zasto previse licno...ja se ne stidim onoga sto sam bila i ponosim se ovime sto sam sad.
ja sam imala klasicni posttraumatski sindrom stresa uzrokovan ratom,radom u ratnoj bolnici i pogibijom mog brata,koji se javio netom poslije rata.
Strah,prinudne misli,panika,depersonalizacija ,razne fizicke tegobe ...sve nesto izmjesano.
Pokusala sam sa sedativima,medjutim nije pomoglo.Samo je produzavalo agoniju.Sreca da sam imala moje roditrelje(koji su me razumjeli) krasnog momka(mog sadasnjeg muza koji mi je mnogo pomogao) i odlicnu psihoterapeuticu.
Odlucila sam da se svjesno izborim za svoje ozdravljenje,ne uz pomoc sedativa jer su me oni samo umrtljivali.Zeljela sam da prodrem u sustinu mog problema i to sam uspjela.Nisam se stidila sebe i prihvatila sam se onakvu kakva jesam,ranjivu u tom periodu.Z4ljela sam da zivim normalnim zivotom i u tome sam uspjela....tesko uz puno truda i podrske ljudi koje sam spomenula.
Kada sam konacno spoznala sta sam sve prezivila i da je to normalan odgovor jednog ljudskog bica na nenormalnu situaciju,kad sam prihvatila sebe onakvu kakva jesam(jer drugacije nije moglo) sve je krenulo nabolje.Skupila sam svu snagu koju imam i krenula u susret mojim strahovima koji su me kocili.Borila sam se s njima i spoznala da oni u stvari nisu bili toliko strasni koliko su se meni cinili.I polako...ali sigurno krenula sam pravim putem i dostigla ovo sto sam danas.
Zato vam savjetujem...ne dozvolite da vasi strahovi vode vas nego vi vodite njih.Preuzmite kontrolu nad svojim zivotom jer on je jedan ,vise necete imati prilike.
i NIKAD ama bas NIKAD se ne stidite sebe i onoga sto jeste.Mnogo je normalnih ljudi koji bi se trebali stiditi sebe i zivota kojim zive.Vi ste samo jedna ranjiva bica koja trebaju pomoc da se izvuku iz stanja u kojem jeste.
Puno pozdrava od mene.
Ako koja smatra da joj mogu bilo kako pomoci neka me kontaktira na pp...bice mi cast.Sretno.