IZVORNA PORUKA: veeseelaa
i ja sam to pomislila Alma a ne mora da znači, takvi su gimnazijalci... pametni i pismeni
nego...rubi prelistaj postove i nadji moj i procitaj. Mozes ozbiljno narusiti zdravlje, abortus nije bez posljedica fizickih a da ne govorim psihickih.
Neki dan gledam na kablovskoj jedna zena(21 god) abortirala prije 2 godine. Nije imala podrsku momka ni familije i isla u neko savjetovaliste i oni je nagovorili da abortira. Jos se nije oporavila, depresivna je itd itd Pa su isli u to savjetovaliste sa kamermanima ali oni su ih odbili. Ona govori da joj je samo bila potrebna podrska i da je ubija kad pogleda trudnice i majke sa djecom i place i govori "nadam se da ce mi to moje nerodjeno dijete moci oprostiti i znati da ga volim, jer ipak je to i uvijek ce ostati moje prvo dijete" i mazi sliku sa ultrazvuka i place
a stvarno sam se sledila kad citam postove lele da te bebe nerodjene vriste u utrobama dok ih komadaju

, nisam to znala
cula sam da kod formiranih plodova cupaju noge pa ruke i na kraju smrskaju glavu
ma ja sam za to da ovoj omladini sve otvoreno kazemo i sta je abortus i kakve su posljedice itd itd a nek oni odluce. Jer najgore je sada "kriti" cinjenice pa kasnije kad saznaju da ih pucaju crnjaci. Ne mora da znaci da ce to dijete biti osudjeno na propast , kako citam da neke pisu "los covjek", u domu ili slicno. Nisu svi ljudi iz doma losi ljudi a ne znaci da ga njena porodica nece prihvatiti, a mozda je podrzi i od momka porodica. Moja drugarica je sa 3 djece
redovno fax zavrsila a da ne moze neko sa 1. djetetom...
Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.