Aariel...ne brini draga...Ja sam brojala, ponavljala i pjevala. i sad mi se nekad desava...prisilne misli? ko ih nema, ako ih i nema, razvije ih. I ja sam pocinjala misliti: sta ako imati grozne misli o religiji, Bogu, tobejarabi,sta ako budem imala "bolesnih misli", sta ako budem imala seksualnih misli, imala sam i to, a uopce ne znam odakle mi sve to...nisam uopce takva osoba koja razmislja ili ima nekih fantazija ili nesto tako...pa onda pocnem misliti sta ako pocnem mrziti ljude ili imati zelju da povrijedim nekoga, pa onda pogledam neki film pa mi slike nasilja i agresivnog ponasanja ostanu urezane...pa se pocnem bojati...uzas jedan. Meni je malo teze sve ovo, psiholog sam po struci, i predstavlja mi veliko breme jer nisam u stanju sebi pomoci, ali valjda to tako ide, da bih bila dobar psiholog moram imati vlastitih kriza, vjeruj mi da svi ljudi prolaze kroz slicno, samo sto toga nisu svjesni uvijek, ali sve im se to nalazi u podsvijesti. Ne brini, proce, ja sam mislila da sam najgora osoba na svijetu, s ovakvim mislima, gadila sam se sama sebi...i sada ponekad pomislim zbog cega sve ovo, a ponekad osjetim i cujem ljude da se zgrozavaju nad ovakvim stvarima...pa kontam jesam li ja normalna uistinu? ali eto, prodju i takve misli i to je onda kada se covjek zakupi necim drugim, pocnu drugi problemi, teski zivotni kad nemas vremena misliti o svemu ovome, pa onda opet nalete i tako dalje. Sigurna sam da i ti imas perioda kad na sve ovo gledas drugacije, iz nekog drugog ugla i kad barem na jedan dan nemas ovih misli jeli tako? ali iskreno govoreci, meni je ovo do sada najgori simptom bio...prisilne misli, a potom ako su dibidus negativne, upucene drugima svakakvih sadrzaja, time gore. Ali mislim da ce ti svaka od clanica reci da je imala ovakvih misli, samo sto svak nece to htjeti priznati, jer je covjeka prije svega stid njih, a potom dosta toga se sakrije upravo radi toga.
Pozdrav svima :)