IZVORNA PORUKA: sahara 

Drage moje, m' se poalako o'"'ka"amo o' 'ojenja, jos je ostalo 1-2 'ojenja preko u toku 24 sata ' to ugla"nom preko noc', a preko 'ana ''e zasa' f'no,je'e ostalu hranu ' kra"lje ml'jeko u kas'cama, al' ga ne zel' p't' n'kako samo, e sa' 'mam problem kako joj ' sta 'at' 'a p'je preko noc' ka' se probu'', jer cemo uskoro prestat' totalno 'oj't', 'a l' 'a kup'm neko AD ml'jeko 'l' 'a probam sa cajem, m'sl'm ako 'ma neko sl'cno 'skust"o mol'm sa"jet<'mg src="http://www.r'ngeraja.ba/forum/sm'leys/sm'ley1.g'f">  

eh   dxraga  moja..evo  jas am    gore  pisala o  tome..mislim da  sam cak  tebi  odgovorila..ja  sam  prvo  ukinula  uspavljivanje  s njima...pa  onda  malo  po  malo  nocne..tocnije    malo  brze ,  jer  ne ide  to  jednom  mu das  drugi  put  ne,  bilo  je  malo  mucno  nekoliko  veceri,  ali  nije  strasno  bilo  kad  malo  skontam,  to  je  ukidanje  proslo  relativno  ok...samo  smo  imali  nakon  toga nekoliko  noci ludila  , ali zbog  zuba..pa  bi  onda  se  razbudio  i  skonto da  bi  ga  sika  smirila..muz  ludio,  ali  je  shvatio,  ako  mu  je dam  nema  povratka, kad  smo  se  vec  namucili  do  tad, stavrno  im  je  navika  vjeruj  mi evo  skoro  mjesec dana  po  noci  ne doji,  brzo  se  oni  prilagode ..samo  sam  vodu  mu  davala, prvo  nije  htio, pa  poslije  malo ponekad..sad   mu  dam  dudu, jer  nisam  htjela  jednu naviku  mijenjati  cajem ili  sokom  tj..drugom  nezdravom navikom, onda radije  nek  doji,  ako  vec  moram  ustavati ...ad  mlijeko  nece  da  pije, jede  ga  u  kasicama  uvecer  i  ujutro,  i  doji  ujutro  kad  se  probudi  oko 6  pa  nastavi  7 , 30 nekad  i  ne.   sve treba  postepeno,  tako  da  sam  ja  najbolnije  prvo ukidala,  da  me  ne  uhvati  odvikavanja  kad  pođem na  posao,  znaci  prvo uspavljivanje,  pa  nocne,  ostali  nam  jutarnji, podnevni  i  kasno poslijepodnevni , a to su  mu  u  biti  uzine 

...a  pred  spavanje  ga  nasopam   ad  u  nekoj kasici.  Inace  se  i  dalje zna  buditi,  ali  sad  je to  manje i  puno  bolje  spava, osim  kad  zube  muce..ali kako  je  bilo sad  je  super....  Jos  jedna STVAR,  ne  smijes  ga  prenositi  sebi  kad  ga  uhvati kriza 

za  sikom, je  cim ga  stavim  sebi  to  je  vriska,  plac on  je  trazi  koppa..tek  onda jad  nastaje,  vec  ga  pokusavam  smiriti  i uspavati  u  kreveticu..pa  malo vode, pa  cucu,  pa  ga  okrenem, pa  mazim..tako d a ga  prije  po noci nisam  morala uspavljivati..ali  kako  smo  izbacili  uspavljivanja  s njom,  moram ga  malo ceskiti   ili  maziti  po  leđima,  i  tako sam kad  sam  ga  odvikavala  po noci  radila  samo  da  ga  ne  uzmem... 
 i sad  je  postao  mazast  pravo,  nikad  nije  bio takav..valjda  mu fali  pa  mi se  uvali  u narucje, mazi  i  ljubi  njih,  curi  u  majicu, maza  me  , ljubi ,  grli..ma  nema  ljepseg  poklona  majci, a i  dojenje  je  tako  prirodno  i  povezuje  majku  i  dijete, ali  evo  vec  godina  dana  je  super..obzirom koje smo  sve  muke  prosli....sad  ta  dnevna  dojenja  necu  ni  dirati..jer  su  mi ok...mislim mda  ce  ih on sam izbaciti..ili  neki  novi  ritam  koji  nam se  sprema  ;)))..hej  sve to  ide  prirodno..oni se  prilagode, ali  moramo  se  i  mi  prilagoditi, nekad  smo  mi  gore