Hanady mi smo presisali 2 godine tako da mislim da nema problema al sad mi je lakse kad si ti napisala da dajes znam da se ti trudis prirodno al ipak treba ponekad posegnuti za medikamentima
16.11.2011, 13:14
taurus
3578
IZVORNA PORUKA: noa
IZVORNA PORUKA: doublemum
UP Noa -ja nisam, nadam se da će neko odgovoriti
gdje je ona taurus sad kad mi treba ili nina
ja sam tu kad god ti trebam , samo me ne vidiš
16.11.2011, 13:15
Anoniman
hvala,hvala svima ja nekako uvjek volim pitati kad nisam sigurna taurus bila sam u iskusenju da te trazim na onoj temi o ''organima''
16.11.2011, 13:19
bananica
4330
IZVORNA PORUKA: taurus
rinostop sirup se može davati djeci od 2. godine života i nemate razloga za zabrinutost najviše sadrži paracetamola, a zatim pseudoefedrina koji odlično otčepljuje nos i olakšava disanje i klorfeniramina koji zaustavlja curenje nosa i djeluje antialergijski ja nikada nisam u kući bez rinostop sirupa i bezbroj puta sam R spasila od antibiotika baš sa ovim sirupom danas mi je E baš začepljenog nosa da je veća i ona bi dobila svoju porciju
da ga i ja ukljucim onda iako ne slini, moja je pocela kihati i kasljati, nije suhi kasalj
16.11.2011, 13:19
taurus
3578
ma znaš da ja te teme izbjegavam, ali moram ponekad koju da ubacim
16.11.2011, 13:20
bananica
4330
Hanady mi smo presisali 2 godine tako da mislim da nema problema al sad mi je lakse kad si ti napisala da dajes znam da se ti trudis prirodno al ipak treba ponekad posegnuti za medikamentima
nije ti bilo lako kad sam ja rekla da ga moja drugarica daje
16.11.2011, 13:22
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bananica
ma nisu mi ove preporuke prijatelj od prijatelja sigur cekala sam da netko kaze jesam JA
16.11.2011, 13:23
bananica
4330
Hanady, cini mi se da si ti pisala o sirupu sa lovorovim listom i medom, je li to za iskasljavanje??? stavi recept pleaseeee
napravila sam joj jutros caj od luka i jabuke, secer i mlijeko s malo putera ce joj mama danas davati eh jos i taj sirup bi mi dobro dosao
16.11.2011, 13:24
bananica
4330
ma nisu mi ove preporuke prijatelj od prijatelja sigur cekala sam da netko kaze jesam JA
nista znaci haveri , pa isto ti to dodje, bitno je da je neko dao
16.11.2011, 13:24
Anoniman
Hanady, cini mi se da si ti pisala o sirupu sa lovorovim listom i medom, je li to za iskasljavanje??? stavi recept pleaseeee
napravila sam joj jutros caj od luka i jabuke, secer i mlijeko s malo putera ce joj mama danas davati eh jos i taj sirup bi mi dobro dosao
lovorov list i smeđi secer sad ce hanady to iskopati
16.11.2011, 13:26
bananica
4330
lovorov list i smeđi secer sad ce hanady to iskopati
nadam se , bas mi nije jasno da dijete pocne prvo kasljati, bez da slini il nesto drugo, nekako mi nelogican redoslijed
treba li nama Rinostop? sta mislis noa?
16.11.2011, 13:26
hanabanana
4435
Ja sam uzela Rhinostop prije par godina, takve sam grčeve u stomaku dobila da sam mislila da ću crknuti.
Od tada, paracetamol i mirna bosna.
Djeci isto tako sirup - paracetamol.
16.11.2011, 13:29
bananica
4330
paracetamol i kada nema temperature ili??
16.11.2011, 13:30
koka i po
7309
rhinostop moja djeca ne podnose(a cula sam i vecina drugih pa cak i odraslih).umrtvi ih i uspava.pa eto ti odluci
16.11.2011, 13:30
Anoniman
bananice uzmi ga ti za svaki slucaj mozda proslini dok ti kuci dođes,kod nas je prvo bio zacepljen nosic,pa curenje,pa pojacano curenje pa kihanje nebi da dođemo do kašlja i temperature ako je moguce
16.11.2011, 13:31
chuci
804
250 gr smeđeg šećera 4 lovorova lista vode da potopi par minuta da vrije nakon što provri
daje se po potrebi, maloj djeci nisam 100 % sigurna ali mogu do dvije supene kašike na dan
16.11.2011, 13:31
Lady26
9177
Chuci, sta bi sa tetom i vama, sve ok? Kako si ti ?
16.11.2011, 13:32
bananica
4330
bananice uzmi ga ti za svaki slucaj mozda proslini dok ti kuci dođes,kod nas je prvo bio zacepljen nosic,pa curenje,pa pojacano curenje pa kihanje nebi da dođemo do kašlja i temperature ako je moguce
to mi je nekako logican redoslijed, al prvo kasalj, pa kihanje , khm , al eto svasta se desava, sad sam zvala tatu da ga kupi , nek ja imam i to
16.11.2011, 13:33
hanabanana
4435
paracetamol i kada nema temperature ili??
H. ima 7 godina, ako ima tem. dam joj 2 supene kašike. Ako nema tem. ali joj nos curi i sluznica otečena, pred spavanje dam 1 kašiku, toliko da opusti sluznicu.
16.11.2011, 13:34
bananica
4330
IZVORNA PORUKA: chuci
250 gr smeđeg šećera 4 lovorova lista vode da potopi par minuta da vrije nakon što provri
daje se po potrebi, maloj djeci nisam 100 % sigurna ali mogu do dvije supene kašike na dan
hvala
koliko dugo moze stajati? drzi se u frizideru?
16.11.2011, 13:37
Anoniman
bananice ja ga nisam drzala u frizideru nego u kuhinji na radnom stolu.. ne ispane ga puno i brzo se potrosi
16.11.2011, 13:38
bananica
4330
bananice ja ga nisam drzala u frizideru nego u kuhinji na radnom stolu.. ne ispane ga puno i brzo se potrosi
e jos mi reci, je li joj dajem dok sve ne potrosim?znaci bez obzira da li je kasalj prestao?
16.11.2011, 13:39
bananica
4330
i jos ovo pa prestajem, lovorov list kupim onaj sto ima u svakoj prodavnici, u kesici???suhi?
16.11.2011, 13:40
chuci
804
bananice može stajati čini mi se dva tri dana
ja nakon dva dana pravim novi za svaki slučaj
često napravim još manju mjeru od ove, ovo je ionako polovina mjere koju sam našla ovdje na forumu
ja sam ga držala u frižideru, ne znam da li mora stajati tamo
obični lovorov list, iz kesice, koji imaš
< Poruku je uredio chuci -- 16.11.2011 13:41:45 >
16.11.2011, 13:44
Anoniman
e jos mi reci, je li joj dajem dok sve ne potrosim?znaci bez obzira da li je kasalj prestao?
ja sam ga pila dok kasalj nije prestao nisam ga Noi davala hb