cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kolaci....

clock-img

05.12.2009, 23:14

clock-img

mama mami

pencil-img

35

IZVORNA PORUKA: Crvena

IZVORNA PORUKA: mama mami

user posted image  

user posted image Eh, evo malo i mog kulinarskog umijećauser posted image
Ja cekam ovaj receptuser posted image

ARAPSKA TORTA

ZA KORU JE POTREBNO: 6 BJELANACA, 125 GR. ORAHA, 125 GR. HURMI, 2 KAŠIKE BRAŠNA, 1 KAŠIKA KAKAOA, 6 KAŠIKA ŠEĆERA

ZA FIL JE POTREBNO:6 ŽUMANACA, 200 ML MLIJEKA, 125 GR. PUTERA, 2 KAŠIKE BRAŠNA, 50 GR. ČOKOLADE ZA KUHANJE, 9 KAŠIKA ŠEĆERA.

PRIPREMA:POLUPAMO JAJA I ODVOJIMO BJELANCA I ŽUMANCA. MIKSEROM MUTIMO BJELANCA I 6 KAŠIKA ŠEĆERA. DODAMO 2 KAŠIKE BRAŠNA, ISJECKANE ORAHE, ISJECKANE HURME I KAKAO. SJEDINIMO SASTOJKE I TIJESTO PRESPEMO U NAULJENU TEPSIJU. PEČEMO OKO 10-15 MINUTA NA 200 STEPENI.
PRIPREMAMO FIL. MIKSEROM MUTIMO ŽUMANCA. DODAMO DIO MLIJEKA I 2 KAŠIKE BRAŠNA. PREOSTALO MLIJEKO SIPAMO U ŠERPU NA ŠPORETU. DODAMO 9 KAŠIKA ŠEĆERA. UZ NEPREKIDNO MIJEŠANJE U PROVRELO MLIJEKO DODAMO RAZMUĆENA ŽUMANCA. KUHAMO DOK KREM NE DOBIJE POTREBNU GUSTINU. DODAMO ČOKOLADU IZLOMLJENU NA KOCKICE. FIL PRESPEMO U SUD ZA MUĆENJE I DODAMO PUTER. SJEDINIMO SASTOJKE. KORU SIJEČEMO NA TRI JEDNAKA DIJELA( AKO VAM JE TEŠKO MOŽE I NA DVA). NA KORE NANOSIMO FIL I NA KRAJU CIJELU TORTU PREFILUJEMO I UKRASIMO PO ŽELJIuser posted image

clock-img

08.12.2009, 17:08

clock-img

ena23

pencil-img

2131

MUD CAKE a la ja user posted image

user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

08.12.2009, 17:21

clock-img

amela2208

pencil-img

3060

joj ena23 znas kako mije opao secer... rado bi jedno parceuser posted image user posted image user posted image

ellerine sağlık!!!

Sara&Mohammad

clock-img

08.12.2009, 17:24

clock-img

Schecherlemica

pencil-img

615

Ena kolac ti je njam,njam...
Odlicno izgleda!user posted image
Ljubi nam druga!!!user posted image

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

clock-img

08.12.2009, 17:27

clock-img

teta berta

pencil-img

1361

Past ce kod mene za bozic ta mudOuser posted image  Cake joj izvinite na to me podsjeti sto sam bezobrazna....

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

clock-img

08.12.2009, 17:33

clock-img

ena23

pencil-img

2131

U turskoj postoji modna linija MUDO Collection... Ogromni billboardi uvjek me nasmijavali... pogotovo ako je u pitanju muski modeluser posted image

SCHecherlemo bujrum!

< Poruku je uredio ena23 -- 8.12.2009 17:35:07 >

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

08.12.2009, 17:43

clock-img

amela2208

pencil-img

3060

IZVORNA PORUKA: ena23

U turskoj postoji modna linija MUDO Collection... Ogromni billboardi uvjek me nasmijavali... pogotovo ako je u pitanju muski modeluser posted image

SCHecherlemo bujrum!

[/quote

sto si htjela reci time??? secerlemu zoves a mene ne a???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zamalo se obrukah MUDA sam pomijesala sa MADO-om... pa ti htjedoh reci kolıko puta si sjedela u MUDOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  jel se smirio miki???

Sara&Mohammad

clock-img

08.12.2009, 22:56

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Evo, taze, slatki hljeb sa grozdjicamauser posted image ! Ja mu dala ime, jer sam imala eksperiment, i hvala Bogu je uspio!!!!user posted image user posted image user posted image

user posted image

user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

08.12.2009, 22:58

clock-img

milenium

pencil-img

6133

user posted image obožavam sve s grožđicama,ovo me podsjeća na'' bijelo rebro''...mmm...

clock-img

09.12.2009, 12:10

clock-img

mamana

pencil-img

531

Skvo, kaka praviš ovaj kolač? Ja isto volim kolače sa grožđicama.

clock-img

10.12.2009, 10:52

clock-img

D_K

pencil-img

2669

ja sam sinoc napravila milkšnite po receptu iz coolinarke i nisu mi dobre ispale. tjesto mi isto guma :(
a nedavno sam pravila muffinse - ja se obradovala nasla super recept a tamo ziva katastrofa - bolje su bile one koje ja sama nabardam..
eh, moram vise da vjezbam..
u svakom slucaju naparim oči na vasim lijepim kolacicima i nadam se da cu i ja ubrzo postati slike svojih kolacica :)

clock-img

12.12.2009, 11:59

clock-img

amela2208

pencil-img

3060

IZVORNA PORUKA: Dacaa

IZVORNA PORUKA: Dinkica

Sarene kiflice

-2.5 dl mlijeka
-3 kasike secera
-2 kasike brasna
-1 kasika kvasca

Mlijeko umlaciti, dodati kvasac, secrer i brasno i ostaviti 30tak minuta da smjesa nadodje.
U drugoj posudi umutiti 3 jaja i 2 dl ulja. To dodati u prvu nadoslu smjesu i zatim je podijeliti na dva jednaka dijela.
U prvu smjesu staviti 4 kasike kakaa i brasna kao za jufku a u drugi dio 100 gr kokosa i brasna kao i za prvu smjesu.
Od cokoladnog tjesta a isto tako i od bijelog napraviti po 4 kuglice (jufcice). Prvo staviti cokoladnu jufcicu malo je razviti oklagijom, isto tako bijelu pa staviti jednu preko druge i opet malo razviti. Od toga napraviti 8 trokutica i savijati od sireg ka uzem kraju. Peci 20-25 minuta na 250 C i vruce kiflice stavljati u mlaku agdu od pola case vode i 1 case secera. Posuti secerom u prahu.
Evo i slike postupka posto nije bas jednostavno.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Ekstra kiflice,nisam pravila ali izgledaju vrhunski!

uzas zivi, 2 sata sam izgubila i nista. İzgled super ukus nula. Eto ako neko planira da pravi moj savjet NİKAKO.

Sara&Mohammad

clock-img

12.12.2009, 12:04

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

pa kako to svi ostali su ih hvalili maksimalno

clock-img

12.12.2009, 12:08

clock-img

amela2208

pencil-img

3060

ne znam kako su ga svi ostali hvalili ali meni uopste nije ukusan izaso. Sastojci nisu  ispisani kako treba, manjka recimo za ovoliko krofni kaze 2 kasike brasna.Svoje misljenje sam  iznijela...

Sara&Mohammad

clock-img

12.12.2009, 14:25

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

IZVORNA PORUKA: amela2208

ne znam kako su ga svi ostali hvalili ali meni uopste nije ukusan izaso. Sastojci nisu  ispisani kako treba, manjka recimo za ovoliko krofni kaze 2 kasike brasna.Svoje misljenje sam  iznijela...

pa dobro niko te ne napada.Slijedeci put ce sigurno bolje da ispadneuser posted image

clock-img

13.12.2009, 20:43

clock-img

Doraa

pencil-img

445

Moram dodati da sam ih i ja pravila za Bajram i da su super ali nakon što sam ih zaljevala tri puta navedenom mjerom agde puno su bolje-inače su suhoparne ali neko možda voli i tako meni a i MM su bile bolje kad sam ih natopila baš su sočne i ekstra ukusne!
Pohvale za receptuser posted image

Ja sam bogata žena hB

clock-img

14.12.2009, 00:19

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

sad se ne mogu sjetiti da li sam se isključivo vodila količinama iz recepta al meni su extra ispale kiflice, svi tražili receptuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

14.12.2009, 00:22

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja sam ih radila baš po ovom receptu i svi su zadovoljni bili no dobro ukusi su različiti

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.12.2009, 00:40

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

Američki brownies
Sastojci 200 g čokolade
100 g šećera
150 g maslaca
4 jaja
150 g brasna
1 žličica  praska za pecivo
1 vanilin secer
30 g badema ili indijskih oraha

Priprema

Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte omekšali maslac, 150 g omekšane čokolade i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte nasjeckane bademe.Smjesu stavite u namašćenu tepsiju (vel. 37×22 cm), pospite ostatkom grubo narezane čokolade i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta.
Posluživanje Browniese narežite na kocke i po želji poslužite uz tučenu šlag pjenu.

user posted image

< Poruku je uredio Niobe -- 14.12.2009 0:41:26 >

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

14.12.2009, 09:23

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: Niobe

Američki brownies
Sastojci 200 g čokolade
100 g šećera
150 g maslaca
4 jaja
150 g brasna
1 žličica  praska za pecivo
1 vanilin secer
30 g badema ili indijskih oraha

Priprema

Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte omekšali maslac, 150 g omekšane čokolade i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte nasjeckane bademe.Smjesu stavite u namašćenu tepsiju (vel. 37×22 cm), pospite ostatkom grubo narezane čokolade i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta.
Posluživanje Browniese narežite na kocke i po želji poslužite uz tučenu šlag pjenu.

user posted image

mmmmm odlicno izgledaju, i ja sam ih pravila ali se ne sjecam po kojem receptu tako da cu definitivno i ove probati :)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

16.12.2009, 11:18

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

Kako spasiti biskvit koji je izvadjen nepečen iz rerne user posted image user posted image user posted image
HITNO!!

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

16.12.2009, 11:20

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

vrati ga u rernu :)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

16.12.2009, 11:20

clock-img

fatimica09

pencil-img

1435

user posted image ja poletila na UPOMOC, a ja sam ti pravi antitalenat za kolace...ma ja bih ga vratila u rernu kakva sam user posted image

clock-img

16.12.2009, 11:21

clock-img

Hocu bebu

pencil-img

703

IZVORNA PORUKA: Niobe

Kako spasiti biskvit koji je izvadjen nepečen iz rerne user posted image user posted image user posted image
HITNO!!

Vrati ga, na manju temperaturu i cekaj, pa probodi nozem, ako ne ostaje nista po njemu tad ce ti biti pecen

Ti si zelja iza koje druge zelje nema

clock-img

16.12.2009, 11:23

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

kad je NIobe pitala prije dva dana dosad je i pojela kolac user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008