IZVORNA PORUKA: heni5
moja
MMR primila odmah nakon 1-og rodj.,krajem januara i nikakvih problema nismo imali.
heni ne odgovaram niti nagovaram

ni moja starija nikakvih reakcija na MMr nije imala cak ni turu, ali ne mogu a da se ne pitam nakon svega sto sam procitala da li sam nastetila imunom sistemu, da li sam zatrovala organizam teskim metalima,.... Jos kad sam procitala nuspojave u uputstvu za MMR - znaci upitstvo koje izdaje farmaceutska kuca koja ga pravi (a ne protivnici vakcina)
Ja i dalje kazem , ne znam jesam li za ili protiv, ali otkako sam krenula istrazivati, pa logiku upotrebljavati, pa malo posljedice gledati, sve sam vise protiv.
Cak sam citala i od jedne dr.objasnjenje (koja nije protiv vakcine) da nije bas pametno na silu (vakcine) "iritirati" imunoloski sistem , i da zato npr. konkretno MMR vakcina NE MOZE stvoriti trajni imunitet (dokaz su djeca koja i dalje imaju ospice iako su vakcinisana) , nego se on MOZE stvoriti samo preboljenom bolescu - koja je opet kod djece podnosljivija a mi ih tad stitimo od nje pa postaju ranjivija sto su veca,...
Uh zada se je pravo
P.S. Nedavno sampricala sa mamom 25-godisnjakinje koju nije vakcinisala nijednom (samo u rodilistu) i tad su je smatrali zatucanom i gledali kao da nije normalna

, i kaze da je sve prebolila bez ikakvih problema - kao i sva djeca