writing-img

RE: Torte

  
clock-img

01.07.2014, 15:00

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

http://www.coolinarika.com/recept/744711/
Jel neko pravio, valja li?
Hvala! user posted image

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

06.07.2014, 17:46

clock-img

amanullah

pencil-img

463

Biskvit tamni
4 bjelanjka
4 kasike secera
Mala kasika praskaza pecivo
2 kasike gustina
3 kasike brasna
2 kasike kakao praha
July 3 at 3:52pm · Like
Biskvit svjetli
4 bjelanjka
4 kasike secera
Kasika vanilije /
2 kasike gustina
3 kasike brasna
Mala kasika pp
July 3 at 3:53pm · Like
Peci ih na 150 c 10 min
July 3 at 3:54pm · Like
200 gr malina/ zagrijati sa 100 gr secera/ u to dodati kada se u dzem pretvori gustin/ u pola case vode 2 kasike gustina / dodati 50 gr putera kada sve bude gotovo
July 3 at 3:55pm · Edited · Like
400 ml slatkog vrhnja
350 gr cokolade
/ zagrijati vrhnje, rastopiti cokoladu /
July 3 at 3:56pm · Like
Znaci tamni biskvit + dzem od malina + svjetli biskvit+ cokoladna krema


user posted image

user posted image

_____________________________

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

clock-img

06.07.2014, 17:48

clock-img

amanullah

pencil-img

463

Biskvit
4 jaja
5 kasika secera
5 kasika brasna
Pola praska za pecivo
3 kasike kakao praha
100 gr otopljenog putera

Suhe sastojke sjediniti , umutiti bjelanjke u cvrst snijeg

Fil od ljesnaka

2 Pudinga od vanilije, u njega dodati 2 kasike kakao, mljevene ljesnake, solja, a prvo ih naravno malo preprziti ii samljeti..

Kada se ohladi u njega dodati 100 gr putera

II fil

200 ml slatkog vrhnja zagrijati do vrenja, u njega dodati 200 gr cokolade ii 50 gr nutelle..

Ohladiti oba fila

Znaci koru peci na 180 I presjeci popola
Idey prvo fil od cokolade, pa kora, na kraju ohladjeni puding od ljesnaka I vanilije..


user posted image

_____________________________

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

clock-img

06.07.2014, 18:01

clock-img

amanullah

pencil-img

463

user posted image

Biskvit:

4 jaja 4 kašike šećera 4 kašike brašna 5 kašika kraša 5 kašika kokosa 70 gr butera i pola peciva kad se ispeče odma premazat dzemom od šipka i onda krema odozgo ali dobro hladna

Krema: 200 ml slatke pavlake 200 gr čokolade 100 gr dzema od šipka 7 ja koristim onaj tecni pekmez 7 sve otopit i dobro ohladit

_____________________________

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

clock-img

02.09.2014, 22:27

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

Molim Vas da li neko zna gdje se ima kupiti spaiderman slika za toru, hitno mi je rođ. je 05.09. a zelim da napravim sama tortu. Hvala

clock-img

02.09.2014, 22:42

clock-img

aidana

pencil-img

833


IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Molim Vas da li neko zna gdje se ima kupiti spaiderman slika za toru, hitno mi je rođ. je 05.09. a zelim da napravim sama tortu. Hvala



U slatkoj caroliji na Dobrinji mogu isprintati koju god hoces sliku. Moze i za slag i za fondant.

clock-img

02.09.2014, 23:39

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

Hvala puno, a gdje je tacno sutra bi otisla do Dobrinje, je li blizu Mercatora?

clock-img

02.10.2014, 07:18

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

Da li je neko vec pravio ove torte od amanulah?
Za ovu prvu me zanima o o sto napiza vanilija..vanilin secer ili zacin ?.
A ova druga mi je jos peivlacnija...ali ovaj biskvit kaze suhe sestojke,bjelance umutit..a stta sa otopljenim puterom? Pretpostsvljam da se ovo sve sjedini pa bude kora? I da li se ovaj puding stavlja secera da se podrazumjeva standardno puding napraviti ili zaista ne ide..??

Eto tako...ako ko zna posavjetovat :-)

clock-img

02.10.2014, 08:05

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Ova prva vanilija je najbolja aroma vanilije, mala kašika...al ja sma vrlo uspješnp mjenjalča i šećerom al onaj burbon vanilija kesica pa je mnogo intezivnija...


a ova druga
umutiti PRVO suhe sastojke, pa dodati otopljen puter il ulja toliko i onda dodoati šaum od bjelanaca...

što set iče kreme do pudinga možeš i nemoraš staviti šećer...
ova druga krema je sa čokoladom u nutelom toliko jaka da nema potrebe za previše šećera u ovoj od pudinga, ti po svojoj volji možeš staviti klasično 5-6 kašika kada kuhaš puding al kažem ti neće biti manje ukusno i ako ne uradiš jer cjelokupna tporta ima dovoljno šećerauser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

02.10.2014, 12:28

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

Hvala :-) bit ce ova druga...jos samo ako mi uspije :-D

clock-img

20.11.2014, 08:30

clock-img

mum82

pencil-img

279

http://www.coolinarika.com/recept/torta-monte/

pitanjauser posted image

1. jel kupim one ljesnjake u kesici,i je su li oni vec spremni za tortu,ne moram ovu prvu radnju pecenja samih ljesnjaka obavit?

2. ova krema-kad dodajem jaja,je li prethodno izlupam jaja sa secerom ili ne

3. sta mogu zeznutuser posted image


bebacha,dammo vi ste pravile ovu,hajde pliz pomozite ovoj neiskusnoj slasticarki u pokusajuuser posted image

_____________________________

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

clock-img

20.11.2014, 08:39

clock-img

bebacha

pencil-img

1170


IZVORNA PORUKA: mum82

http://www.coolinarika.com/recept/torta-monte/

pitanjauser posted image

1. jel kupim one ljesnjake u kesici,i je su li oni vec spremni za tortu,ne moram ovu prvu radnju pecenja samih ljesnjaka obavit?

2. ova krema-kad dodajem jaja,je li prethodno izlupam jaja sa secerom ili ne

3. sta mogu zeznutuser posted image


bebacha,dammo vi ste pravile ovu,hajde pliz pomozite ovoj neiskusnoj slasticarki u pokusajuuser posted image



i ljesnjake u kesice trebas ispeci
u fisu imas pecene ljesnjake rinfuzno kupit

kremu mutis jaja,ser mikserom,dodas puding i mlijeko,mutis i onda istreseš u vrelo mlijeko i dalje mutis mikserom dok se ne skuha

tesko da mozes nesto zeznut samo radi onaj korak dva kako sam ti rekla

znaci konstantno muti mikseom et

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

20.11.2014, 08:40

clock-img

damma

pencil-img

1281

1. ja ljesnjake propecem u tepsiji u rerni ili tavi na ringli.samo pazi da ti ne zagore. oljustis i sameljes.
2. jaja prvo izlupam sa secerom pa pricinim u mlijeko.

jos nesto? user posted image

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

20.11.2014, 08:42

clock-img

mum82

pencil-img

279

e hvala vam punouser posted image ,zvat cu ako zapnemuser posted image

_____________________________

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

clock-img

20.11.2014, 09:18

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

IZVORNA PORUKA: mum82

1. jel kupim one ljesnjake u kesici,i je su li oni vec spremni za tortu,ne moram ovu prvu radnju pecenja samih ljesnjaka obavit?

2. ova krema-kad dodajem jaja,je li prethodno izlupam jaja sa secerom ili ne

3. sta mogu zeznutuser posted image



Nisam ni bebača ni dama, ali evo:

1. Šta ćeš peći, u svakoj prodavnici većoj imaš pečene lješnjake(oljuštene i neoljuštene).
2. Da, jaja mrvo mutiš, pa dodaješ.
3. Ne možeš zeznuti (pa i da staviš nepečene lješnjake, da ne izmutiš prvo jaja itd itb), meni je svaki put uspjela, a, ponavljam, nisam ni bebača ni damauser posted image

_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

20.11.2014, 09:28

clock-img

mum82

pencil-img

279

user posted image
hvala Mico

ma znam da su one 100% pravile pa ih zato prozvahuser posted image
a ovo mi je do sad druga torta tj drugi recept,do sad pravila samo onu kraljicu cokolade,pa kontam red je da predjem na sljedeci leveluser posted image user posted image

_____________________________

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

clock-img

24.11.2014, 07:54

clock-img

Alma_27

pencil-img

1326

imate li neki savjet kako da kora od torte ravnomjerno naraste dok se pece?

clock-img

20.01.2015, 09:00

clock-img

karantena35

pencil-img

36

E torte pak ne radim baš nekako. Tu sam još uvijek user posted image

Ali nije da me to i nešto muči jer i nisam neki ljubitelj slatkog, što je rijetkost. user posted image

clock-img

09.05.2015, 22:13

clock-img

aidana

pencil-img

833

Pretpostavljam da je neko pravio vec ovu http://www.coolinarika.com/recept/749548/#content_info Ovo je recept za pleh a ja bih pravila u kalupu 26cm...koliko da smanjim sastojkeuser posted image

Da li neko zna ima li kupiti kopija kitkat-a? Radila bih ovako nesto https://www.google.ba/search?q=kitkat+and+smarties+cake&biw=1537&bih=965&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hmROVcKDE4OjygPf34GwDQ&ved=0CCkQ7Ak&dpr=0.67 ali mi se ne isplati kupovati original. Pretpostavljam da su turci izmislili nesto slicnouser posted image ali nisam jos naisla na to


< Poruku je uredio aidana -- 9.5.2015 22:14:06 >

clock-img

10.05.2015, 23:03

clock-img

ijaa

pencil-img

226


IZVORNA PORUKA: Alma_27

imate li neki savjet kako da kora od torte ravnomjerno naraste dok se pece?



kad se zapece malo izbockati cackalicom na ispupcenim dijelovima ako je to....i nikad kada saspete sastojke u tepsiju nemojte tamo ovamo da razravnjujete tepsiju nego odozgo prema dolje bukvalno uzeti pa baciti na radnu povrsinu user posted image ovjasnih ja ovo bacukati tako u krug

clock-img

10.05.2015, 23:13

clock-img

minie

pencil-img

165

IZVORNA PORUKA: aidana

Pretpostavljam da je neko pravio vec ovu http://www.coolinarika.com/recept/749548/#content_info Ovo je recept za pleh a ja bih pravila u kalupu 26cm...koliko da smanjim sastojkeuser posted image

Da li neko zna ima li kupiti kopija kitkat-a? Radila bih ovako nesto https://www.google.ba/search?q=kitkat+and+smarties+cake&biw=1537&bih=965&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hmROVcKDE4OjygPf34GwDQ&ved=0CCkQ7Ak&dpr=0.67 ali mi se ne isplati kupovati original. Pretpostavljam da su turci izmislili nesto slicnouser posted image ali nisam jos naisla na to



Ne mogu otvoriti link, ali pretpostavlham o kojim je cokoladicam rijec. Ima zamjena i turska (alpela, bijela i crna varijanta) i od Swislion Takovo ima isti fazon zove se Eurovafel choco ;)


< Poruku je uredio minie -- 10.5.2015 23:19:17 >


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

clock-img

12.05.2015, 15:28

clock-img

BebeLina

pencil-img

154

Kako da postavim fotografije?

_____________________________

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

clock-img

20.06.2015, 13:45

clock-img

minja_

pencil-img

655

http://www.coolinarika.com/recept/krema-na-pari-iz-mikrovalne-pecnice/

a pravila sam ovaj kolac: http://tortekolaci.com/kolaci/kokos-kocke-4

dakle, to je bila moja mjera zumanaca i secera, umutila da se sjedini i poveca volumen. prebacila u plasticnu ćasu koja moze u mikrovalnu

cijelo vrijeme sam drzala snagu mikrovalne na najjace - to je kod mene 1000 W. nisam cekala da istekne 60 sekundi, vec sam vadila cim sam vidjela da se smjesa pocela dizati, kao da kljuca. pa izvadila, mutila mikserom 20 sekundi pa vratila. Ponovila isto. treci put stavila cijelu cokoladu od 100 g. opet nije trebalo vise od 30 sekundi da se podigne. opet mijesanje mikserom. vratila sam jos jednom na 10 sekundi i to je to. ohladila u frizideru. umijesala kasnije pola omeksanog maslaca. ispalo je fenomenalno.

_____________________________

ljudi koji gledaju svoja posla i ostali jednorozi...

clock-img

20.06.2015, 13:51

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

Mene sve strah da to neće biti dovoljno termiki obrađeno pa sam skeptik

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

20.06.2015, 13:58

clock-img

minja_

pencil-img

655

dovoljno mu digne temperaturu, da prokuha. Treba paziti zato da se ne pretvori u pravu slatku ispecenu kajganu.
Nemam termometar za hranu, ali je temperatura sigurno preko 50°C kad se izvadi prvi put.

_____________________________

ljudi koji gledaju svoja posla i ostali jednorozi...

Zadnji članci

article-img