Ma sve zavisi koju boju zeli,crvenu je tesko dobiti i od jedne kesice,crnu takodje....a plavu,zelenu,zutu bez problema.
05.02.2011, 21:17
Visnja RR
15102
evo čitam ...pa naletih na savjet koji je jednom tražila Niobe u vezi sjaja... vjerujem da zlatni sjaj bude bolji:
"postoje sjajevi u prahu koji se mešaju sa alkoholom i onda uz pomoć kompresora nanose na tortu."
05.02.2011, 21:23
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: muaaa
Ma sve zavisi koju boju zeli,crvenu je tesko dobiti i od jedne kesice,crnu takodje....a plavu,zelenu,zutu bez problema.
DI crvenu želim ...
05.02.2011, 21:26
Hanady RR
18727
eh a i ja sma u potrazi za najlakšim načinom dobijanja lijepe crvene a d anije potrebno kansije ksitom bojiti naletila sma na ovo:
1. savjet Probaj boju otopiti u mješavini fruktoze i glicerina (prije dodavanja u želatinu). A onda ako ne dobiješ željenu boju dodaš još boje u gotov fondant. Puno je lakše kada imaš manju količinu fondanta
2. savjet za intenzivniju, tamniju crvenu treba dodati crne.... ne pitaj koliko odokativno previše će unistiti crvenu...
3. svajte ja sam tamnocrvenu dobila tak da sam zajedno crvenu i zelenu pomješala, samo prvo dodaj crvenu pa malo po malo zelenu dodaj dok ne dobiješ nijansu koju želiš... ne znam kakve boje imaš i koju smjesu bojaš, ja sam imala one u prahu i bojala sam fondant, čisto mi je ok ispalo
4. savjte mješati crvenu boju i u prahu i crvenu boju gel...dobije se crvena
05.02.2011, 21:28
Hanady RR
18727
i da dodam...oslučila sam u srijedu napraviti fondant duplu mjeru...pa ću fino da sa manjim komadima isprobam sve prikupljene savjete da vidim koji će mi upaliti.... ako niti jedna ne upali...kist i farabnje crvenom nakon modeliranja
05.02.2011, 21:31
Visnja RR
15102
moram kupit kist
06.02.2011, 02:21
M kao Mama
5536
E, apro po obve crvene boje, naša torta je zvanično obojena bojom na kojoj piše crvena, hahahha.
stavila malo boje u šoljicu, nekoliko kapi vode i onda izbola fondant i ulila boju,mjesila rukama, i boja se oprala.
Svi oduševljeni tortom, a ja presrretna.
i jo da dodam one bojice u tubi ostale su neiskoritene, boja nijako nije htjela da se primi za fondant, tako da sam od fondanta napravila slova.
< Poruku je uredio mama alma RR -- 6.2.2011 2:32:48 >
06.02.2011, 09:19
Niobe
1841
Alma, torta je super. i sve ostale koje sam vidjela, net mi je grozan ovih dana da bih opet listala
Ja imam na umu jednu svadbenu tortu..mora biti gotova na valentinovo..eh sad..treba mi savjet..kakva treba biti donja torta, budući da će ova biti na 3 sprata?
Otprilike ovako ce izgledati(nadam se):
06.02.2011, 09:20
Niobe
1841
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
evo čitam ...pa naletih na savjet koji je jednom tražila Niobe u vezi sjaja... vjerujem da zlatni sjaj bude bolji:
"postoje sjajevi u prahu koji se mešaju sa alkoholom i onda uz pomoć kompresora nanose na tortu."
fali mi kompresor..
06.02.2011, 21:50
M kao Mama
5536
niobe kako misliš kakva treba biti donja torta
06.02.2011, 21:55
muaaa
2911
Niobe imam ja onaj kompresor i Top-sopa za krecenje a sto se tice donja torta ti mora biti od onih cvrscih torti da moze podnjeti teret ostalih
06.02.2011, 21:58
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: Niobe
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
fali mi kompresor..
kupis one parfeme sa onom pumpicom pa kad potrošiš ubacis sjaj
06.02.2011, 22:07
Anoniman
Alma, torta je super. i sve ostale koje sam vidjela, net mi je grozan ovih dana da bih opet listala
Ja imam na umu jednu svadbenu tortu..mora biti gotova na valentinovo..eh sad..treba mi savjet..kakva treba biti donja torta, budući da će ova biti na 3 sprata?
Otprilike ovako ce izgledati(nadam se):
i ti sebi zada zadatak ...sa srecom
ja bih uzela nesto mnogo jednostavnije
06.02.2011, 22:09
bebacha
1170
inace kad se prave torte na sprat jel moraju biti dvije razlicite,ono donja cvrsca ili mogu iste.za 23 pravim tortu na sprat i ima hiljadu nedoumica.koju tortu napravit da moze na sprat,da ide fondan i da je djeca vole jer je torta za obdaniste
06.02.2011, 22:13
muaaa
2911
mislis na ovu pumpicu
06.02.2011, 22:17
Visnja RR
15102
pa da ...bas sam vidjela u oriflame katalogu te starinske bočice sa pumpicom...pa mi pade niobe na pamet
06.02.2011, 22:25
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: bebacha
inace kad se prave torte na sprat jel moraju biti dvije razlicite,ono donja cvrsca ili mogu iste.za 23 pravim tortu na sprat i ima hiljadu nedoumica.koju tortu napravit da moze na sprat,da ide fondan i da je djeca vole jer je torta za obdaniste
Ja sam pravila iste, samo u dva različita kalupa. U donju koru sam upikla 5 slamčica koje sam odrezala na visinu donje torte, postavila ih ravnomjerno u sredinu i na to stavila manju tortu (to je da gornja ne upadne u donju). Pravila dva puta tako tortu i oba je bilo super.
Inace, pravila sam cokoladnu tortu koju sam nasla na temi torti, negdje je na samom početku, post od Azure, ako hoces da ga pronadjem...
06.02.2011, 22:26
M kao Mama
5536
ja sam pravila na sprat i bila je milka, moj recept, nijeovaj sa RR-a, super je bila, ukusna i lijepo je izdržala težinu.
06.02.2011, 22:28
bebacha
1170
Mya ako nije problem recept.cokoladna uvjek prolazi:) valjda cu uspjet to sa slamkama.to samo malo treba virit iz donje torte
06.02.2011, 22:29
bebacha
1170
Mama Alma koji je tvoj recept
06.02.2011, 22:29
Mya_81 RR
5531
Kako mislis kakva treba da bude...nisam skontala na sta mislis
06.02.2011, 22:34
Anoniman
ja poooooooooooojma nemam sta da pravim mom Andrejevicu...mislim, koji motiv
06.02.2011, 22:35
muaaa
2911
cccccc jes mi slaba konekcija.....ja sam pravila na sprat donja je bila reform, gornja vanila.Nisam slamke stavljala i nije upala nimalo mozda sto je bila gornja laganija od donje.
06.02.2011, 22:36
Skvo RR
4542
dadada...hm..pokoyo....
06.02.2011, 22:38
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
dadada...hm..pokoyo....
nije jos nikad gledao taj crtic...a samim tim ni mama