Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Daj teacher, pa kako si to stvari redala. Meni u Fabiju karavan stala i velika kolica i putni krevetic i ona kućna nosiljka za dijete. Kad smo počeli vaditi stvari iz auta, isto sport billy.
Ali ove godine nisam nosila ni krevetac, niti velika kolica. Samo kišobran.
isto sve u megana stpala prošle godine.. nedo bog nikome da me vido kako putujemo ja između dvije AS....
teacher nisi ti to fino slagala...
20.07.2010, 12:00
teacher75
5394
stavili smo 2 povelika kofera, pa naprijed sklopljena kolica, a bilo je jos manjih stvari izmedju. preko toga (na to) nista nismo mogli staviti jer se gepek nije mogao zatvoriti...eto...
Ilhana RR
6113
Ja sam ekspert u pakovanju, ne da se hvalim al fakat ;)
Ja sam ljetos u staru opet corsu onu mini mini spakovala puteci krevetic, jogi madrac, posteljinu, kofer i torbu i kolica moja velika =)
;)
Kad smo stigli kod mm amidze oni nisu mogli da vjeruju da je toliko stvari stalo u auto hahahah
A kad pakujete trebate iskoristiti sve moguce mjesto prazno ;)
M kao Mama
5536
Hahaha, mi nikada nismo nosili krevetac, suncobrane, ali jesmo kišobra kolica, i ostale skule. Kada se upakujeo svake godine samo molim Boga da nas ne pretresaju, jer ne vjeruje da bi znaal opet sve ponovo ugurati,
20.07.2010, 12:15
Blue rose RR
4361
Meni je najvažnije da pored garderobe i lijekova ponesem njene igračke za plažu (što mi zauzima najviše prostora), suncobran i zdravstvenu knjižicu (za nedaj Bože), a sve ostalo, kao što neko reče, može se kupiti i na "licu mjesta".
21.07.2010, 11:58
sporty mamaa
3211
Mi spakovali : tuta ( e to mi zauzme prostor) ali i pelene bi isto pa nije veliki bad... paracetamol gaze alkohol flasteri linex kamagel chico protiv ujeda insekata krema spf 50 majicice bodici suknjice hlacice sandalice slaufi igrackice za plazu sesirici duda (neizostavno, na odvikavanje idemo kad se vratimo) jer nece da zaspe bez nje grickalice( ovdje mi je dosta jeftinije, pa sam nakupovala pun ruksak za plaze da imamo bar prvoh par dana hehe..... pelene tetra za pokrivanje i brisanje
< Poruku je uredio mama alma RR -- 23.8.2010 11:20:21 >
11.08.2010, 21:13
Anoniman
Bas,sam skoro sve prelistala a nigdje nevidim da pisete koju ste kremu za bebu uzele?? Koliko posto faktor smije biti?? Koju da uzmem ako moze pomoc
11.08.2010, 21:16
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: felix
Bas,sam skoro sve prelistala a nigdje nevidim da pisete koju ste kremu za bebu uzele?? Koliko posto faktor smije biti?? Koju da uzmem ako moze pomoc
ja sam uzela nivea 30, bilo mi je dovoljno, jer ionako nismo skoro nikako bili na suncu, uvijek u hladovini osim na putu do plaze i nazad, a i tada je bio spusten krov na kolicima i pomalo na suncu u bazencicu. nije hvala bogu izgorila. obavezno sesiric stalno!
11.08.2010, 21:17
škorpija
6649
jes to pročitala moju kuknjavu na drugoj temi
faktor minimalno 30, al bolje 50 i treba baš za djecu da je namijenjen, ja sma uzela neki u spreju ambre solei il tako se bnekako piše, kontam taj ću mu najprije nanijeti, ko bi ga ganjo s kremom po plaži, ovak našpricam i miran bosna
11.08.2010, 21:18
Anoniman
Hvala teacher puno Mi putujemo u nedelju abd.jesili ti L. sipala vodu u bazen iz mora ili tusa???I dal se u hladu brckala ili malkice na suncu) Hanady vidim ti ides u subotu pa sretno mila
11.08.2010, 21:21
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: felix
Hvala teacher puno Mi putujemo u nedelju abd.jesili ti L. sipala vodu u bazen iz mora ili tusa???I dal se u hladu brckala ili malkice na suncu) Hanady vidim ti ides u subotu pa sretno mila
ja sam sipala morsku vodu i drzala bazen na suncu da voda bude ugrijana i topla. stavili bi je u bazencic povremeno na 5-10 minuta maximalno i ne kada je najgore sunce a ostatak vremena je bila u hladu u kolicima ili na peskiru
11.08.2010, 23:29
iv@ncica
2115
felix- imas temu koju kremu za suncanje ...tamo se o tome pisalo
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17.08.2010, 13:11
M kao Mama
5536
Prenos posta sa teme Šta nositi na more, koja se briše jer je skoro pa identična.
IZVORNA PORUKA: Maida1
Nositi sto MANJE stvari na more!! Ja sam prije nosila brda i doline iako sam malo sta od toga koristila. Bitno je ponijeti djeciju opremu, nesto malo odjece za sebe, hranu za put, pare, i to je to!! Smijesno mi je vidjeti kad ljudi natovare kola do poda
18.08.2010, 09:16
mojbebac
885
mi ponovo treba das e pakujemo .... u utorak cemo ponovo na more, pa a ko neko ima jos neki dodatni savjet sta ponijeti sta ne, bila bih vam zahvalana .....
18.08.2010, 11:16
M kao Mama
5536
Pa, ako si već bila, valjda znaššta treba, a šta ne, ja sam pobornik toga da se 99 % stvari može uzeti na licu mjesta, tako da i nije neka šteta ako nešto zaboravimo. Ja se nešto ne sjećam da sam ikada išta za dijete zaboravila ponijeti, ali sebi redovno, ove godine zaboravila haljine za plažu, ali srećom šal sam gurnula pa sam imala "presvlaku"
26.05.2011, 14:35
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
26.05.2011, 14:37
koka i po
7309
sve ti napisala na heleninoj temi ... vodu ovdje kupi i ponesi
26.05.2011, 14:39
Skvo RR
4542
Pa neka ti bebe pije flasiranu vodu..a lijekove ponesi odavde...ja uvijek tako radim.
26.05.2011, 17:51
hatepsut
1241
paracetamol ili nesto slicno za skidanje ture i antibiotik za nedaj Boze,to ja nosim kad idem u te stranske zemlje.inace u Fr. mozes u apoteci kupiti paracetamol ili aspirin protiv bolova (ja sam kupovala za sebe jer sam imala uzasnu glavobolju).vodu sam tamo kupovala,putovali smo avionom pa nisam mogla nositi.
< Poruku je uredio hatepsut -- 26.5.2011 17:56:18 >
26.05.2011, 19:07
Anoniman
stas vodu nosit...jos da misle da je mekijeva ...voda ko voda...vjerovatno ces kupovati vodu posto vani niko ziv ne pije cesmovacu...a ja bih ponjela, jer uvijek nosim, lijekove: paracetamol, cepice, linex, toplomjer, humana elektrolite i bepanthen mast...to mi je uvijek kao prva pomoc...a sve ostalo mozes kupiti ako bude, ne daj boze, trebalo
26.05.2011, 19:09
Hanady RR
18727
prenos postova
IZVORNA PORUKA: helena_7
Izvinjavam se ako postoji tema-ja je nisam mogla naći.
Voljela bih čuti iskustva onih koje su već bile i koje će tek ići sa svojim malim bebama! Šta je najvažnije za ponijeti, koji lijekovi, trebaju li mali bazencici, kako prebroditi put (koliko stajati i sl.) , sta treba imati na plaži,.....koje su plaže najbolje (pjescane ili kamene),....
IZVORNA PORUKA: bambi7
uh, extra tema!!! mi smo sa prvom malom isli u Crnu Goru kad je imala 6mj. 8h putovali naravno sa pauzama na nekih 2-3h. a i stajali smo vise sto je nama bio cejf da stanemo gde god nam se svidio pogled na more. bili 8 dana i malu nisam ni osjetila, a tome mogu najvise zahvaliti dojenju, ma ljepota! mi smo bili na pjescanoj plazi,mada tako maloj bebi to puno i ne znaci, vec kad je bila malo veca naravno da joj je draze igrati se sa kanticama i praviti dvorac nego bacati kamencice u vodu.sad cekmo drugu princezu i planiramo aBd kad joj bude 3mj na odmor, a do tad dajte zenske da cujemo i ostala iskustva. i jos jednom sve pohvale za temu....
IZVORNA PORUKA: koka i po
antibiotik,lijekove protiv temperature,protiv proliva i povracanja,sinopen mast radi ujeda komaraca,bebi kremu za suncanje... na plazu...koju pelenu,sesiric,pamucnu majicu...pomalo na sunce do 10 ujutro a nakon toga debela hladovina
IZVORNA PORUKA: SailorMoon
Mi 16.96 letimo za Tursku na 11 dana. Mala ce mi tad imati 7,5 mjeseci. evo sta ja sve mislim ponjeti, i ako je Hotel 5* i All inklusive
Paket Pelena Pelene za plivanje 1,5 paket AD 14 teglica slanih, 5 slatkih paket keksolino krema za sunce 50 bazencic posteljinu, peskire,ogrtacic, ljetnu vrecu za spavanje Kuhalo, termosflasu, flasice, dude, kasikice, tanjiric,# garderobice, igracki kisobran kolica koja sam extra kupila za mora higenska strestva, ljekove sve sto mi Dr. kaze da mi treba
KOji su lijekovi za proljev i povracanje?
Sailormoon....kakve su to pelene za plivanje? Ja kontala svoju da mi gole bude,a na plaži ću obične pelene I ja sam kontala bar 2 teglice dnevno (slana i vocna)
IZVORNA PORUKA: Iman83
Sailormoon....kakve su to pelene za plivanje? Ja kontala svoju da mi gole bude,a na plaži ću obične pelene I ja sam kontala bar 2 teglice dnevno (slana i vocna)
Linex baby ti je za povraćanje a mislim i za proljev. Ja hvala Bogu bar hranu neću morati nositi, jer idemo kod mm tetke, pa ću joj moći praviti domaće. Ponijeću joj samo za dan- dva isto tako dvije na dan, plus koja banana da se nađe. Nama je put najgori, baš me strah. Ja ću se ukočiti za 10-12 sati putovanja, kamoli ona, koja se unervozi kad se vozi 1-2. Uh, nek nam je Bog u pomoći.
Ma Iman ne sekiraj se - uvijek bebe lakse podnesu nego sto mi mislimo. Al znam da ne mozes da ne mislis se, jer ja cu do Zadra (inace voznje oko 4-5 sati),pa se mislim hoce li izdrzati ili biti nervozna. Još ću ja voziti jer će MM malo kaskati za nama. Al ide i njegova sestra s nama da pazi pozadi bebu.
P.S. Negjde sam citala da je bolje na plaži imati platnene pelene umjesto peskira-brze se susi,manje prostora zauzmu i mozes svaki dan drugu-da ne ispires kao peskire.
IZVORNA PORUKA: SailorMoon
Helena imas u DM-babylove schwimmwindeln, bas za bazena i mora. Ima 11 komada u njima. Ja sam 2 ta pakovanja kupila i ponjeju jedno od 56komada normalno pampers baby dry
IZVORNA PORUKA: aya 05
Linex je za proljev,da se normalizira crijevna flora.najvaznije je ponijeti infuzionu otopionu,U kesicama ima Humana ili neka druga,u slucaju proljeva ili povracanja.Najbitnije je da beba ne dehidrira.
26.05.2011, 19:10
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
26.05.2011, 19:21
hatepsut
1241
Ja sam s svojim deckom putovala za Svedsku busom,do duse bio je veci ali ipak djete je.znaci oko 30 sati smo putovali,prosla ko "macija guza" koliko sam se samo brinula,a prosli smo bez problema u putu.
26.05.2011, 19:34
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: dadada
stas vodu nosit...jos da misle da je mekijeva ...voda ko voda...vjerovatno ces kupovati vodu posto vani niko ziv ne pije cesmovacu...a ja bih ponjela, jer uvijek nosim, lijekove: paracetamol, cepice, linex, toplomjer, humana elektrolite i bepanthen mast...to mi je uvijek kao prva pomoc...a sve ostalo mozes kupiti ako bude, ne daj boze, trebalo
Hahahaha, e dobra si.
Ma kontala sam je li mi pametnije njihovu česmovaču prokuhavati(čini mi se da je piju) ili da joj kupujem, ipak ćemo kupovnu. A hvala na savjetima šta da kupim, sutra ćemo i to da riješimo.
BTW, avatar =
i tvoj je
a posto ces prokuhavati vodu, nema smisla da je kupujes...svakako kuhanjem sve ubijes a ostanu ti soli i teski metali ...tuzno, ali istinito