Nemoj izvrtati rijec , nije maaaoojka, nego majka ali malo otegnu...
03.10.2012, 14:36
veeseelaa
20552
Samo baci ključ
ovo sam čula, nije mi zasmetalo, ključ = povraćanje u mlazu?
03.10.2012, 14:37
danery
44
aaaa,još sam se sjetila.....grozno mi je kad netko svima,ali baš SVIMA kaže ti....kao moja frendica tetama u vrtiću,pedagoginji,ravnateljici....aaaaaaaaaaa
03.10.2012, 14:38
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: Lady26
Nemoj izvrtati rijec , nije maaaoojka, nego majka ali malo otegnu...
ja ono što čuh zvuči kao lagani prelaz iz "A" u "O", onako da se pitaš jel rekla maajka il Moojka slično kao ona kad kaže kisla mi je glOOva, tak nešto, meni zazvuči i totalno je ne bitno, nemoj ti meni
03.10.2012, 14:40
Lady26
9177
Ne bih ulazila detalje ko govori to tvoje maaaoojka i glOva, ovo sto ja kazem i kako oni govore je cisto i jasno majka ali malo otegnu "a"...
03.10.2012, 16:31
animagical
5604
IZVORNA PORUKA: danery
meni se digne kosa na glavi (i krepala bih od smijeha,al ne smijem pred ženom) kad dođe teta mm-a i donese KOROSANU (kroasanu) za malu ili mm-u GAJZERICE (kajzerice) za sendvič
a sta tebi ponese?
03.10.2012, 16:32
animagical
5604
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
čuj to, pa odakle je uopće to maaaoojka ? mislim iz kojeg dijela BiH srećom te moji ne govore
ja ne znam sta se ti cudis, pa znam odlicno da su najgore jezicke greske bas s tvog kraja...ljudi ne koriste ni sve padeze...ja se jezim kad cujem npr. evo me u vogoscu, umjesto vogosci itd.
03.10.2012, 16:38
Skvo RR
4542
Kreve bez T, misli se na KREVET Jean...misli se na JEDAN Goni...misli se na VOZI, IDI..
03.10.2012, 16:41
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Kreve bez T, misli se na KREVET Jean...misli se na JEDAN Goni...misli se na VOZI, IDI..
Ili jele,misli se na jelde . Ja sve ove izraze koristim kad se salim i zelim nekoga nasmijati.
03.10.2012, 16:44
Skvo RR
4542
IZVORNA PORUKA: jasmin
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Ili jele,misli se na jelde . Ja sve ove izraze koristim kad se salim i zelim nekoga nasmijati.
Podsjeti me ovo..i mi smo imali u kancelariji svesku gdje smo pisali tako neke izraze i pojedinacne odvale...i tako u zezanciji smo pocesto to tabirili..dok kolegica na sastanku nije jedan izraz i upotrijebila I naravno to je otislo na zapisivanje opet u svesku u rubriku pojedinacne odvale.
03.10.2012, 16:50
emi7908
1384
Jutros u DZ.
Mama 1: hajde frkni nos! Mama 2: Pokušala sam joj dati bananu, al neće. Samo baci ključ i sve iz nje izađe. Mama 3: Jeste vi to nas prEzivali, sestro?
I naježim se kad neko kaže da je uspavao/nahranio dijetA
Joojjjjj Iman što me nasmija ovo odavno nisam čula ali kad čujem vjeruj mi da mi se svaka dlaka na glavi digne
03.10.2012, 16:55
malena sharena
1196
Iskreno, mene od nqvedenih izraza nista ne nervira, vise mi je onako smijesno i zavisi od osobe i simpaticno. U kakvoj ja mahali zivim i kako ljudi pricaju, luda bih hodala kad bi me to nerviralo. A mozda sam oguglala
03.10.2012, 16:59
neki x
704
IZVORNA PORUKA: salmy
IZVORNA PORUKA: danery
IZVORNA PORUKA: gerberka
IZVORNA PORUKA: neki x
To mi bas PAŠE,sta mislis da li bi tebi PASALO
pa najbolje da OPROBAŠ pa da vidiš jel ti PAŠE odmah ili bi ti PASALO kasnije
hahhahahaha,ovo je vrh
Oplakah
03.10.2012, 17:02
MicoTico
340
Mene ovo što se nabrojale ništa ne nervira, više mi smješno kad čujem. Za ono "maaaajka", kao otegnuto majka , koliko sam ja čula, govore svi u Zap.Hercegovini. Neka me isprave Hercegovke, ali evo sva rodbina od mm-a koja je iz Mostara tako kaže.
03.10.2012, 17:07
vjestica
4335
IZVORNA PORUKA: animagical
čuj to, pa odakle je uopće to maaaoojka ? mislim iz kojeg dijela BiH srećom te moji ne govore
ja ne znam sta se ti cudis, pa znam odlicno da su najgore jezicke greske bas s tvog kraja...ljudi ne koriste ni sve padeze...ja se jezim kad cujem npr. evo me u vogoscu, umjesto vogosci itd.
eve me u crnu goru ili mene ćeš dati jedan sok meni je ovo čak simpatično i mi se svaki put tako zezamo, pogotovo kad odemo u CG
03.10.2012, 17:08
malena sharena
1196
Pa nisu ljudi krivi sto su iz odredjenog dijela Bosne ili nisu obrazovani, sta ces, svakakvih nas ima. Meni je gore kad se neko prenemaze, pa govori tanjur, juha, a recimo iz Rogatice dolazi. E to me fizicki boli kad cujem, a ovo goram, dolam, ljudi pricaju maternji jezik, sta cu mu ja.
03.10.2012, 17:12
MAMA MA
645
"Hajmo roja,ruke vamgor,i otaj rod"
(kako DJ iz "tog i tog"grada diže publiku)
Inace kad cujem da neko A prebaci u O bas mi zapara usi....
Onda mrzzzzzzimmm kad ljudi koriste rijeci a veze nemaju sta znace ili ih koriste samo da bi ispali pametni
"Amina,nemoj da dodirujes pijes rukama,da te nebi opet VOJTALA po abdomenalnoj hirurgiji?Ha hoš to?Da opE budes pacjent" O ovoj sam recenici danima razmisljala a cuh je u parkicu od mlade zene koja je dovela kcerku da se igra...Pijes bi trebao bit pijesak....a taman amina zna sta je abdomenalna hirurgija i pacijent ...A o nacinu razgovora majke i kceri koja ima 3 godine da ne govorim
03.10.2012, 17:14
animagical
5604
a sta je vojtala? jel vodala ili vjezbala po vojti?
03.10.2012, 17:14
neki x
704
Malena sharena to za prenemaganje gospode iz Rogatice ... i mama ma Bas se ismijah
03.10.2012, 17:15
animagical
5604
IZVORNA PORUKA: vjestica
eve me u crnu goru ili mene ćeš dati jedan sok meni je ovo čak simpatično i mi se svaki put tako zezamo, pogotovo kad odemo u CG
dobro u sali, ali zaozbilje...aman jarabi, pola padeza ne treba...
03.10.2012, 17:16
MAMA MA
645
a sta je vojtala? jel vodala ili vjezbala po vojti?
pojma nemam
valjda vodila...
03.10.2012, 17:18
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: vjestica
Iz kog kraja tacnije ?
To jedino dosljaci i nobrazovani, padezi se itekako koriste ili ja neznam a poticem iz tih krajeva.
A crnogorski akcenat uzivam slusati bas
03.10.2012, 17:19
MAMA MA
645
IZVORNA PORUKA: neki x
Malena sharena to za prenemaganje gospode iz Rogatice ... i mama ma Bas se ismijah
03.10.2012, 17:21
malena sharena
1196
Moji su s mamine strane iz CG i vecina ljudi ne koristi padeze, jedino ovi malo obrazovaniji. Ali kao sto rekoh, ne smetw mi. Gore je kad cure iz Sqndzaka pricaju beooogradskim naglaskom, ah.