Prenos posta:
IZVORNA PORUKA: leka
Pozz svim mamama i prvacicima.
Zanima me sta vi mislite, ili mozda znate iz iskustva, je li bolje da dijete krene u skolu sa 5 god i 10 mj ili sa 6 god i 10 mj?
U velikoj sam dilemi, znam da to sve zavisi od djeteta, ali ja ne mislim da ce on biti nesto spremniji ni za godinu dana.
Dakle, je li prerano za dijete da krene u skolu sa 5 god i 10 mj?
Ovako, stojim iza svojih postova po pitanju ove teme. Da rano je i nemoj ga slati ako ti moja riječ išta znači.
Naime, izuzetna je razlika u psihičkom pristupu djeteta prema obavezama, prema igri, prema interesovanjima i šta već ne, kada ima 6 godina u odnosnu na 7 godina. Pratim svoju curicu koja sada ima 6 godina i 10 mjeseci u odnosu na prošlu godinu u isto vrijeme. Definitivno je sazrela u nekim stvarima, i iz malenog djeteta prešla u ..kako da definišem u veće dijete, ozbiljnije dijete, Sa tačno određenim mišljenjima (shodno njenom uzrastu) kada to isto stavim na vagu i poredim sa prošlom godinom.
Ja da se pitam (kako se ne pitam) ne bih djetetu dala da ide u školu prije 7 godine- jednostavno nije im mjesto u školskim obavezama - ma koliko nas ubjeđivali da je to samo igra.
Sretna sam i zadovoljna što mi je kćerka rođena u oktobru pa sam je mogla ostaviti još jednu godinu, iako nisam morala.