336

IZVORNA PORUKA: Shee

Znam da su vam pažnju odvukle slikice, ali da li mi neko može odgovoriti na sljedeća pitanja:
U kojoj ste apoteci nabavile glicerin?
Da li je fruktoza u tečnom stanju ili u prahu, neko reče da ste je našle u dm-u?
Da li je moguće koristiti pektin koji je biljnog porijekla umjesto želatina?




Ima zelatin biljnog porijekla-Agar,ja sam kupovala u Konzumu.
Sad sam prelistala sve od prethodnih dana.
Zinanina,mamice,Ivana TZuser posted image user posted image user posted image .

clock-img

26.06.2010, 19:26

clock-img

rukajja

pencil-img

63

clock-img

27.06.2010, 22:39

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Evo i naše rođendanske tortice user posted image Odlučila sam se za svoju najdražu kombinaciju boja....

user posted image


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.