ma ja ovih detalja ubaciti i Fifi da drzi ono cudo sto zalijeva cvijece
20.01.2011, 22:23
Anoniman
ja sam se malo navukla na ovaj fondant, ova ide za moju drugaricu , uživam da se igram ...
20.01.2011, 22:35
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Breskva
ja sam se malo navukla na ovaj fondant, ova ide za moju drugaricu , uživam da se igram ...
a sto su ti uvehli ovi cvijetici
20.01.2011, 22:36
sheri
1515
e breskva, ova je bas lijepa
Ilhana RR
6113
Taman gledala na fejsu... prelijepe su draga... svaka cast!
muaaa
2911
breskva bas si se lijepo poigrala
20.01.2011, 22:38
Anoniman
noa ne razumiješ se ti u posao nas umjetnika , sheri hvala
20.01.2011, 22:41
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noa
a sto su ti uvehli ovi cvijetici
cccccccccc breKskva
20.01.2011, 22:58
new mama
2578
Breskva umjetnice,svaka cast
21.01.2011, 08:29
10 mart 2009
458
Breskva je prava umjetnica , ma sve ste mi umjetnice praveeeeee
21.01.2011, 10:21
Hanady RR
18727
Breskva prelijepo...
21.01.2011, 10:35
Aquarius
509
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Aquarius
Nisu to samo boje, nego sam ruže premazala srebrenim i zlatnim jestivim prahom radi svečanijeg efekta jer je torta bila svadbeni poklon.
I zaboravila sam reći da je dragi pao na dupe kad je vidio svoju tortu. Inače je vatreni navijač tog fudbalskog tima pa je torta bila pun pogodak.
jao moram naći taj prah jestivi.... sad kontam ako mi ruža bude crvena na hello kitty tori bili lijepo išoa srebreni prah preko....baš je ejetno fakat
al moram naći da kupim naravno...tuš je zakon ima dole sigurno
Zaboravih ti reći. Crveni fondant nećeš dobiti dodavanjem boja, nadam se da ti je to već neko rekao. Ako nemaš gdje kupiti gotov crveni fondant, onda zaboravi na crvenu, i razmisli o nekoj drugoj kombinaciji.
Ovo ti kažem da se ne patiš. I ja sam probala umijesiti, mada sam već znala, ali ko će mene ubijediti, moram ja probati. I mijesila, i mijesila, ali sve što sam dobila je jaka ružiasta boja. Ni C od crvene.
21.01.2011, 10:37
Hanady RR
18727
jao
pa kako ću imati crvenu mašnicu žarko crvena mi treba
sad sam tužna totalno
21.01.2011, 10:37
Aquarius
509
Breskva, vidi se da je rađeno s puno ljubavi.
21.01.2011, 10:39
Aquarius
509
jao
sad sam tužna totalno
E Boga mi tako ti je. Da znaš na vrijeme, a ne da se razočaraš u po procesa. Crvena i crna samo gotov fondant. Jer ih bijeli fondant razbije, mislim razbije boju pa se dobije ružiasta, odnosno siva.
21.01.2011, 10:40
sheri
1515
Nisu to samo boje, nego sam ruže premazala srebrenim i zlatnim jestivim prahom radi svečanijeg efekta jer je torta bila svadbeni poklon.
I zaboravila sam reći da je dragi pao na dupe kad je vidio svoju tortu. Inače je vatreni navijač tog fudbalskog tima pa je torta bila pun pogodak.
jao moram naći taj prah jestivi.... sad kontam ako mi ruža bude crvena na hello kitty tori bili lijepo išoa srebreni prah preko....baš je ejetno fakat
al moram naći da kupim naravno...tuš je zakon ima dole sigurno
Zaboravih ti reći. Crveni fondant nećeš dobiti dodavanjem boja, nadam se da ti je to već neko rekao. Ako nemaš gdje kupiti gotov crveni fondant, onda zaboravi na crvenu, i razmisli o nekoj drugoj kombinaciji.
Ovo ti kažem da se ne patiš. I ja sam probala umijesiti, mada sam već znala, ali ko će mene ubijediti, moram ja probati. I mijesila, i mijesila, ali sve što sam dobila je jaka ružiasta boja. Ni C od crvene.
imas na 62. strani moju tortu, crvenu. meni je bila crvena, ali sam boju stavila odmah kad sam pravila fondant, kad sam stavila glicerin i nju sam sasula
21.01.2011, 10:42
Aquarius
509
Ili probaj ovo što sam ja uradila. Razmuti crvenu u nekoj posudici, samo malo vode, i maži kistom.
Meni uvijek neke mahnite ideje naumpadnu. Ali uspjelo mi je.
21.01.2011, 10:43
Lalana
866
Aquarius, ja sam dobila skroz crvenu boju, dakle kao crveni lak za nokte. I to dodavanjem normalne kolicine boje, dakle bez pretrpavanja boje. Moze biti da si ti koristila neku boju koja nije odgovarala. Jer i kupovni je dobiven istim postupkom, nema tu neke filozofije. Probaj boje nekog drugog proizvodjaca.
21.01.2011, 10:45
Aquarius
509
Ne znam, već su me upozorili da se ne može dobiti. I ja sam sasula bruku boje našačicu fondanta, i ništa. E sad, može biti i da je do boje kao što kažete. Gdje vi kupujete boje ? Jesu li u prahu ili tečne ?
21.01.2011, 10:45
sheri
1515
evo moje crvene. ili sam ja daltonista ja sam koristila one u prahu. voljela bih da nadjem u bolji, ali kod nas u Zenici toga nema
< Poruku je uredio sheri -- 21.1.2011 10:46:54 >
21.01.2011, 10:47
Lalana
866
moja je tecna, ja ti nisam u BiH pa ne znam je li tamo isto, ja sam uzimala par vrsta izmedju ostalog boje Foster Clarks
sosuše ja planiram samo glavu pravit...al mašna mi je neopodna u žarko crvenoj boji sav mi je party tom crvenom začinjen...nema šanse da je ne skontam....
sad ću ja jedno 5-6 različitih boja crvenih da kupim koaj bude najžešća ide na glavu maci
a ako ne uspijem...već sad imama rješnje...kupim satensku mašnu za kosu i natakarim je maci
21.01.2011, 10:49
Hannica
2920
jao
sad sam tužna totalno
E Boga mi tako ti je. Da znaš na vrijeme, a ne da se razočaraš u po procesa. Crvena i crna samo gotov fondant. Jer ih bijeli fondant razbije, mislim razbije boju pa se dobije ružiasta, odnosno siva.
I mene ste rastuzile,meni treba crna. Sta sad da radim?
21.01.2011, 10:50
Aquarius
509
sheri nisi daltonista baš je crvena.
Evo moje crvene
Ovo gore u vrhu sam dobila dodavanjem crvene. Mislim da ni ja nisam daltonista. Ali sam se brzo snašla. Hanady, ako ti samo mašna treba, ofarbaj je kao ja. Malo boje razmuti, kist i maži. Sekund posla.