IZVORNA PORUKA: I love youu
IZVORNA PORUKA: I love youu
Trudnica sam u Sarajevu, Stari grad opstina, moze li mi neko reci sta cu imati pravo primati kao porodilja posto sam nezaposlena.Znam za 120KM sto se prima god dana, i to se prima u opstini.
Opet ja, posto vidim niko ne obraca paznju na mene
, moze li objasnjenje plz plz.
120 Km te sljeduje kao nezapolenu od minisutratv socijalne politike putem opštine...
pored toga u starom gradu imaš 200 Km po porodu koje daruje načelnik svakoj porodilji u starom gradu...pozovu te odeš po čestitku i lovu
ostalo...
ovisi od primanja u domaćinstvu...
to najbolje se rapitaj u opštini...naime ako ostavriš pravo na dječiji doplatak možeš ostaviti i jendokratnu pomoć, pa ond amjesečnu pomoć u vidu mlijeka i sokova ako si dojiljija putem zavod aza majku i dijete...a automatizmom gradka uprava dobije info o oome i primaš od njih 6 mjeseci nešto...
ostaviti pravo na dječiji doplatak nažalost nije lako...
imaju uvjetu koji se tiču u posjedovanja donsono ne posjedivanja utomobila i prosječana plaća supruga ako radi itd...al pojedinosti vidi u opštini..pomoće ti i na info pultu
i ostatak ove rpiče...po isteku 12 mjeseci gradska uprava te obraduje za 360 KM