IZVORNA PORUKA: Isha
Ziel, kako pravis te lepinice? Meni ustipci nikad ne uspiju, sutradan mozes nekome glavu razbiti
.Mada rijetko pravim nesto sa brasnom, kupimo hljeb i dugo nam bude.
Skuham tijesto kao za hljeb, ono brasno, voda, germa, so. Doduse sad sam umesto vode skuhala s mlakim mlijekom. I ostavila tijesto nekih sat i po ili 2 da nadodje, evo slika kad nadodje bude troduplo vece nego kako si ga ostavila u posudi.
Zatim kidas komad po komad, i razvlacis rukama ili na radnom stolu stavis krpu pospes brasnom i razvaljas oklagijom, meni to mucno pa ja to rukama razvucem preko cijele sake i prstiju, ne bude ravnomjerno ali meni se tako svidja .
Ukljucis ulje u tavi da se dobro zagrije, pa przis lepinice, evo ovako
Jednoj ovakvoj lepinici treba otprilike minuta i po da bude gotova, naravno okreces je s obje strane po nekoliko puta.
Evo ja sam jednu vec smazala s kajmakom a moze se posluziti sa svacim, i umjesto hljeba. Jer su preukusne i mekane...
Nije tesko uopste
_____________________________
novembar 2015 -
decembar 2017 -