writing-img

RE: Fondant

  
clock-img

03.07.2010, 23:17

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: tajra

Hvala za slicice...
Torta super izgleda (nas majstor je majstor)...

I mene to ceka, ali moja hanumica se jos nije izjasnila...
Ko zna sta ce smisliti...


i ja uvijek imam tremu...
hajd i kad smisli..pa ja sve kupim i naručim...šta ako se predomisli...
sreća...dora je fascinira radi engleskog jezikauser posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.07.2010, 23:54

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Evo nesto novo... user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

10.07.2010, 23:57

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Ova amelina ti je prelijepa =) i ostale su al ova mi je nesto posebno....

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

11.07.2010, 00:02

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Hvalaa, to je za nasu forumasicu meri29 (al' nije ona Amelauser posted image )...

_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

11.07.2010, 00:20

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Evo nesto novo... user posted image  









user posted image



I meni je ova super...
Bravo, Ivana, majstore! user posted image user posted image

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

11.07.2010, 22:56

clock-img

Anoniman

Ivana user posted image

clock-img

11.07.2010, 23:01

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

čovječe koja torta
ivana draga user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.07.2010, 20:53

clock-img

Meri29

pencil-img

1045

Moram da ih pohvalim, obadvije, zaista. Prvo sto je nas slavljenik, Amela, ostala onako hladno "paf" na izgled. Stojala je dugo na stolu, Ameli bilo zao da je nacne. A kada nam se konacno smilovala, ukus je jos bolji nego izgled. Tako da mi njih dvije od sada prave torte za sve prilike, skidam im kapuuser posted image
A jos su mi i pred zgradu u pola 12 navecer donijeli user posted image

_____________________________

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

clock-img

12.07.2010, 21:00

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja se spremam za pravljenje jedne fondant tortice al sa glicerinom...do sad sam onaj sa bombonama radila...

najprije moram da iščitam temu i da nađem gdje ga ono dadada draga koristila...ona me glicerinom obradovala...

kad teoriju svarim idem na praksu...nadam se za vikned naredni....

e da imam nekoliko noći da osnislim idejuuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.07.2010, 21:23

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja se spremam za pravljenje jedne fondant tortice al sa glicerinom...do sad sam onaj sa bombonama radila...

najprije moram da iščitam temu i da nađem gdje ga ono dadada draga koristila...ona me glicerinom obradovala...

kad teoriju svarim idem na praksu...nadam se za vikned naredni....

e da imam nekoliko noći da osnislim idejuuser posted image


po ovom receptu ga je draga dadada radilauser posted image http://www.coolinarika.com/recept/fondant-za-prekrivanje-torti-i-izradu-figurica ...sretnouser posted image user posted image ...e...samo se dadada zahebala s mijesanjem boja...ja sam kuglice pravila pa u njih boje stavljala...a to ti je tegoban posao pravo...a neko rece, mislim da je rokoko, da stavlja boje u otopinu glicerina etc. vjerovatno i ivana slicno radi...i jos nesto, nemoj se prepasti posto sam se ja prepala kada tek napravis smjesu ona bude nekakva smedjkasta....a sto duze mijesis to je bjelja ...a mozda je meni takva boja bila radi ekstrakta vanileuser posted image

clock-img

12.07.2010, 21:29

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

e hvala draga...sad otvaram word dokument i copy past....user posted image

mora biti spremna....

ja sam boje sa malo vode mješala na onaj fondant...valjda i ovdje mogu tako...

dodam još malo pećera i to je to...
koliko se sjećam rokoko je na gustinu radila da joj šećer po fondantu ne ostane kad razvija jesi i ti tako


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.07.2010, 21:34

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Hanady, boje ti je bolje dodati u istopljenu fruktozu...jer onda kad radiš fondant ruke ti se ne zaprljaju i ne treba ti ond ada ga dugo hendlaš da bi se boja sjedinila kao što bi morala da u bijeli fondant stavljaš boju...

Ja radim po sličnom receptu kao i Dadada, samo u mom nema ove biljne masti...


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

12.07.2010, 21:35

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Ivana, torte su vam fenomenalne user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

12.07.2010, 21:35

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Mya_81

Hanady, boje ti je bolje dodati u istopljenu fruktozu...jer onda kad radiš fondant ruke ti se ne zaprljaju i ne treba ti ond ada ga dugo hendlaš da bi se boja sjedinila kao što bi morala da u bijeli fondant stavljaš boju...

Ja radim po sličnom receptu kao i Dadada, samo u mom nema ove biljne masti...

sad i ja nesto film prevrcem...nisam ni ja ovu mast stavljala...nije bilo potrebe

clock-img

12.07.2010, 21:38

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

Dajem časove ribolova u zamjenu za časove pravljenja tortiuser posted image

Ostala sam bez tekstauser posted image

clock-img

12.07.2010, 21:40

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja sad čitam tamo recpet i kontam ...ja tu biljnu mast nisma nikada kupovala...a sjećam se one velike kantice kod moje mame...pa sad se zabrinuh neću valjda cjelu kantu morat kupituser posted image user posted image user posted image user posted image

znači ništa mast...super

e sad samo da još pitam...ako radim kao ti mya sa bojama jel to znači da iz nekoliko puta moram praviti fondant po ovome receptu u zavisnosti koliko boja na torti trebamuser posted image il sam ja slabo skonatal sad ovouser posted image

odnosno ovaj dio kada topim želatinu i mješam sa šećernim sirupom pa glicerin i vanilija...a prije nego to ubacim u šećer u prahu...

koliko dadada ispadne smjese od ove mjere...jel se može standarna okrugla torta prekrit...i da imam za džidžanjeuser posted image

kad ste tu da vas iskoristimuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.07.2010, 21:47

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja sad čitam tamo recpet i kontam ...ja tu biljnu mast nisma nikada kupovala...a sjećam se one velike kantice kod moje mame...pa sad se zabrinuh neću valjda cjelu kantu morat kupituser posted image user posted image user posted image user posted image

znači ništa mast...super

e sad samo da još pitam...ako radim kao ti mya sa bojama jel to znači da iz nekoliko puta moram praviti fondant po ovome receptu u zavisnosti koliko boja na torti trebamuser posted image il sam ja slabo skonatal sad ovouser posted image

odnosno ovaj dio kada topim želatinu i mješam sa šećernim sirupom pa glicerin i vanilija...a prije nego to ubacim u šećer u prahu...

koliko dadada ispadne smjese od ove mjere...jel se može standarna okrugla torta prekrit...i da imam za džidžanjeuser posted image

kad ste tu da vas iskoristimuser posted image



Nažalost da, ali ako ti trebaju recimo samo dvije boje, to i nije tako strašno...ja sam prvi put pravila bijeli fondant i onda stavljala boje i fakat sam se uneredila sva i teško ruke oprala tako da mi ovo nije mrsko...

Hoćeš sa nadjem ovaj svoj recept bez biljne masti?


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

12.07.2010, 21:49

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

hajde nađi pls....

ma sad kontam za lakše čišćenje sa dvije boje mogu sredit tortu maksimalnouser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.07.2010, 21:51

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Od kile šećera definitivno imaš za oblaganje torte i za detalje...

S obzirom da pravim više puta zbog onih boja onda sam znala smanjiti mjere na pola ili na trećinu u ovisnosti koliko mi je odredjene boje trebalo.


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

12.07.2010, 21:57

clock-img

Anoniman

ja sam sa ovom kolicinom presvukla jednu veliku i jednu malu tortu plus napravila dzidzauser posted image ...e i kocku da ne zaboravimuser posted image

clock-img

12.07.2010, 21:59

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: dadada

ja sam sa ovom kolicinom presvukla jednu veliku i jednu malu tortu plus napravila dzidzauser posted image ...e i kocku da ne zaboravimuser posted image


e da sjećam se tvoje torte na spratove sa kockom sa slovom na njoj...dobro si...znači može...to je bitnouser posted image

mogla bih i ja jednu kocku sa slovom S da stavimuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.07.2010, 21:59

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Lakše mi je prepisati s papira nego da tražim link koji mislim da je sa Coolinarke...

Sastojci:

60ml hladne vode
1vrećica želatine
8 žlica fruktoze
15 ml glicerina
1 kg šećera

Vodu zalijte na želatinu da nabubri. Fruktozu stavite u lončić, dodajte jednu žlicu vode i stavite na vatru. Trebate dobiti gusti sirup, ali pazite da ne dobijete karamel. U taj sirup kad se ohladi (nakon nekih 10 sekundi) dodajte glicerin postepeno te konstantno mješajte. A onda sve to polako dodajte želatini isto konstantno mješajući. Šećer u prahu stavite u duboku posudu i napravite udubinu. Malo po malo ulijevajte smjesu u šećer i oblikujte fondant.

Ja znači boje dodam nakon što otopim fruktozu (isto pričekam tih 10-tak sekundi da se malo hladne), a prije nego što dodam glicerin.

I pola ove mjere ti je dosta za samo oblaganje torte standardnog kalupa (mislim da je to nekih 28cm promjera).




_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

12.07.2010, 22:05

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Hvala vam drage mojeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

spremna sam...
evo recept imama...
sve sastojke imamuser posted image
ideju još malo pa osmislila ...sad ću da je nacrtam sebi...pa onda plan i porgram bojauser posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.07.2010, 22:06

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Sretnooooooooooo user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

12.07.2010, 22:38

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

e nisam vam napisala ja sam nedavno pravila fondant i skontala necu preko torte vec samo figure, e torta za 10, fondant za 0, tj. dobar on ispao ali moje modeliranje za 0, ja zaboravila da imam dvije lijeve sto se tih stvari tice

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Zadnji članci

article-img