IZVORNA PORUKA: Mala Selma
hajde treba mi brzinska informacija za ovo osiguranje.....sta ja s njim dobivam i moze li MM danas odmah otici i uplatiti i dobiti?
P.S. sutra ujutro idemo pa mi je zato frka,a nisam prije uopce znala z aovo
Mi smo prosli mjesec isli na more u Hrvatsku i platili smo za nas troje 15 dana 30 KM u BSO ( bosna sunce osiguranju). Potreban je samo pasos bebe i LK roditelja i mi smo uzeli zdravstveno osiguranje ( u slucaju potrebe za uslugama u domu zdravlja ili bolnici kod njih). Znaci ti platis sve usluge i sa racunima kada se vratis kuci ides u osiguranje i plate ti sve ili imas opciju da direktno pozoves BSO u Hrvatskoj i najblizu produznicu koja se nalazi gdje ti ljetujes i oni ti na licu mjesta plate sve troskove ( tobijes upute u osiguranju).
Inace mi evo tri godine idemo sa A. na more i uvijek platimo osiguranje, dva puta smo samo za A. i automatski sam i ja bila osigurana, a sada smo osigurali i MM
mozes li mi ovo objasniti? zar ne treba svako posebno da se osigura?
čuj sad nje....
pa ko ti je rakao da je glupo....
nije glupo nego gubiš vrijeme pitajući ...a zaista je tako jednostavno...
Mislim bezvezez se ljutiš...vjeruj mi svaka druga nakon jučerašnje odluke, pp poruka i pojašenjanja jutros bi s ejavila i rekla izabrali smo to ti to odiguranje toliko košta za 3 osobe....
Svašta

al dobro malo i hormončići
Teacher, draga, ne nerviraj se zbog svakoga šta napiše. Ovako, u osiguravajućoj kući BSO uzmeš osiguranje za onoliko dana koliko će te boraviti i za svakog člana računajući i dijete. Cijena je za vas troje, recimo sedam dana u Hrvatskoj oko 28, 00 KM, ukupno!
Deni, 31.03.2008.
IZVORNA PORUKA: ElmaB
Teacher, draga, ne nerviraj se zbog svakoga šta napiše. Ovako, u osiguravajućoj kući BSO uzmeš osiguranje za onoliko dana koliko će te boraviti i za svakog člana računajući i dijete. Cijena je za vas troje, recimo sedam dana u Hrvatskoj oko 28, 00 KM, ukupno!
ove odgovore je imala još jučer...pročitaj...doduše nisu bili zasnovani na predpostavkama jer je mogla na mail dobiti komlet ponudu
PItanje je bilo kako je mala Selam osigurala dijete i time je ona bila automastki osigurana...to je dilema jutrošnja. zato sam i rekla da nazove nekoliko kuća, možda neko ima takvu vrstu ponude koja je povoljnija u odnosu za troje
IZVORNA PORUKA: teacher75
Mislim da je bilo i glupljih pitanja i podpitanja na forumu al u svakom slucaju hvala, ima telefon za sve, ne znam sto sam ista i pitala
Putničko zdravstveno osiguranje Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) daje Vam pokriće za neposrednu medicinsku pomoć kao posljedicu bolesti Vas kao osigurane osobe, dok se nalazite u inostranstvu ili pretrpjelog nesretnog slučaja za vrijeme tog perioda.
Zaključuje se prije putovanja u inostranstvo, a za osiguranje su podobne sve osobe sa stalnim mjestom boravka u Bosni i Hercegovini, a koje putuju u inostranstvo. Osiguranje se može zaključiti na period od 5 do 365 dana. PZO možete zaključiti za jednu osobu ili za više osoba (porodično i grupno osiguranje). Osiguranje pokriva:
troškove hitnih i neophodnih medicinskih tretmanavanbolnički tretman (lijekovi, zavoji, gips), kao i određene terapije propisane od ljekarabolesnički tretman u odgovarajućim bolnicama u inostranstvuhirurške operacije (samo u hitnim i neophodnim slučajevima)
Osiguravač nije obavezan platiti naknadu:
za hronične bolesti i posljedice takvih bolestiza bolesti ili nesretne slučajeve koji su rezultat ratova ili sličnih događaja ili učešća u neredimaza bolesti ili nezgode prouzrokovane pijanstvom ili ovisnosti (alkohol, droga)za kontrole u toku trudnoćfe ili za prekid trudnoće