IZVORNA PORUKA: Leva
U kojoj sedmici ste prvi put osjetile bebe? Da li se obje micu ritmicno ili prvo jedna pa nekad kasnije druga?
ja sam svoje bebice osjetila oko 15-16 sedmice, ali nisam bila sigurna da je to to. kad sam dr. opisala kako to izgleda rekla mi je da su to prvi pokreti bebica, ali da ću ih kasnije sve jače i jače odjećati. Zaista je tako, kad se bebaci pođu iza 20 sedmice vrtiti to je prava igraona u stomaku
nekada osjećam više jednu bebicu, a onda naprave smjenu, pa se druga više javlja, a ponekad kao da se igraju skupa. Inače jedna beba mi je na prednjem zidu maternice, a druga na zadnjem.
dr. mi je rekao da su pravo živahne bebice i da je to s blizancima pravo interesantno jer bi kao nijma trebalo biti malo tjesnije i tako da budu i mirnije, ali ovo su pravi mamini istražitelji.
sinoć sam čitala da bebe koje se puno vrte po stomaku istražuju, da su prave radoznalice, istražuju zid maternice itd.... duše naše drage
nek su nam živi i zdravi i da ih hairli aBd žive, zdrave, pametne i sretne uz Božiju milost na vrijeme donesemo na ovaj svijet