Hvala za slicice... Torta super izgleda (nas majstor je majstor)...
I mene to ceka, ali moja hanumica se jos nije izjasnila... Ko zna sta ce smisliti...
i ja uvijek imam tremu... hajd i kad smisli..pa ja sve kupim i naručim...šta ako se predomisli... sreća...dora je fascinira radi engleskog jezika
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
10.07.2010, 23:54
IvanaTz
827
Evo nesto novo...
_____________________________
9.9.2009. :-)))
10.07.2010, 23:57
Ilhana RR
6113
Ova amelina ti je prelijepa =) i ostale su al ova mi je nesto posebno....
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
11.07.2010, 00:02
IvanaTz
827
Hvalaa, to je za nasu forumasicu meri29 (al' nije ona Amela )...
_____________________________
9.9.2009. :-)))
11.07.2010, 00:20
R&T@
5982
IZVORNA PORUKA: IvanaTz
Evo nesto novo...
I meni je ova super... Bravo, Ivana, majstore!
_____________________________
“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...
11.07.2010, 22:56
Anoniman
Ivana
11.07.2010, 23:01
Hanady RR
18727
čovječe koja torta ivana draga
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
12.07.2010, 20:53
Meri29
1045
Moram da ih pohvalim, obadvije, zaista. Prvo sto je nas slavljenik, Amela, ostala onako hladno "paf" na izgled. Stojala je dugo na stolu, Ameli bilo zao da je nacne. A kada nam se konacno smilovala, ukus je jos bolji nego izgled. Tako da mi njih dvije od sada prave torte za sve prilike, skidam im kapu A jos su mi i pred zgradu u pola 12 navecer donijeli
_____________________________
Stigla sam 25.11.2009 Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
12.07.2010, 21:00
Hanady RR
18727
ja se spremam za pravljenje jedne fondant tortice al sa glicerinom...do sad sam onaj sa bombonama radila...
najprije moram da iščitam temu i da nađem gdje ga ono dadada draga koristila...ona me glicerinom obradovala...
kad teoriju svarim idem na praksu...nadam se za vikned naredni....
e da imam nekoliko noći da osnislim ideju
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
12.07.2010, 21:23
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ja se spremam za pravljenje jedne fondant tortice al sa glicerinom...do sad sam onaj sa bombonama radila...
najprije moram da iščitam temu i da nađem gdje ga ono dadada draga koristila...ona me glicerinom obradovala...
kad teoriju svarim idem na praksu...nadam se za vikned naredni....
e da imam nekoliko noći da osnislim ideju
po ovom receptu ga je draga dadada radilahttp://www.coolinarika.com/recept/fondant-za-prekrivanje-torti-i-izradu-figurica ...sretno ...e...samo se dadada zahebala s mijesanjem boja...ja sam kuglice pravila pa u njih boje stavljala...a to ti je tegoban posao pravo...a neko rece, mislim da je rokoko, da stavlja boje u otopinu glicerina etc. vjerovatno i ivana slicno radi...i jos nesto, nemoj se prepasti posto sam se ja prepala kada tek napravis smjesu ona bude nekakva smedjkasta....a sto duze mijesis to je bjelja ...a mozda je meni takva boja bila radi ekstrakta vanile
12.07.2010, 21:29
Hanady RR
18727
e hvala draga...sad otvaram word dokument i copy past....
mora biti spremna....
ja sam boje sa malo vode mješala na onaj fondant...valjda i ovdje mogu tako...
dodam još malo pećera i to je to... koliko se sjećam rokoko je na gustinu radila da joj šećer po fondantu ne ostane kad razvija jesi i ti tako
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
12.07.2010, 21:34
Mya_81 RR
5531
Hanady, boje ti je bolje dodati u istopljenu fruktozu...jer onda kad radiš fondant ruke ti se ne zaprljaju i ne treba ti ond ada ga dugo hendlaš da bi se boja sjedinila kao što bi morala da u bijeli fondant stavljaš boju...
Ja radim po sličnom receptu kao i Dadada, samo u mom nema ove biljne masti...
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
12.07.2010, 21:35
Mya_81 RR
5531
Ivana, torte su vam fenomenalne
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
12.07.2010, 21:35
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Hanady, boje ti je bolje dodati u istopljenu fruktozu...jer onda kad radiš fondant ruke ti se ne zaprljaju i ne treba ti ond ada ga dugo hendlaš da bi se boja sjedinila kao što bi morala da u bijeli fondant stavljaš boju...
Ja radim po sličnom receptu kao i Dadada, samo u mom nema ove biljne masti...
sad i ja nesto film prevrcem...nisam ni ja ovu mast stavljala...nije bilo potrebe
12.07.2010, 21:38
koka i po
7309
Dajem časove ribolova u zamjenu za časove pravljenja torti
Ostala sam bez teksta
12.07.2010, 21:40
Hanady RR
18727
ja sad čitam tamo recpet i kontam ...ja tu biljnu mast nisma nikada kupovala...a sjećam se one velike kantice kod moje mame...pa sad se zabrinuh neću valjda cjelu kantu morat kupit
znači ništa mast...super
e sad samo da još pitam...ako radim kao ti mya sa bojama jel to znači da iz nekoliko puta moram praviti fondant po ovome receptu u zavisnosti koliko boja na torti trebam il sam ja slabo skonatal sad ovo
odnosno ovaj dio kada topim želatinu i mješam sa šećernim sirupom pa glicerin i vanilija...a prije nego to ubacim u šećer u prahu...
koliko dadada ispadne smjese od ove mjere...jel se može standarna okrugla torta prekrit...i da imam za džidžanje
kad ste tu da vas iskoristim
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
12.07.2010, 21:47
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ja sad čitam tamo recpet i kontam ...ja tu biljnu mast nisma nikada kupovala...a sjećam se one velike kantice kod moje mame...pa sad se zabrinuh neću valjda cjelu kantu morat kupit
znači ništa mast...super
e sad samo da još pitam...ako radim kao ti mya sa bojama jel to znači da iz nekoliko puta moram praviti fondant po ovome receptu u zavisnosti koliko boja na torti trebam il sam ja slabo skonatal sad ovo
odnosno ovaj dio kada topim želatinu i mješam sa šećernim sirupom pa glicerin i vanilija...a prije nego to ubacim u šećer u prahu...
koliko dadada ispadne smjese od ove mjere...jel se može standarna okrugla torta prekrit...i da imam za džidžanje
kad ste tu da vas iskoristim
Nažalost da, ali ako ti trebaju recimo samo dvije boje, to i nije tako strašno...ja sam prvi put pravila bijeli fondant i onda stavljala boje i fakat sam se uneredila sva i teško ruke oprala tako da mi ovo nije mrsko...
Hoćeš sa nadjem ovaj svoj recept bez biljne masti?
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
12.07.2010, 21:49
Hanady RR
18727
hajde nađi pls....
ma sad kontam za lakše čišćenje sa dvije boje mogu sredit tortu maksimalno
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
12.07.2010, 21:51
Mya_81 RR
5531
Od kile šećera definitivno imaš za oblaganje torte i za detalje...
S obzirom da pravim više puta zbog onih boja onda sam znala smanjiti mjere na pola ili na trećinu u ovisnosti koliko mi je odredjene boje trebalo.
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
12.07.2010, 21:57
Anoniman
ja sam sa ovom kolicinom presvukla jednu veliku i jednu malu tortu plus napravila dzidza ...e i kocku da ne zaboravim
12.07.2010, 21:59
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: dadada
ja sam sa ovom kolicinom presvukla jednu veliku i jednu malu tortu plus napravila dzidza ...e i kocku da ne zaboravim
e da sjećam se tvoje torte na spratove sa kockom sa slovom na njoj...dobro si...znači može...to je bitno
mogla bih i ja jednu kocku sa slovom S da stavim
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
12.07.2010, 21:59
Mya_81 RR
5531
Lakše mi je prepisati s papira nego da tražim link koji mislim da je sa Coolinarke...
Sastojci:
60ml hladne vode 1vrećica želatine 8 žlica fruktoze 15 ml glicerina 1 kg šećera
Vodu zalijte na želatinu da nabubri. Fruktozu stavite u lončić, dodajte jednu žlicu vode i stavite na vatru. Trebate dobiti gusti sirup, ali pazite da ne dobijete karamel. U taj sirup kad se ohladi (nakon nekih 10 sekundi) dodajte glicerin postepeno te konstantno mješajte. A onda sve to polako dodajte želatini isto konstantno mješajući. Šećer u prahu stavite u duboku posudu i napravite udubinu. Malo po malo ulijevajte smjesu u šećer i oblikujte fondant.
Ja znači boje dodam nakon što otopim fruktozu (isto pričekam tih 10-tak sekundi da se malo hladne), a prije nego što dodam glicerin.
I pola ove mjere ti je dosta za samo oblaganje torte standardnog kalupa (mislim da je to nekih 28cm promjera).
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
12.07.2010, 22:05
Hanady RR
18727
Hvala vam drage moje
spremna sam... evo recept imama... sve sastojke imam ideju još malo pa osmislila ...sad ću da je nacrtam sebi...pa onda plan i porgram boja
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
12.07.2010, 22:06
Mya_81 RR
5531
Sretnooooooooooo
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
12.07.2010, 22:38
maja78 RR
4163
e nisam vam napisala ja sam nedavno pravila fondant i skontala necu preko torte vec samo figure, e torta za 10, fondant za 0, tj. dobar on ispao ali moje modeliranje za 0, ja zaboravila da imam dvije lijeve sto se tih stvari tice
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer