IZVORNA PORUKA: Fatma
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
evo anamgical danas je mama alma za forum sutra hršumov tražila majke...i za izjavu kantonalnoj televeziji došli bi do nje....
ne treba nama ni udruženje djeca...samo pametni potezi i sve se može
Drage moje ja sam mama koja se javila almi za ucese u emisiji i kontaktirala sam gospodina Mirzu oko dogovora,nije mi tesko ostaviti bebu od 3 mjeseca sa tatom da bi se nesto uradilo.Reci cu vam da mi netreba nicije dopustenje za razgovor u bilo kojoj emisiji ili novinama i nije me strah reci sta mislim nemoram biti politicar ja sam obicna narodna zena ne filozof.Na portal sam dosla sasvim slucajno jer portale i forume ne koristim al kada sam vidjela da postoji i ova tema i da se clanice javljaju tek kada naknade kasne ukljucila sam se i ja zeljela nesto pokrenuti.Ja cu pricati u svoje licno ime,a znam da se 99% zena nalazi u ovoj prici ,a jos toliko zena koje vise ne primaju naknadu vec samo d.d zive od istog.Stvarno mi je zao sto ispada ovako jer meni nije do mediske paznje davno sam je imala jos davne 2000 kada sam javno osudila ljekare za smrt sina doduse mnoge od vas tada su bile djevojke pa ih nije ni interesovalo al ja sada idem do kraj.Veliki pozdrav za sve mame Azra Sanjta Litric
Fatma...očito je da si nova na forumu...niti jednom rječju nismo rekle da neko želi medijsku pažnju...nego je članica anamagical spomenula udruženje sa kojim mi radimo zajedno ako ima potrebe... u ovoj priči ja odgovorno tvrdim nema potrebe jer je ovo jak portal sa velikom infastrukturom koji to može i bez udruženja djeca...
ja ne znam čemu opravdanje ...onoga trenutka kad si nicom stupila ovsje imaš ista prava kao i članioca od prije 3 godine koja je stupila...
niko te ni ne porziva niti smatra da griješiš u svom humanom činu daljenje borbe...čak šta više to pozdravljamo i voljne smo pomoći i mi koje nakandu ne primamo.
Upravo pod pametnim potezima sam i ocjenila incijativu i kontakte mame.alme koju dugo poznajem i tebe koja si hrabro krenula u sve ovo ...i sama bih isto da sma sada korisnica naknade...
zato bez ikakve sile i ljutnje idemo dalje...
pametnim potezima do cilja...
šutnja je znak odobravanja...ove žene više neće da šute