IZVORNA PORUKA: medic slatki
Hanady slazem se da dijete za 2,5 h nece umrijeti od gladi. Poenta je u tome da je uciteljica kranje nepedagoski i neprofesionalno odreagovala. Nije smjela tako, ipak je to osnovac. I sve zbog jedne jedine salvete.
Ja to ne bih tolerisala nikako. Ne bih dopustila da mi dijete neko omalovazava pred razredom. Uciteljica definitivno treba preispitati svoje vaspitno-odgojne postupke. Zar nije ljepse uzeti to isto dijete i umjesto salvete uzeti papir, objasniti djetetu da se desava da se ponesto zaboravi ali da se trebamo truditi da sve na vrijeme pripremimo. Finim tonom i sa osmjehom kako bi bila dobar uzor i model malisanima. Nemam rijeci o njnom postupku, da se radi o mom djetetu znala bih kako bi postupila i kakvu bih bukvicu ocitala.
Ne mediću poneta je u tome da on nije jedino dijete u razredu...
poneta je u tome da svi bolan nose tu hebenu slavetu...
jel vama jasno...evo komlet kanton sarajevo prvačića nosi salvetu uz užinu ...jer je to dogovor....
i u redu...nije mu trebala uzeti sendvič i ne dati da jede...al žena je pitala kako to da rješi...
pa opet drugi put otišao bez salvete...
pa onda nije sam izvadio užinu uopšte jer je vidio d anema slavete...
e sad...
jel u redu da se priča o tome ako je učiteljica poručila po djetetu da donesu duplu salvetu...i stave i ormarić...
jel to jedini porblem...ako je rpoblem eto nučiteljici...
ja bih otišla na pijacu...kupila 10 slaveta, oprala ispeglala i ponijela ujutro u školu...dala učiteljici i rekla...evo slavete molim vas kad se ispaljaju pošaljite u ruksaku nazad...
a razgovore sa direktorom, dolazaka ministarstvu itd ostavila za druge rpobleme kao ih bude bilo...
prebrz prelazaka gradiva, zadaća koju djete ne može da osvoji, zahjetavi na ččsu od djetat koje nije relno d asu traženi itd itd...
eventulano opet nešto ''smisli'' ''frustrurana'' učiteljica pa mi dijete plačući dolazi...
tek idemo 2 mjeseca u školu...