cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Porodiljska naknada

clock-img

08.11.2012, 10:32

clock-img

lina81

pencil-img

2

Hvala puno na odgovoru , svakako sam mislila navratiti i do opstine i raspitati se ali mi je dok ne odem na trudnicko sve daleko jer mi je sjediste agencije u Banja Luci, pa sam jos uvijek na relaciji Sa-Bl user posted image

clock-img

08.11.2012, 14:19

clock-img

ekonomistica

pencil-img

10

Šta mislite hoce li biti doplatak ovaj mjesec s obzirom da su se mijenjali papiri i čekamo rješenja?

Ejna, 03.08.2011. 3200gr, 55cm

clock-img

11.11.2012, 11:13

clock-img

lala_2012

pencil-img

13

e vozdrica velika raja, kad nas planiraju pogurat sa ovim parama?:)) zna li ko kad se dijele djeciji, jednokratna, porodiljska?:)) sve najbolje zelim vasim bebama i vama naravno;)

clock-img

11.11.2012, 22:09

clock-img

eminesqu

pencil-img

57

Čisto sumnjam, ali i to zavisi od opštine. Ja sam u NG, i nekad znam tek u januaru dobiti zaostatke. user posted image

Vi nikada ne možete biti toliko podli koliko ja mogu izgledati naivno.

06.02.2004.
23.09.2011.

clock-img

13.11.2012, 09:21

clock-img

moni

pencil-img

171

Kad će krenuti te isplate naknada za oktobar. Neka jave ženei NG kad ih posjeti poštaruser posted image

clock-img

13.11.2012, 09:48

clock-img

Buduca_mamica

pencil-img

16

Meni je jos malo ostalo do poroda. Zanima me ako neko zna u Sarajevu, koliko sada iznosi naknada za porodilje koje su nezaposlene tj na birou. To se prima dok djete ne navrsi godinu dana. Nekad je bilo 120KM, a sad ne znam.. Ako neko znaa.. Neka javii:) Hvalaauser posted image

Ocekujem svoj prvi ponos -svoju djevojcicu 31.12.2012

clock-img

13.11.2012, 09:57

clock-img

omnia

pencil-img

29

i sad je 120 za nezaposlene, bilo je price da ce izjednaciti cifru nezaposlenih i zaposlenih,al jos nista... user posted image

clock-img

13.11.2012, 10:44

clock-img

raja_ringe

pencil-img

-109

kada vidim da je ova tema aktivna odma pomislim da je poštar krenuo :))..ali neće garant prije sljedeće sedmice

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

clock-img

13.11.2012, 12:49

clock-img

lala mak

pencil-img

12

Buduca mamice :) Skoro da su izjednacene ukoliko ostvaris pravo na djeciji doplatak. Ja sam nezaposlena primam 120 km+ 220 od grada (vec 9 mj)+ mlijeko i sokovi(nakon isteka prava na iste dobijes 240 km jos)+ jednokratna..Tako da se fino nakupi samo se malo potrudis:) Pozdrav!

clock-img

13.11.2012, 14:31

clock-img

omnia

pencil-img

29

ja sam do proslog mjeseca dobijala 120 KM,i to je bila posljednji put, i djeciji dodatak.. nekad ljetos sam dobila ono 240 KM jednokratne.. i tek sad ocekujem 360, onu 13. i valjda poslije toga cu poceti dobijati onih 220KM. a inace sam opstina NG.. i valjda ce me neko obradovati,da mi kaze da cu do kraja mjeseca dobit ovu 13. user posted image user posted image

clock-img

13.11.2012, 15:31

clock-img

Miimy

pencil-img

1041

ja maloprije srela postara reko kad ce lova user posted image kaze on ako ne krajem sedmice onda sigurno pocetkom sljedece .... eto zenice strpi te se

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

clock-img

13.11.2012, 16:03

clock-img

lady84

pencil-img

89

Ako sam predala za naknadu polovinom oktobra i dobila rjesenje vec, kad mogu ocekivati isplatu? u opstini centar zivim.

clock-img

13.11.2012, 20:13

clock-img

irisss

pencil-img

210

IZVORNA PORUKA: lala mak

Buduca mamice :) Skoro da su izjednacene ukoliko ostvaris pravo na djeciji doplatak. Ja sam nezaposlena primam 120 km+ 220 od grada (vec 9 mj)+ mlijeko i sokovi(nakon isteka prava na iste dobijes 240 km jos)+ jednokratna..Tako da se fino nakupi samo se malo potrudis:) Pozdrav!

Potrudićemo seuser posted image samo nam pojasni proceduru, šta gdje i kada moramo ganjati i predavati. Ne bih baš da odmah nakon poroda šaltaju s jednog mjesta na drugi. Koja je prcedura za d.doplatak, ovo za 120 KM se preda na birou koliko znam, a to za jednokratnu i od grada? Hajd nam malo pojasni, puno će značiti svimauser posted image

clock-img

13.11.2012, 22:33

clock-img

omnia

pencil-img

29

za sve naknade predajes u opstinu kojoj pripadas. to sve predajes od dana rodjenja najkasnije 60 dana. znaci prikupis sve papire i predas u opstinu. jer opstina automatski prosljedjuje i upravi grada, a tvoje je samo da u opstinu predas i cekas rjesenja user posted image user posted image

clock-img

13.11.2012, 22:34

clock-img

omnia

pencil-img

29

je li to za 13. naknadu govoris? obraduj me user posted image

clock-img

14.11.2012, 10:05

clock-img

lala mak

pencil-img

12

U opcini imas sve zahtjeve sa navedenom potrebnom dokumentacijom. Bitan je doplatak da bi dobivala od grada po 220 km a tako i za mlijeko i skove. Ja sam od opcine Stari Grad kada sam se porodila dobila 200 km takodjer, to je kao za opremanje novorodjencadi. Od Gradske uprave sam pocela dobivati tri mjeseca nakon poroda a za to nista ne predajes papire, ako dobijes doplatak i ovo ide automatski.Ja sam do sada 9X od grada dobila pa ne znam do kada ce uplacivati. Za doplatak imas uslove tipa da ti i suprug nemate automobil na sebi, da si ti ne zaposlena ako je muz zaposlen prosjek place od prosle godine, cips , rodni list bebe.. Eto nadam se da si me ista razumjelauser posted image

clock-img

14.11.2012, 11:29

clock-img

Buduca_mamica

pencil-img

16

A ako ne ispunjavas uslove za doplatak, ne mozes dobiti nista od navedenog, osim tih 120? :( Ako sam dobro razumjela. Jer moj muz ima automobil na sebi i zapodslen je u stalnom radnom odnosu:(((

U opcini imas sve zahtjeve sa navedenom potrebnom dokumentacijom. Bitan je doplatak da bi dobivala od grada po 220 km a tako i za mlijeko i skove. Ja sam od opcine Stari Grad kada sam se porodila dobila 200 km takodjer, to je kao za opremanje novorodjencadi. Od Gradske uprave sam pocela dobivati tri mjeseca nakon poroda a za to nista ne predajes papire, ako dobijes doplatak i ovo ide automatski.Ja sam do sada 9X od grada dobila pa ne znam do kada ce uplacivati. Za doplatak imas uslove tipa da ti i suprug nemate automobil na sebi, da si ti ne zaposlena ako je muz zaposlen prosjek place od prosle godine, cips , rodni list bebe.. Eto nadam se da si me ista razumjelauser posted image

clock-img

14.11.2012, 11:34

clock-img

lala mak

pencil-img

12

<< Starija tema Novija tema >>
8.11.2012 10:32:36

Nove poruke

Nazalost mislima da je tako.A mi smo auto prebacili na svekra a muzu su u firmi dali potvrdu da je prijavljen na minimalacuser posted image

clock-img

14.11.2012, 11:43

clock-img

Buduca_mamica

pencil-img

16

Vidis, to ti nije losa ideja.. hahaha.. Samo ne znam da li ce mu firma dati, ali vrijedi pokusati. Znaci primam doplatak nekkih 33KM, 120KM od opstine kao porodilja. To znam. E sad to od kantona 220, jel se i to prima do godine ili? I jel ima jos nesto, posto vidim ovde spominju jos neke dobitke haha:) Hvala ti i izvini sto tee peglam malooo:)user posted image

<< Starija tema Novija tema >>
8.11.2012 10:32:36

Nove poruke

Nazalost mislima da je tako.A mi smo auto prebacili na svekra a muzu su u firmi dali potvrdu da je prijavljen na minimalacuser posted image

clock-img

14.11.2012, 11:51

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

Da ne bude zabune. da bi se ostvarilo pravo na doplatak, pored navedenog, primanja po clanu u domacinstvu ne smiju prelaziti 150 KM. Jer, ja sam nezaposlena, ali su nam primanja veca od navedenih i, nazalost, ostvarila sam pravo samo na 120 KM kao nezaposlena majka, op''ina Stari Grad.

< Poruku je uredio ninuska -- 14.11.2012 11:52:33 >

clock-img

14.11.2012, 12:02

clock-img

animagical

pencil-img

5604

svaka pohvala starom gradu z aonih 200km koje svaka porodilja dobije na babineuser posted image

clock-img

14.11.2012, 14:59

clock-img

ciciban26

pencil-img

281

Ko ceka 13.naknadu mustuluk user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

clock-img

14.11.2012, 15:20

clock-img

LijaSar

pencil-img

19

heh 13-ta naknada...ja sam dobila sve za godinu dana, dobila sam od grada neki novac prosli mjesea...e sad da li je to ta trinaesta ili ima jos :))) ko zna, hvala vam puno

clock-img

14.11.2012, 16:21

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Ko ceka 13.naknadu mustuluk user posted image

Cekam ja user posted image . danas nema, valjda sutra budeuser posted image

clock-img

14.11.2012, 17:12

clock-img