IZVORNA PORUKA: hanabanana
A na osnovu čega kaznena prijava i otkaz?!
Valjda je Mirjana sama miješala makarone pa odredila gdje će koje ići s namjerom da potruje djecu iz par vrtića.
Hajd ne lupetajte.
Svi se ibretimo, a kad je žena pokušavala roditeljima provući da ako želimo bolju hranu da vrtić treba poskupiti za 20 KM, kad je nisu linčovali.
A pola od tih što su protestovali bi da djeca jedu zdravo, a cijena vrtića ista zadnjih 10 godina.
Prije deset godina je samo kruh koštao 0,50 kpf, danas je marka.
Baška što ih većina tih 20 KM popuši za 7 dana.
Nego, da li je dijete neke od forumašice u deveru radi ovog problema?!
hanabanana, potpuno si u pravu, sa ovim se slažem, moje dijete je išlo u Dječiji grad, plačala sam čini mi se 100 KM ono pola dana, bilo ih preko 33 u grupi, a upisanih 37, u sobičku ne većem od 25 do 30 kvadrata, stalno bila bolesna, dok nismo stigli do bolnice, tada sam je ispisala, onda kad je opet bio vakat da se ide u vrtić sjednem pa stavim na papir privatni državni, cijene, šta dobijam, i koliko dobijam (namjerno ne pišem šta gubim, jer kad je dijete u pitanju, nema puno filozofije) i odlučim se da privatni u koji je išla dvije i po godine i još jednu godinu produženog, jesam plaćala masno, al sam brate i bila prezadovolja.
Ja razumije da ima vjerovatno socijalno ugroženih, roditelja kojima je puno 20 KM, ali velika većina djece koja idu u JU Djeca Sarajeva, su djeca roditelja koji bi mogli priuštiti tih dodatnih 20' KM