IZVORNA PORUKA: omnia
Sad sam zvala gradsku upravu i receno mi je da postoje naznake,tj.ukinuce naravno za sve porodilje i koje su primale i koju su trebale da prime. i kada sam pitala kako je to zakonski moguce,receno mi je da jeste,no medjutim to u pravilniku nigdje nisam nasla.. stoga ako ima neki pravnik nek se javi,da me ispravi, jer ovo ne trebamo pustiti tek tako..vec ukoliko ne budu htjeli da isplacuju treba da ih kolektivno tuzimo.. ko god bude za,nek se javi.
evo link pravilnika : http://www.sarajevo.ba/ba/files/pravilnik-porodilje-2011-bos.pdf
Nažalost Gradska Uprava je 13- nakandu i ostale ovim prvailnikom napisna eutvdila Odlukom svojom. na osnovu odluke donešen je pravilnik koji se isključivo veže za budžetska sredstva.
Elem u članu sa članom 9 koji glasi
Član 9
Doznačavanje sredstava odobrenih u Budžetu Grada Sarajeva korisnicima sredstava iz člana 4. ovog pravilnika vrši se u skladu sa operativnim planovima i raspoloživim sredstvima Budžeta Grada sarajeva.
što znači ako budžet para nema nema doznačavanja sredstava...
a član 10. kaže
Izmjene i dopune Pravilnika vrše se na način i po postupku za njegovo donošenje....
što znači kako su ga dodnijeli ovakvoga mogu ga i mjenjati us kladu sa finsnaijama kojima rapolažu.
Ovo nije zakonska odersdba ovo je nažalost bila ''dobra volja'' gradonačelnika kroz porjektnu aktivnost zdrav grad...
kako nema novaca ne mogu doniti doluke i pravilnike kojima će obećavati što ne mogu ispuniti...
Tuga, jad i čemer....
nažalost, nažalost...
samo obavestiti javnost o ovome se može..peticija i bilo što neće naići na podršku vlasti...ali hoće na podršku opozije koja je ovo usvojila i primjenjaivala za vrijeme kada na vlasti jeste bila...
i u tom slučaju kako ta opozicija nema parlamenatrnu većinu...porordilje će biti samo manipulatorko sredstvo za politčke ciljeve...nažalost, surovo al istinito