IZVORNA PORUKA: Neca xxx
Mene samo interesuje na koji su nacin kaznjene, jer sam citala da su priznale da se takav incident zaista odigrao.
Moja mama je profesorica u srednjoj skoli, sada je u penziji, ali se sjecam kada je radila da je imala dosta problematicnih ucenika koji su bjezali iz skole, galamili na profesore, bili drski i bezobrazni, ukratko uzasni. I na kraju bi dobili ukor ovoga ili onoga i smanjeno vladanje. Mislim da to za njih nije bila primjerena kazna, jer nekome ko ne mari za skolu i autoritet profesora nije uopste stalo do toga kakvo ce mu vladanje pisati na kraju u knjizici. Bas ga briga. Nazalost, tako je.
Onda mi trebamo mjenjati...
to je posao nas roditelja i nastavnika zajedno.. zakoni su sve humaniji ...i to kolika i kakav smije biti kazna uredno je porpisano...
činjenica je da dijete ne smije istjerati iz škole ...ako mu se nešto desi kriva je škola i nastavnik direktno...
činjenica je da ne smiju fizički tući djecu nastavnici....to je kažnjivo...
činjenica je da na korisni rad, u ustanovu za delikvente može poslati samo sud...al je isto tkao činjeica da sud može reći da im daje drugu šansu uslovno da ne čine više prestupe...njima su dali roditelji djece koja jesu izazvala komletnu priču i rekaciju...ako su oni odlučili tako...zar mi na portalu trebamo zahjtevati više, jače i drugačije ne poznajući komletnu piču niti te djevojke ...možda njima treba pomoć psihologa više nego tim malenima...
pa i one su nečija djeca
šta je dovelo do ovakvoga čina...
neki frustracija njihova, bol, problem u kajnoj liniji...
uključeni su psiholozi i sve rečlevantrne institucije...dajte da pomislimo da su te dvije cure neko do naše djece sutra....
šta smatramo najboljom kaznom za njih...
šta tačno....
Ja sma mišljenja da je ovdje najveći propust odgajateljice u vrtiću koja nije bila nazočna da dvoje djece od 6 godina su smai u toaletu...uopšte mi nije jasno ...naime moja H i zaovin sin su u 5 mjeseci razlike...oni su ''brat i sestra'' a ne idu zajedno u tolalet nikada....
ako je problem manjak kadra u vrtićima, onda treba kriviti Ju vtiće...
ako oni nemaju novaca nego im ga vlda kantona daje...
onda ovo treba sikoriti da budžet za zapošljavenje kadra u vrtićima povećaju....
na to trebamo regirati...