writing-img

RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici

clock-img

29.10.2013, 22:16

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: bebaa

IZVORNA PORUKA: zumbulcica

Beboo jel ti sincek ide u djeciji grad ?

da........ali boravi isključivo u sobi i ne dolazi u dodir sa trpezarijom u kojoj se poprilično osjeti hrana.....user posted image

LB...a ja kontala to kao jača hrana od moje.....user posted image imam dojam da u toj hrani ima 50% luka.......user posted image

ma nema luka nikako nego je to način na koji se ta hrana priprema....

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

29.10.2013, 22:19

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

mislim možda nije za ovu temu ali je povezano s njima....jeli normalno da dijete danas ima dva obroka onih čoko i sličnih lina.........user posted image ja sve nešto izbjegavam da mu i kuči dajem,ne znam koliko je to zdravo......user posted image

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

30.10.2013, 07:57

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

mislim možda nije za ovu temu ali je povezano s njima....jeli normalno da dijete danas ima dva obroka onih čoko i sličnih lina.........user posted image ja sve nešto izbjegavam da mu i kuči dajem,ne znam koliko je to zdravo......user posted image

meni se to takodje nije svidjalo i to je bio jedan od razloga sto smo promijenili vrtic..ja kuci to nikad ne kupujem..a u vrticu u grupi 0-3 to je redovan dorucak i uzina..

clock-img

14.11.2013, 12:14

clock-img

assmiras

pencil-img

461

Ja sam juce ostala paf kad mi je ucieljica rekla da djeci ne donosimo vise flasice s vodom posto im ne trebaju, sad je hladno vrijeme i dovljno je da djeca piju ujutro uz dorucak i u podne uz rucak..... mislim meni to nije ok i iskreno ne znam kako da se ponasam. Kao ako su oni zedni, mogu trazit vodu........ Molim vas za vasa iskustva

Naša malena je dosla 05.02.2010.,
Selma, mamino sunce.....

A nas drugi cvijet 15.05.2012......

clock-img

14.11.2013, 12:53

clock-img

dambolina

pencil-img

174

pa meni je to OK skroz, jer djeca ako su zedna ona i traze. Ne znam koliko ti je dijete, ali ti se mozda sa djetetom mozes dogovoriti da mu ostavis flasu u ruksaku pa da ono pije ako bude zedno. Ja sam svojoj tako ostavljala, ali je gotovo uvijek vracala punu flasu.

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

clock-img

14.11.2013, 12:55

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

IZVORNA PORUKA: assmiras

Ja sam juce ostala paf kad mi je ucieljica rekla da djeci ne donosimo vise flasice s vodom posto im ne trebaju, sad je hladno vrijeme i dovljno je da djeca piju ujutro uz dorucak i u podne uz rucak..... mislim meni to nije ok i iskreno ne znam kako da se ponasam. Kao ako su oni zedni, mogu trazit vodu........ Molim vas za vasa iskustva

Ja vec jako dugo ne nosim nista...mozda godinu dana...a nisam ni primjetila da ostali roditelji donose...
Pa S je velika zna traziti kad je zedna user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

14.11.2013, 13:05

clock-img

assmiras

pencil-img

461

IZVORNA PORUKA: Lady26

Ja vec jako dugo ne nosim nista...mozda godinu dana...a nisam ni primjetila da ostali roditelji donose...

Ma zna trazit, samo sto ona svakako ne voli pit, a jos kad treba trazit, pa nece ni pit nisa dodatno :)....
mene je vise izritiralo to da je hladnije doba i kao dooljno im je da piju uz dorucak i rucak.... ja ipak mislim da djeca trebaju stvarati naviku da piju cio dan a ne uz odredjene rituale. Ne znam mozda pretjerujem......

Selma, mamino sunce.....

clock-img

14.11.2013, 13:09

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

Ma zna trazit, samo sto ona svakako ne voli pit, a jos kad treba trazit, pa nece ni pit nisa dodatno :)....
mene je vise izritiralo to da je hladnije doba i kao dooljno im je da piju uz dorucak i rucak.... ja ipak mislim da djeca trebaju stvarati naviku da piju cio dan a ne uz odredjene rituale. Ne znam mozda pretjerujem......

Joj ne znam... L inace strasno puno pije tecnosti, bilo ljeto bila zima user posted image , voda, sok, ne bira...
I kad je zedna trazi tetama...bar kaze da trazi...
Mada, desava se nekad, da kad je pokupimo iz vrtica bude zedna i popije sok do kuce...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

14.11.2013, 14:00

clock-img

assmiras

pencil-img

461

Joj ne znam... L inace strasno puno pije tecnosti, bilo ljeto bila zima user posted image , voda, sok, ne bira...
I kad je zedna trazi tetama...bar kaze da trazi...
Mada, desava se nekad, da kad je pokupimo iz vrtica bude zedna i popije sok do kuce...

Pa to ti kazem., a ona moja jos nesto nije luda za picem, mozes mislit. Ma nece ni trazit :(.........
I onako s njom borbu vodimo, svaki dan kad dodjemo po nju, cim izadjemo iz vrtica ona mora piskit, znaci da i to ne ide redovno..........

Selma, mamino sunce.....

clock-img

14.11.2013, 14:04

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

A da malo skrenes tetama paznju na to, da je malo cesce nude vodom user posted image
Nisam bas pametna...
user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

14.11.2013, 14:09

clock-img

assmiras

pencil-img

461

A da malo skrenes tetama paznju na to, da je malo cesce nude vodom user posted image
Nisam bas pametna...
user posted image

to sam jutros uradila, ostavila sam joj flasicu u torbu i to sam i rekla uciteljici, pa eto da moze pit ako bude htjela

Selma, mamino sunce.....

clock-img

20.11.2013, 08:35

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

da li znate kakva je situacija sa paketićima u vrtićima.....da li se šta priređuje,da li se mogu uplatiti paketići.......sve hoću da pitam tetu pa zaboravim i sjetim se kad dođem kući....baš bi voljela da bude Djed Mraz......user posted image user posted image

clock-img

20.11.2013, 13:49

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

da li znate kakva je situacija sa paketićima u vrtićima.....da li se šta priređuje,da li se mogu uplatiti paketići.......sve hoću da pitam tetu pa zaboravim i sjetim se kad dođem kući....baš bi voljela da bude Djed Mraz......user posted image user posted image

Da nije malo rano za priču o paketićima?

clock-img

20.11.2013, 21:45

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

meni nije rano.....jedva čekam...to nam je prvi paketić u svjesnom stanju.......prošlu Novu smo imali 3 mj. i bili smo nesvjesni događanja a sad očekujemo čupanje za bradu.....user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.11.2013, 08:32

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

meni nije rano.....jedva čekam...to nam je prvi paketić u svjesnom stanju.......prošlu Novu smo imali 3 mj. i bili smo nesvjesni događanja a sad očekujemo čupanje za bradu.....user posted image user posted image user posted image user posted image

Da ne bude plakanje user posted image

Sala, valjda nece :). Moja je plakala.

I, da, i ja bih voljela znati

clock-img

21.11.2013, 08:37

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

hihihiihih valjda neće.....samo ne znam ko će plakati moj ili djed.........user posted image a niko da nam kaže kako je bilo ranije....hajd možda se nađe neko nagodan.....user posted image

clock-img

21.11.2013, 08:42

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

Proteklih godina su imali podjelu paketica...

To su paketici koje dobiju iz inostranstva od Caritasa, cini mi se...
U papirom oblozenoj kutiji od obuce su sitnice koje daruju djeca...
Svi paketi su razliciti, ali je sadrzaj slican i zavisi od uzrasta...

Roditelji su se pismeno izjasnjavali zele li da im DM uruci taj paketic, ako ne zele dobiju ga nakon "priredbe"...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

21.11.2013, 08:45

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

hvala rita.......user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.11.2013, 08:52

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

kod nas je bila podjela paketica tako se dogovorili na roditeljskom.mi smo imali i paketice ove sto im neka organizacija daje i mi smo skupljali po 10 KM i kupili u bingu a DM je bio dedo od jedne curice i bila priredba i bas bilo lijepo

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

25.11.2013, 01:09

clock-img

scarlett

pencil-img

1517

Zna li neko, da li sutra radi vrtić "Dječiji grad"' na Mojmilu?

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

clock-img

25.11.2013, 01:13

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

IZVORNA PORUKA: scarlett

Zna li neko, da li sutra radi vrtić "Dječiji grad"' na Mojmilu?

radi,oni su uvijek dežurni.......user posted image

clock-img

10.12.2013, 12:34

clock-img

fatimica09

pencil-img

1435

Zna li iko ima li Masnica ili Kekec i jaslice? Mada bi meni valjda po nekim pravilima trebale samo jaslice...curica od godinu i druga od 2,5 user posted image

clock-img

10.12.2013, 12:48

clock-img

assmiras

pencil-img

461

Masnica ima, za kekec ne znam :)

IZVORNA PORUKA: fatimica09

Zna li iko ima li Masnica ili Kekec i jaslice? Mada bi meni valjda po nekim pravilima trebale samo jaslice...curica od godinu i druga od 2,5 user posted image

Selma, mamino sunce.....

clock-img

10.12.2013, 12:50

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

ima i kekec

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)