Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Molim recept od Tiramisu,ajmo brže ,tko zna,piškote sam već potopila !
26.09.2009, 21:45
dana3
2128
Dajte mi recept za hurmasice koje ce da uspiju-pa ovo me vise baca u ocaj-ili ne narastu,ili ne popiju agdu ili se rastroljaju iliti razliju ma bezveze. plizim vas koje znaju zadobar recept da ga stave
27.09.2009, 09:42
hanich
13
zene upomoccc,znali koja kako napraviti rolat od oblatneuser posted image .
Ili kako se savija oblatna,u sta se umoci? Svaki savjet je dobro dosao.
Ako nije kasno evo recept za rolat od oblatne:
Kore ćeš omekšati tako što pokvasiš kuhinjske krpe i stavljaš na listove oblatne. Moj savjet je da to prvo uradiš pa onda pravi fil.
Fil:
6jaja umutiti sa 600 g šećera,istopiti margarin, grijati na šporetu i mutiti. Dodati : 200 g oraha, 250 g smokava, 250 g grožđica, 450 g keksa. rastopljenu čokoladu.
Ova smjesa je dovoljna za pet rolata tj.pet kora koje dođu u pakovanju oblatne,mada meni onaj zadnji uvijek bude pretanak jer ne znam dobro da rasporedim smjesu
28.09.2009, 10:11
milenium
6133
Pravila sam Tiramisu -eto samo da se pohvalim
28.09.2009, 10:19
Hocu bebu
703
Pokusaj ove, meni su fenomenalne Stavi dva zumanjca, prasak za pecivo, jedno vrhnje!, brasno po potrebi oko pola kile, jedan puter, i dvije kasike masla (Ako nemas, nema veze). Ako volis kokos, dodaj kokos ili na kraju orahe, mada ja volim onako bez icega! Napravis tijesto , da se ne lijepi za ruke i oblikujes hurmasice, samo pravi dosta tanke, zbog toga sto se ove nenormalno dizu i podju pucati( Znam iz iskustva) Kad ih ispeces, zalij ih agdom koju si napravila od 600ml vode i 500g secera , vrucom agdom zalij vruce hurmasice( mozes malo limunovog soka dodat u agdu) Okus je fenomenalan, probaj pa mi javi kakve Su , ok?
04.10.2009, 13:01
dana3
2128
IZVORNA PORUKA: Hocu bebu
Pokusaj ove, meni su fenomenalne Stavi dva zumanjca, prasak za pecivo, jedno vrhnje!, brasno po potrebi oko pola kile, jedan puter, i dvije kasike masla (Ako nemas, nema veze). Ako volis kokos, dodaj kokos ili na kraju orahe, mada ja volim onako bez icega! Napravis tijesto , da se ne lijepi za ruke i oblikujes hurmasice, samo pravi dosta tanke, zbog toga sto se ove nenormalno dizu i podju pucati( Znam iz iskustva) Kad ih ispeces, zalij ih agdom koju si napravila od 600ml vode i 500g secera , vrucom agdom zalij vruce hurmasice( mozes malo limunovog soka dodat u agdu) Okus je fenomenalan, probaj pa mi javi kakve Su , ok?
Probacu i ovaj tvoj recept jer sam opet neke pravila pa uzasne bile javnem kad ih napravim,hvala za recept
< Poruku je uredio dana3 -- 4.10.2009 13:06:43 >
04.10.2009, 13:03
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: tea lana
i ja cu ove kosnice morati napraviti zivjeli reccepti za kolace koji se ne peku
Hehe i ja bas kontala ovih dana da napravim jer kao sto ti kazes zivljeli kolaci koji se ne peku ;)
05.10.2009, 19:45
neki
3476
Gotova jabukovaca,bujrum zene
05.10.2009, 19:46
acudesa
7725
njam, njam ... tri zalogaja i gotovo daj još
05.10.2009, 19:52
neki
3476
IZVORNA PORUKA: acudesa
njam, njam ... tri zalogaja i gotovo daj još
A jesi brzaaaaa
06.10.2009, 15:35
enna
697
Drage moje ja bih pravila tulumbe prvi put pa ako ima neko dobar recept da mi ga posudi bila bi mu zahvana ?
06.10.2009, 15:37
reallove
5807
dat cu ti ja extra recept od moje mame samo da nadjem gdje sam zapisala
06.10.2009, 15:39
enna
697
Ehh reallove bit cu ti zahvalna a jos ako ispadnu kako treba saljem ti u Jordan da te podsjete na djetinjstvo
06.10.2009, 15:41
reallove
5807
prokuhati 1/2 l mlijeka dodati 16 kasika brasna 1kasiku ulja i izmijesati kad se ohladi dodati 4 umucena jaja,1 pecivoi izmijesati preljev pravis sa 1 kg secera,voda i dodas malo limuna kad sve fino zavrsis das meni da probam
1. toplo mlijeko, šećer i kvasac pomješati i ostaviti da naraste 2. u nadošao kvasac dodati ulje, jaja, dobro izmješati da masa postane kompaktna 3. nastaviti mutit kašikom i dodavat brašno dok se tjesto ne počne odvajat od zdjele, sve dok se ne dobije glatko tjesto.. 4. pokriti mokrom krpom i ostaviti oko 30 min na toplom da naraste… 5. nadošlo tjesto podjeliti na 3 jednaka dijela ( za tri štrudle). razvaljati, namazati džemom, urolati štrudlu..tako sve tri.. 6. peci na 170 stepeni dok neporumeni ;) 7. posuti prah šećerom sa vanilijom i navaliti jesti..
09.10.2009, 17:17
neki
3476
Ilhana draga,sta ti meni radis,evo mi bona sve voda na usta Super je strudla
16.10.2009, 00:00
Suzana
1698
Cure moje,
15 stranica nemam kad iscitavati. Imam dosta jabuka (ovih sarajevskih iz baste) i ne bih da mi propadnu jer ih ne mozemo stici pojesti, pa imate li kakav ukusan recept za neki kolac, al' da nije zabremedet napraviti. HVALA!
nisu isti nam recepti ja ovaj sinoc nasla i pravila ija sam na coolinarka vec dugooo odatle uzimam recepte
16.10.2009, 13:41
Suzana
1698
Ima li šta lakše? Hvala drage.
16.10.2009, 14:34
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: Suzana
Ima li šta lakše? Hvala drage.
ova sto sam ti dala nije toliko teska ba... zacas se napravi ;)
16.10.2009, 14:53
Ilhana RR
6113
mozes napraviti jabukovu pitu na svedski nacin....
125 grama margarina 3 dl brasna 1 dl secera malo cimeta (po ukusu) nekoliko jabuka.
Pomjesaj brasno i secer, zatim margarin i napraviti smjesu kao kasastu na ovaj fazon.
Jabuke iscjeci u kockice i staviti u vatrostalnu pomascenu margarinom. Posuti cimetom, malo secera i preko toga smjesu od brasna sto si napravila.
Peci u rerni na 225-250 stepeni 20 minuta.
za to napraviti sosu od vanile da se jede uz to.
Vanilin sos: 3 kasike vanilinog secera ili jedan vanilin "stapic" 3 dl vrhnje za mucenje 1 dl vode 3 zumanceta 2 kasike supne secera u prahu
Ako koristis stanglu vanilinu onda presjeci je po sredini i izvaditi sjemenke iz nje, ako koristis secer u prahu stavi onda to u serpu. Dodaj 1 dl vrhnje i 1 dl vode. Pusti neka se malo ugrije jedno desetak minuta. Smaci sa kola i pustiti da se ohladi. Umutiti zumancad i secer u prahu, skuhati smjesu od vrhnje i vode. smanjiti jacninu kola i dodaj zumancad sa secerom dok mutis. Muti sos dok nepostane malo gusci, ostavi da se ohladi. Izmuti kremu od vrhnje i dodaj kasnije kad se ohladi sos.
Serviraj uz jabukovu pitu...
neznam jesi li me skontala hehe... prevodim pa moze biti previse bukvalno haha =)
< Poruku je uredio Ilhana -- 16.10.2009 14:56:12 >
16.10.2009, 19:14
Nunichi
4125
IZVORNA PORUKA: Suzana
Cure moje,
15 stranica nemam kad iscitavati. Imam dosta jabuka (ovih sarajevskih iz baste) i ne bih da mi propadnu jer ih ne mozemo stici pojesti, pa imate li kakav ukusan recept za neki kolac, al' da nije zabremedet napraviti. HVALA!
Ja sam mila juce pravila najjednostavniju varijantu. A vec smo pojeli.
Izrenadala 8-9 jabuka(iscjedila ih, a mozes ih i malo proprziti od volje ti ), jedna kesica cimeta, malo posecerila. Jufke gotove (po 2 lista jufke) po duzoj strani jufke stavljala fil i urolala, malo pouljila unutrasnju jufku. Tepsiju pouljila i poredala. Isjekla prije nego sam je pekla (rekli mi da je tako lakse ). Agdu napravila ofrlje, oko 700 ml vode, oko pola kg secera i jedan limun. Ohladila oboje i zalila... bravo ja.