IZVORNA PORUKA: nikita
moze milenium
voćni kolač s kivijem
7žumanjaka
7kašika šećera
6kaš.brašna
3kaš.ulja
1 pec.prašak
1šolja vode
(ovo podjeli na 2djela)
fil:3vanilin pudinga
1/2 l vode
12 kašika šećera(a možeš i manje)
puding stavit u prokuhanu vodu i mješat dok se ne zgusne.puding radi po uputi samo što je u ovom slučaju voda a ne mlijeko. u vreo puding postupno umješaj ona izrađena bjelanjca(7onih što ti je ostalo od gore

), promješat i opet vratit da se kuha 3-4min(dok ne provre

)
slažeš ovako:
Biskvit-fil-kivi-fil----Biskvit -fil-kivi-fil
i na vrh stavi šlag ili šlag kremu od vanilije
hvala milenium al ti ovaj kolac napisa napamet
ne napisa ni da se pece biskvit , na koliko ga peces stupnjeva i koiko min?
_____________________________
Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.
pa normalno da se peče(vidila bi kad izmutiš da je vodno)ta neš ga nako kašikom jest
,pečeš na 30 li 250 oko 15-20min,vidićeš po njemu.ko i svaki drugi kolač.
IZVORNA PORUKA: IvanaTz
IZVORNA PORUKA: Ilhana
IZVORNA PORUKA: Koalinka
Evo jedan odličan kolač "MONTE", sinoć sam ga pravila, skinula recept sa Coolinarike:
Izgleda ovako:
Jednostavan za napraviti, samo mora stojati preko noći u frižideru...
Bijela krema:
2dl mlijeka + 12 kaš.gustina + 8kaš.šećera, sipati u 8dl prokuhalog mlijeka. U ohlađeno izmiješati 200gr putera/margarina.
Crna krema: otopiti 300gr.čok.za kuh. u 1/2 slatkog vrhnja, miješati ali da ne provri
U dublji lim složiti petit keks, poškropiti mlijekom, istresti bijelu masu, preliti crnom i ostaviti preko noći u fridžu.
I to ovako jutros izgleda, mislim da me zabolio želudac od degustiranja hladnog hahaha :)))))))))))k'o kad ne mogu čekati....
Hej draga jel u bijelu kremu neide vanilin secer?
Sorry sto se ubacujem u razgovor al' posto sam i ja pravila Monte da ti odgovorim - ne ide vanilin secer, samo obicni...
Jel mora u frizderu stojati ili moze naprimer da stoji jedn 3-4 sata prije nego sto se servira?
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014
Ilhana, ja sam ga probala jedno 4-5 sati nakon sto sam ga napravila (a bio je cijelo vrijeme u frizideru) i nije mi se bas stisla ona crna krema, zato je sutra ujutro bio super!
_____________________________
9.9.2009. :-)))
mmm, ja sam neku noć pravila zanimljiv kolač, recept je ovdje tuniski kolač.
Imam i slikice, ne izgledaju posebno dobre, jer je prvi put, a i prvi put sam pokušala da pravim ove karamelizirane ukrase.
< Poruku je uredio Shee -- 19.2.2010 16:23:39 >
ovdje ima super kolaca,samo sto mi kolaci neidu od ruke,:)
_____________________________
23.4.2008 dosla je moja esmica pjesmica
IZVORNA PORUKA: IvanaTz
Ilhana, ja sam ga probala jedno 4-5 sati nakon sto sam ga napravila (a bio je cijelo vrijeme u frizideru) i nije mi se bas stisla ona crna krema, zato je sutra ujutro bio super!
oki hvala =) mm voli monte pa nemoze iscekati hehe ko dijete neko ;)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014
IZVORNA PORUKA: Shee
mmm, ja sam neku noć pravila zanimljiv kolač, recept je ovdje tuniski kolač.
Imam i slikice, ne izgledaju posebno dobre, jer je prvi put, a i prvi put sam pokušala da pravim ove karamelizirane ukrase.
Ej kolac je super, moramo uskoro probati
_____________________________
Keno mamino zlato
22.11.2009.
Evo kolac napokon stavljen u frizder da se stvrdne... imala sam malo problema sa gustinom, ko da je jaci ovaj ovde pa dok nisam mu nasla pravu mjeru... tri smjese bijelog sam napravila al sad je cakum pakum...
mm nemoze iscekati da ga proba... hehe...
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014
ih, zar nisi na dijeti :P
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014
E ovaj monte nas pravo zarazio
, ja sam pravila i drugi put, i od straha da ne bude rijetko kao prvi put sad sam prekuhala gustin pa je tvrdje nego sto bi trebalo, ali trudim se, treci put ce biti extra, a kontam malo izmijeniti recept, npr. dodati kokos u bijelu kremu ili neke zele bombonice,ta mislite?
< Poruku je uredio sahara -- 19.2.2010 22:24:48 >
Sahara - mislim da bi mogla kokos staviti u bijelu smjesu... bilo bi ti u smislu cokoladice Bounty ;)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014
IZVORNA PORUKA: Ilhana
Sahara - mislim da bi mogla kokos staviti u bijelu smjesu... bilo bi ti u smislu cokoladice Bounty ;)
Mmmmmmmmmmmmm, njamiiiiiiiiiiiiii
IZVORNA PORUKA: sahara
IZVORNA PORUKA: Ilhana
Sahara - mislim da bi mogla kokos staviti u bijelu smjesu... bilo bi ti u smislu cokoladice Bounty ;)
Mmmmmmmmmmmmm, njamiiiiiiiiiiiiii
hehe ja sam ti antikokosa :P nisam neki ljubitelj...
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014
ja pravila esmeraldu ekstra kolač
_____________________________
21.10.2006. 12.07.2008.
IZVORNA PORUKA: Rina26
ja pravila esmeraldu ekstra kolač
daj sliku i daj recept?
IZVORNA PORUKA: Rina26
ja pravila esmeraldu ekstra kolač
koji je sljedeci na repertoaru: Kasandra?
salu na stranu. je li zahtjevan? napisi recept
_____________________________
jos uvijek sretno samujemo
"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."
Esmeralda kolač Testo: Polupamo jaja i odvojimo belanca od zumanaca. Mikserom mutimo belanca i dodamo secer. Uz mesanje kasikom, dodamo predhodno sjedinjeno brasno, prasak za pecivo i kakao. Testo prespemo u pravougaonu tepsiju premazanu puterom. Pecemo 15 minuta na 180 stepeni.
Fil: U sud na sporetu sa zumancima dodamo 100 ml mleka i secer. Skuvamo na pari i ostavimo da se hladi krem. U serpu na sporetu sa 200 ml vode dodamo zelatin. Kada uzavri , sklonimo sa sporeta i dodamo u sud sa ohladjenim kremom.
Mikserom mutimo slatku pavlaku, pa dodamo ohladjeni krem. Sjedinimo fil. Ispeceni patispanj prevrnemo na radnu povrsinu i poprskamo preostalim mlekom. Nanesemo jedan deo fila, a u preostali fil, dodamo rastopljenu ohladjenu cokoladu, pa i njega nanesemo preko kolaca. Secemo kolac na kocke i serviramo na ciniju. Poprskamo rendanom cokoladom.