IZVORNA PORUKA: rebeka777
To je zato što u RS jedino Medicos pruža takve usluge. Da postoji još jedna ili više klinika koje se bave sterilitetom ima li bi i izbor. Ovako je odlučeno u tu jednu kliniku jer novac ostaje u RS.
Kad KC konačno otvori svoje odjeljenje reproduktivne medicine moći će se raditi tamo, a do tada imaš izbor, ne tjeraju te, platiš vto u drugoj državi. Nemoj pronalaziti samo loše stvari u svemu ovome.
Novac ostaje u RS to je tačno, ali šta vredi kad beba nema, odnosno ima ih neprihvatljivo malo. Mislim da je sasvim ok da novac ode u Srbiju gde su pojedine klinike zaista jako dobre i mogu da reše problem, ali svi znamo kako je prošao pokušaj sa genesisom, zar ne?
Što se tiče KC to bi bilo dobro rešenje. U tom slučaju čak i ovako loš procenat uspešnosti bi bio prihvatljiv jer novac nebi išao u privtne ruke i onda bi zaista ostao u RS.
Pa ljudi moji za ovoliko novca koliko su iz fonda dali Sanji mogli smo dobiti najmoderniji centar za VTO, ali nekome te ne odgovara, pitam se kome?
Za to vreme rebeka ti mi kažeš da mogu slobodno da PLATIM vto u drugoj državi. Pa ako bi tako gledali mogu je iz ugla Medikos-a slobodno da PLATIM vto i na drugom kontinentu, jeli tako?
I još samo par reči o 44 trudne žene. Znate li da se trudnim ženama na nekim vto klinikama smatraju sve žene koje imaju pozitivnu betu. Znaci ako je beta 10 oni te vode kao trudnu. Naravno to je biometriska tudnoća ali ulazi u procenat. Kada kažu da imaju procenat uspešnosti 46,.. bla.bla posto, to nije procenat ostvarenih trudnoca. Zato ja sumnjam da je od te 44 žana bilo i žena sa biometriskom trudnoćom. Zapamtite, broje se samo ROĐENA DECA, sve ostalo je podložno manipulacijama.