cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling

clock-img

27.12.2009, 19:02

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

salmy, moja beba ima 2 i po mjeseca i za sad vjezbamo po kuci nosenje u slingu, sutra imamo dogovor sa "maminom curom" koja je expert u slingu i mei-tai pa da nam pokaze jel pravilno nosimo i da nam da par savjeta. dogovor je sutra u merkatoru u 11 ujutro, pa ako si slobodna mozes i ti doci sa bebicom da vidis sve fino na licu mjesta

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

27.12.2009, 20:04

clock-img

aamra

pencil-img

138

Ja se dvoumim za sling, da li kupiti ili ne s obzirom da se bebi ne moze nositi u skafanderu. Nama bi bas trebao za ovaj zimski period jer imamo mei tai, a jos je rano da se u njemu nosimo...ne znam sta da radim...

clock-img

27.12.2009, 21:08

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

IZVORNA PORUKA: aamra

Ja se dvoumim za sling, da li kupiti ili ne s obzirom da se bebi ne moze nositi u skafanderu. Nama bi bas trebao za ovaj zimski period jer imamo mei tai, a jos je rano da se u njemu nosimo...ne znam sta da radim...

Sling i skafander su nemoguca misija user posted image  a samo zbog materijala od kojeg prave skafander - pa prirodno klizi.
Ako je beba premala za mei tai ( treba biti starija od 4-5,5mj) ja bih preporucila marame. Lijepo ih svezete oko sebe pa onda ubacite bebaca. Bebacu nogice mogu biti vani i unutra, podpora mu je marama i ne moze da klizi. Moze se montirati i preko i ispod jakne (ako imate dovoljno siroku jaknu da se zakopcate).
Ja cu sutra ponijeti sva tri tipa nosiljki pa cu sve pokazati i demonstrirati na malim i velikim bebacima.
Ja cu biti kod Lumpi igraone - tamo uvijek ima dosta prostora - i vodim Henu sa sobom. Valjda cemo se nekako prepoznati :))))

Vidimo se sutra u 11 sati ;)

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

clock-img

27.12.2009, 22:00

clock-img

muby

pencil-img

730

Nadam se da cemo i mi moci doci. Ne znam gdje je ta igraonica al valjda cu naci.
A imam pitanje: Kako cete vi doci i u cemu cete donijeti bebe?
Posto je radni dan muz autom ide na posao pa sam ja kontala taksijem al ne znam kako cu bez AS.
Nisam do sada nigdje isla bez auta pa ne znam sta da radim u ovakvoj situaciji.

HARIS, 9.8.2009.

clock-img

27.12.2009, 22:03

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

imamo i mi isti problem, ako nas mm ne bude mogao dovesti, stavicu lanu u autosjedalicu pa na taxi. jest da je tesko, al valjda cu nekako uspjeti:)

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

27.12.2009, 22:07

clock-img

muby

pencil-img

730

Ma ne mogu ja nositi AS. Beba ima 8,5 kg. Ne mogu nositi i njega i AS.
Bebu cu donijeti u MT al ne znam kako cu ga drzati u taksiju.  Jos taksisti obicno prebrzo voze.

HARIS, 9.8.2009.

clock-img

27.12.2009, 22:09

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

moja je malo vise od 5 kg teska pa mi opet tesko nosit je u AS, al cu se natjerati, ne znam kako ces...

clock-img

27.12.2009, 22:16

clock-img

taze_mlada

pencil-img

377

IZVORNA PORUKA: muby

Ma ne mogu ja nositi AS. Beba ima 8,5 kg. Ne mogu nositi i njega i AS.
Bebu cu donijeti u MT al ne znam kako cu ga drzati u taksiju.  Jos taksisti obicno prebrzo voze.

slobodno sjedi na zadnje sjediste, sa malcem u MT a fino taksistu zamolis da sporije vozi i dok vozi ti pridrzavaj bebi vrat...bar sam ja tako kad sam ulazila u kola sa bebacem u MTuser posted image

clock-img

27.12.2009, 22:21

clock-img

muby

pencil-img

730

To mi jedino i preostaje.
Nadam se da cu uspjeti doci sutra i da cu upoznati neke forumasice user posted image

HARIS, 9.8.2009.

clock-img

27.12.2009, 22:25

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

pih moj ima 11 kg, kako ću ja svog nositi u MTuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

27.12.2009, 22:28

clock-img

muby

pencil-img

730

Ma nije problem MT, vec AS.
Posto planiram doci taksijem necu moci nositi AS.

HARIS, 9.8.2009.

clock-img

27.12.2009, 22:30

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

user posted image ma sorry muby ja to onako kontam sama u sebi za mei tai, nisam ga još ni kupila pa kontam boliće me leđicauser posted image . a gdje živiš, možeš li pješice ili sa kolicima do mercatora

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

27.12.2009, 22:31

clock-img

Anoniman

Joj cure, ja ne znam hocu li moci, a i ako budem ne vjerujem da cu voditi Ajnu, ma nema ona mira da sjedi, jedino da je pustim da puze i hoda okolouser posted image user posted image   

clock-img

27.12.2009, 22:34

clock-img

muby

pencil-img

730

Zivim na ilidzi tako da moram naci neki prevoz.

A MT ti je super za nosanje, jako je udoban i zbog sirine i polozaja kaiseva ledja uopste ne bole.
Mene inace cesto bole ledja od nosanja bebaca u rukama po kuci, a u MT-u sam ga nosala i na duze staze bez ikakvog opterecenja.

HARIS, 9.8.2009.

clock-img

27.12.2009, 22:42

clock-img

Noor

pencil-img

92

muby, ja sam isto na ilidzi, a sa autom sam, pa te mogu negdje pokupiti kad krenemo. Posalji mi na pp broj mob. pa da se dogovorimo ujutro. 

Nasa bajka je pocela 17.08.2009.

clock-img

27.12.2009, 22:47

clock-img

muby

pencil-img

730

Noor to bi bilo idealno.
Hvala ti puno
Poslala sam ti PP

HARIS, 9.8.2009.

clock-img

28.12.2009, 09:23

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Obzirom da je MM na poslu a sama necu moci sa bebijemuser posted image user posted image user posted image user posted image imam prijedlog ako se slazete user posted image user posted image user posted image da se organizujemo neki drugi dan "poslije podne ili predvece"tada bih sigurno mogla doci!!!!!!!!
Imala bih zelju da sve lijepo vidimuser posted image user posted image user posted image i odlucim se za neku nosiljkuuser posted image user posted image

clock-img

28.12.2009, 09:53

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

Ako je neko u starom gradu ili prema mercatoru od starog grada - mogu povesti ;) Moj mob 061/522-327

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

clock-img

28.12.2009, 10:11

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

Ja sam na grbavici, doci cu taxijem al bi bilo super ako mozes da me vratis nazad u povrratku, ako bude mjesta:) hvala

clock-img

28.12.2009, 12:00

clock-img

anidla

pencil-img

3683

ja vazda zadnja sve vidim i propustim...bas mi je zao  user posted image user posted image user posted image ...sigurno se vec druzite....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

clock-img

28.12.2009, 15:43

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

hvala, mamina cura, bilo nam je bas lijepo danas:)

clock-img

28.12.2009, 15:51

clock-img

Noor

pencil-img

92

Bilo je super, mi odmah danas vjezbali. Isli smo u setnju i do pijace, sve je user posted image Cak sam je uspjela fino obuci pa nam nije bilo ni pretoplo, a ni hladno. Vidimo se ponovo odmah iza NG, da polazemo ispit! Uz user posted image naravno! user posted image

clock-img

28.12.2009, 15:53

clock-img

muby

pencil-img

730

Hvala i od mene
Drago mi je da smo se upoznale
pusa za sve bebice user posted image

HARIS, 9.8.2009.

clock-img

28.12.2009, 15:55

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

Noor, sta si joj bila obukla? meni nezgodno jer su joj sve jaknice jos prevelike a skafander ne moze ispod slinga:(

clock-img

28.12.2009, 15:59

clock-img

Noor

pencil-img

92

Onu bundicu sto je imala danas, ona nije predebela, a ispod tanju majicu. Stavila joj kapicu, a ja sam obukla tanju jaknu i nju stavila preko. Ti mozes Lani obuci neki malo deblji dzemperak dok malo naraste za jaknicu. I nama su jaknice jos velike. 

Zadnji članci

article-img