"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
06.07.2014, 17:46
amanullah
463
Biskvit tamni 4 bjelanjka 4 kasike secera Mala kasika praskaza pecivo 2 kasike gustina 3 kasike brasna 2 kasike kakao praha July 3 at 3:52pm · Like Biskvit svjetli 4 bjelanjka 4 kasike secera Kasika vanilije / 2 kasike gustina 3 kasike brasna Mala kasika pp July 3 at 3:53pm · Like Peci ih na 150 c 10 min July 3 at 3:54pm · Like 200 gr malina/ zagrijati sa 100 gr secera/ u to dodati kada se u dzem pretvori gustin/ u pola case vode 2 kasike gustina / dodati 50 gr putera kada sve bude gotovo July 3 at 3:55pm · Edited · Like 400 ml slatkog vrhnja 350 gr cokolade / zagrijati vrhnje, rastopiti cokoladu / July 3 at 3:56pm · Like Znaci tamni biskvit + dzem od malina + svjetli biskvit+ cokoladna krema
_____________________________
Abdullah obradovao mami 23.02.2010
Zivot bez vjere je prazan i besmislen !
06.07.2014, 17:48
amanullah
463
Biskvit 4 jaja 5 kasika secera 5 kasika brasna Pola praska za pecivo 3 kasike kakao praha 100 gr otopljenog putera
Suhe sastojke sjediniti , umutiti bjelanjke u cvrst snijeg
Fil od ljesnaka
2 Pudinga od vanilije, u njega dodati 2 kasike kakao, mljevene ljesnake, solja, a prvo ih naravno malo preprziti ii samljeti..
Kada se ohladi u njega dodati 100 gr putera
II fil
200 ml slatkog vrhnja zagrijati do vrenja, u njega dodati 200 gr cokolade ii 50 gr nutelle..
Ohladiti oba fila
Znaci koru peci na 180 I presjeci popola Idey prvo fil od cokolade, pa kora, na kraju ohladjeni puding od ljesnaka I vanilije..
_____________________________
Abdullah obradovao mami 23.02.2010
Zivot bez vjere je prazan i besmislen !
06.07.2014, 18:01
amanullah
463
Biskvit:
4 jaja 4 kašike šećera 4 kašike brašna 5 kašika kraša 5 kašika kokosa 70 gr butera i pola peciva kad se ispeče odma premazat dzemom od šipka i onda krema odozgo ali dobro hladna
Krema: 200 ml slatke pavlake 200 gr čokolade 100 gr dzema od šipka 7 ja koristim onaj tecni pekmez 7 sve otopit i dobro ohladit
_____________________________
Abdullah obradovao mami 23.02.2010
Zivot bez vjere je prazan i besmislen !
02.09.2014, 22:27
mamma mumi
1074
Molim Vas da li neko zna gdje se ima kupiti spaiderman slika za toru, hitno mi je rođ. je 05.09. a zelim da napravim sama tortu. Hvala
02.09.2014, 22:42
aidana
833
IZVORNA PORUKA: mamma mumi
Molim Vas da li neko zna gdje se ima kupiti spaiderman slika za toru, hitno mi je rođ. je 05.09. a zelim da napravim sama tortu. Hvala
U slatkoj caroliji na Dobrinji mogu isprintati koju god hoces sliku. Moze i za slag i za fondant.
02.09.2014, 23:39
mamma mumi
1074
Hvala puno, a gdje je tacno sutra bi otisla do Dobrinje, je li blizu Mercatora?
02.10.2014, 07:18
m.i.n.a.
1060
Da li je neko vec pravio ove torte od amanulah? Za ovu prvu me zanima o o sto napiza vanilija..vanilin secer ili zacin ?. A ova druga mi je jos peivlacnija...ali ovaj biskvit kaze suhe sestojke,bjelance umutit..a stta sa otopljenim puterom? Pretpostsvljam da se ovo sve sjedini pa bude kora? I da li se ovaj puding stavlja secera da se podrazumjeva standardno puding napraviti ili zaista ne ide..??
Eto tako...ako ko zna posavjetovat :-)
02.10.2014, 08:05
Hanady RR
18727
Ova prva vanilija je najbolja aroma vanilije, mala kašika...al ja sma vrlo uspješnp mjenjalča i šećerom al onaj burbon vanilija kesica pa je mnogo intezivnija...
a ova druga umutiti PRVO suhe sastojke, pa dodati otopljen puter il ulja toliko i onda dodoati šaum od bjelanaca...
što set iče kreme do pudinga možeš i nemoraš staviti šećer... ova druga krema je sa čokoladom u nutelom toliko jaka da nema potrebe za previše šećera u ovoj od pudinga, ti po svojoj volji možeš staviti klasično 5-6 kašika kada kuhaš puding al kažem ti neće biti manje ukusno i ako ne uradiš jer cjelokupna tporta ima dovoljno šećera
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
02.10.2014, 12:28
m.i.n.a.
1060
Hvala :-) bit ce ova druga...jos samo ako mi uspije :-D
1. jel kupim one ljesnjake u kesici,i je su li oni vec spremni za tortu,ne moram ovu prvu radnju pecenja samih ljesnjaka obavit?
2. ova krema-kad dodajem jaja,je li prethodno izlupam jaja sa secerom ili ne
3. sta mogu zeznut
bebacha,dammo vi ste pravile ovu,hajde pliz pomozite ovoj neiskusnoj slasticarki u pokusaju
i ljesnjake u kesice trebas ispeci u fisu imas pecene ljesnjake rinfuzno kupit
kremu mutis jaja,ser mikserom,dodas puding i mlijeko,mutis i onda istreseš u vrelo mlijeko i dalje mutis mikserom dok se ne skuha
tesko da mozes nesto zeznut samo radi onaj korak dva kako sam ti rekla
znaci konstantno muti mikseom et
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
20.11.2014, 08:40
damma
1281
1. ja ljesnjake propecem u tepsiji u rerni ili tavi na ringli.samo pazi da ti ne zagore. oljustis i sameljes. 2. jaja prvo izlupam sa secerom pa pricinim u mlijeko.
jos nesto?
_____________________________
2004. 2008.
20.11.2014, 08:42
mum82
279
e hvala vam puno ,zvat cu ako zapnem
_____________________________
B -20.11.2010 S -7.7.2012 "Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"
20.11.2014, 09:18
MicoTico
340
IZVORNA PORUKA: mum82
1. jel kupim one ljesnjake u kesici,i je su li oni vec spremni za tortu,ne moram ovu prvu radnju pecenja samih ljesnjaka obavit?
2. ova krema-kad dodajem jaja,je li prethodno izlupam jaja sa secerom ili ne
3. sta mogu zeznut
Nisam ni bebača ni dama, ali evo:
1. Šta ćeš peći, u svakoj prodavnici većoj imaš pečene lješnjake(oljuštene i neoljuštene). 2. Da, jaja mrvo mutiš, pa dodaješ. 3. Ne možeš zeznuti (pa i da staviš nepečene lješnjake, da ne izmutiš prvo jaja itd itb), meni je svaki put uspjela, a, ponavljam, nisam ni bebača ni dama
_____________________________
Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)
20.11.2014, 09:28
mum82
279
hvala Mico
ma znam da su one 100% pravile pa ih zato prozvah a ovo mi je do sad druga torta tj drugi recept,do sad pravila samo onu kraljicu cokolade,pa kontam red je da predjem na sljedeci level
_____________________________
B -20.11.2010 S -7.7.2012 "Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"
24.11.2014, 07:54
Alma_27
1326
imate li neki savjet kako da kora od torte ravnomjerno naraste dok se pece?
20.01.2015, 09:00
karantena35
36
E torte pak ne radim baš nekako. Tu sam još uvijek
Ali nije da me to i nešto muči jer i nisam neki ljubitelj slatkog, što je rijetkost.
imate li neki savjet kako da kora od torte ravnomjerno naraste dok se pece?
kad se zapece malo izbockati cackalicom na ispupcenim dijelovima ako je to....i nikad kada saspete sastojke u tepsiju nemojte tamo ovamo da razravnjujete tepsiju nego odozgo prema dolje bukvalno uzeti pa baciti na radnu povrsinu ovjasnih ja ovo bacukati tako u krug
Ne mogu otvoriti link, ali pretpostavlham o kojim je cokoladicam rijec. Ima zamjena i turska (alpela, bijela i crna varijanta) i od Swislion Takovo ima isti fazon zove se Eurovafel choco ;)
< Poruku je uredio minie -- 10.5.2015 23:19:17 >
_____________________________
Mamino sunce, maza, zivot i sreca... R 17.10.2011.
12.05.2015, 15:28
BebeLina
154
Kako da postavim fotografije?
_____________________________
11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica) 2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)
dakle, to je bila moja mjera zumanaca i secera, umutila da se sjedini i poveca volumen. prebacila u plasticnu ćasu koja moze u mikrovalnu
cijelo vrijeme sam drzala snagu mikrovalne na najjace - to je kod mene 1000 W. nisam cekala da istekne 60 sekundi, vec sam vadila cim sam vidjela da se smjesa pocela dizati, kao da kljuca. pa izvadila, mutila mikserom 20 sekundi pa vratila. Ponovila isto. treci put stavila cijelu cokoladu od 100 g. opet nije trebalo vise od 30 sekundi da se podigne. opet mijesanje mikserom. vratila sam jos jednom na 10 sekundi i to je to. ohladila u frizideru. umijesala kasnije pola omeksanog maslaca. ispalo je fenomenalno.
_____________________________
ljudi koji gledaju svoja posla i ostali jednorozi...
20.06.2015, 13:51
bebacha
1170
Mene sve strah da to neće biti dovoljno termiki obrađeno pa sam skeptik
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
20.06.2015, 13:58
minja_
655
dovoljno mu digne temperaturu, da prokuha. Treba paziti zato da se ne pretvori u pravu slatku ispecenu kajganu. Nemam termometar za hranu, ali je temperatura sigurno preko 50°C kad se izvadi prvi put.
_____________________________
ljudi koji gledaju svoja posla i ostali jednorozi...