IZVORNA PORUKA: milenium
IZVORNA PORUKA: rose
mozes se privati na biro ali nemas pravo na zdravstveno...mm se tako prijavio (u svojoj 33-oj godine bez dana upisanog u radnoj knjizici) i ja ga osigurala zdravstveno preko sebe (morao u bolnicu) dok sam bila prijavljena na proslom radnom mjestu...nakon toga je imao jedno zaposlenje s prijavom i odmah nakon toga se prijavio na biro i od njih dobio zdravstveno
znam ovo.samo me je ono gore zanimalo o roku koliko se mora biti na birou,nije za mene info nego za kolegicu koja je na birou odnedavno tek i treba ubrzo rodit i rečeno joj da nema pravo na naknadu za nezaposle jer mora biti na birou najmanje 8-9 mjeseci koliko li već da bi mogla primati tih jadnih 100 km
tu se radi o naknadi koju biro daje...primjer: zaposlena si 9 mjeseci i uredno prijavljena (za tebe se placaju doprinosi a izmedju ostalih i doprinos za nezaposlenost), dobijes otkaz, javis se na biro i biro ti isplati naknadu za nezaposlene (
to NIJE naknada za porodilje) i tu je uslov da si najmanje 9 mjeseci bila u prijavljenom radnom odnosu...ako nije ispunila taj uslov, od naknade nema nista...isto tako ako je sama dala otkaz cak i nakon 11 godina prijavljenog rada (kao ja

), opet nemas pravo na naknadu s biroa jer si dala otkaz...s tim sto te pare ostaju za neku drugu priliku kada dobijes otkaz
znaci da rezimiramo...ne radi se o vremenu provedenom na birou vec na prijavljenom radu (minumum 9 mjeseci)...a mislim da je rok 30 dana od datuma otkaza da se prijavi
< Poruku je uredio rose -- 6.4.2011 22:59:13 >
18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))