IZVORNA PORUKA: jasmin
Rubi,znaj da je puno laksa posljedica da kazes roditeljima nego da razmisljas o necemu sto ce ugasiti jedan mladi zivot.
Mislim da si ti jedna fina cura,samo si malo premlada i neiskusna za neke stvari.Sutra ces se smijati svemu ovome.Samo bi ti osmijeh bio sladji kada bi ta bebica bila pored tebe.Nemoj samo uraditi pogresnu stvar.I vidis koliko si nas navukla na temu :).
Svi se brinemo s tobom.Nisi sama.I ne dozvoli da budes sama.Mi smo tu,ali ne zaboravi i na svoje roditelje.
Rubi bolje je reci svojima, to ti je najispravnije i mozda se ispostavi neko rjesenje koje ni ne slutis. Abortus ne savjetujem na stranu zbog tvoje psihe i vjere, nego zbog
tvog zdravlja. Ja sam bila udata i umrla mi je bebica i radili su mi abortus. Prvo da ti kazem to se radi nazivo i najjaca bol sto sam ikada imala, zene ustanu sa stola ili se nesvijeste na njemu(moju drugaricu su 3 sestrice cuvale dok je ciscena a nesvijestila se 2-3 puta). Ne zavaravaj se,nece ti htjeti dati anesteziju jer nemas djece, ja sam na klinici imala najjacu vezu ali mi nisu htjeli dati anesteziju jer ona umrtvi organ i postoje rizik da ostane posljedica. Praznina poslije je nesto najteze, meni je beba umrla al sam se preispitivala i bila u depresiji a kamoli da znas da je ziva, vecina zena se pokaje i ima posljedice psihicke od abortusa, zato dobro dobro razmisli.
Najbolje je da se povjeris mami, vidjeces poslije. Ja imam i danas dan posljedicu od abortusa (jos su me na klinici radili)..naime nastala je infekcija od koje sam kasnije imala vanmatericnu i mal nisam umrla od toga. Sada imam rizik i za trudnocu poslije i za sve...zato, abortus ostavlja jake posljedice, nek te ne zavaravaju komentari da ne ostavlja, mozes ostati i sterilna (ima izvjesni rizik)
ja iz svega i zbog svega ne preporucujem abortus, a odluka je curo opet na tebi
Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.