writing-img

RE: Porodiljska naknada

clock-img

18.04.2013, 16:10

clock-img

mirelaf

pencil-img

70

moze i ponedjelak 11 h nadjemo se ispred alte i zajedno sa bebicama pred vladu,meni odgovara

clock-img

18.04.2013, 16:54

clock-img

Nane2012

pencil-img

62

Ne javljaju mi se !!!!!!! grrrrr. Po info koje ja imam od 13te nema nista , ove redovne ce kasniti i po par mjeseci , djeciji doplatak mozda i duze... Javite sve sta se dogovorite i sta admin kaze pa da idemo.
Ionako citaju nas forum pa mislim da su vec i svjesni da im dolazimo .

Petak nikako ! Petkom IH nema !

clock-img

18.04.2013, 17:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Žene polako...
obvdje je plasirano dosta informaija koje se trebaju irpovjeravati...
pismeno dobiti određene dogovore...mislim reći da Kantonalna vlada neće poštivati Zakon o socijalnoj zaštiti je zasita teška riječ.
sa gradksom upravom druga je priča...
To nije zakon, to je bila ''dobra volja'' donošenja odluke takve prošloga saziva gradskoga vrijeća....
ako su je ukinuli to je zto jer nemaju novaca za istu...zakonski mi ne možemo nipšta učiniti u tom smislu...
Kretati u neke porteste ne možemo tek tako...
sve se to mora najaviti, zakosnki žene...
mislim ako ćemo imati bilo kakav vid ove kativnosti morat ćemo se mi uozbiljiti jer oni očito neće...

pa u tom smislu molim vas da sačekamo ponedeljak...
da dobavimo informacije pismeno ćemo uputiti upite...
nazavt ću ja kontakte i zahtejavti informaciju pismeno...
onda ćemo vdijeti kako i doakle ići ...i gdje a+najaviti porteste i gdje ih uopšte oabaviti i sa kojim ciljevima

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

18.04.2013, 18:46

clock-img

shpagica

pencil-img

574

Evo da vam citiram:

"Poštovana, prema novom prijedlogu gradskog budžeta, zbog ušteda, naknade za porodilje bit će ukinute. Vijećnici će o Budžetu raspravljati za 7 dana."

clock-img

18.04.2013, 18:51

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: shpagica

Evo da vam citiram:

"Poštovana, prema novom prijedlogu gradskog budžeta, zbog ušteda, naknade za porodilje bit će ukinute. Vijećnici će o Budžetu raspravljati za 7 dana."

da ovo se odnosi na naknadu od grada...
ona je bila utvrđena odlukom koja je svakako pratila budžet...
ako nema para nema ni tih naknada...
ista se odnosila na 4 gradske općine u Sarajevu....

no naknade na nivou kantona koje se putem općija dobijaju ja ne vjerujem da su ukinute nikako to nevjerujemuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

18.04.2013, 18:53

clock-img

ajla86

pencil-img

1198

IZVORNA PORUKA: shpagica

Evo da vam citiram:

aferim

clock-img

19.04.2013, 09:16

clock-img

novi kolacic

pencil-img

226

I ja sam cula da je to objavljeno na radiju

clock-img

19.04.2013, 10:34

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

no naknade na nivou kantona koje se putem općija dobijaju ja ne vjerujem da su ukinute nikako to nevjerujemuser posted image

ni ja
dal neko može da dobije info da znamo o čemu se radi????

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.04.2013, 10:35

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ni ja
dal neko može da dobije info da znamo o čemu se radi????

provjerit ćemo...
u ponedeljak ću imati info...
pismeni...

nećemo se šicar neporvjernim informacijama ovakouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

19.04.2013, 10:36

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

odlično Hanadyuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.04.2013, 11:26

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Žene polako...
pismeno dobiti određene dogovore...mislim reći da Kantonalna vlada neće poštivati Zakon o socijalnoj zaštiti je zasita teška riječ.
To nije zakon, to je bila ''dobra volja'' donošenja odluke takve prošloga saziva gradskoga vrijeća....
ako su je ukinuli to je zto jer nemaju novaca za istu...zakonski mi ne možemo nipšta učiniti u tom smislu...
mislim ako ćemo imati bilo kakav vid ove kativnosti morat ćemo se mi uozbiljiti jer oni očito neće...

onda ćemo vdijeti kako i doakle ići ...i gdje a+najaviti porteste i gdje ih uopšte oabaviti i sa kojim ciljevima

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

clock-img

19.04.2013, 15:30

clock-img

Fatma

pencil-img

68

Žene polako...
To nije zakon, to je bila ''''dobra volja'''' donošenja odluke takve prošloga saziva gradskoga vrijeća....

Mila ja sam dobila neke dopise od gradske uprave koje su mi trebaliza emisiju to su proracuni o njihovom budjetu i zakoni po kojima se dobivala pomoc mogu ti proslijediti na mail ako zelis.Sto se tice iste znaci naknade koju dijeligradska uprava bice ili je ukinuta,a sto se tice naknada na nivou kantona koju primaju porodilje zaposlene ili ne one nece niti mogu biti ukinute kao ni dd.Ja ocekujem poziv od gradonacelnika jer zelim i od njega par odgovora.Stose tice sakupljanja i strajka i zato sam zasto ne mala set_nja upozorenja koju ce mo regularno najavitijerzato imamo i zakonsko pravo.

< Poruku je uredio Fatma -- 19.4.2013 15:32:15 >

clock-img

19.04.2013, 16:35

clock-img

srećicaa

pencil-img

21

Evo da se i ja priključim, učestvovati ću i doprinijeti realizaciji naših prava bilo šetnjom bilo potpisom, ali bih molila pojašnjenje koja je to naknada koju daje gradska uprava, jer sam "početnica-još uvijek čekam rješenje za kantonalnu".

¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨*
Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

clock-img

20.04.2013, 19:58

clock-img

GARAA

pencil-img

15

Dobro vece drage mame zna li koja od vas kad krece isplata naknada za mart?

clock-img

20.04.2013, 20:16

clock-img

jasmiiiiiina

pencil-img

31

bio poštar u Novom Sarajevu,ja se obradovala,kada ono kazna za pogrešno parkiranje. kaže poštar nemaju pojma kada ce biti isplata. poz

clock-img

21.04.2013, 22:50

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

IZVORNA PORUKA: GARAA

e, bogami ja se ne nadam prije početka narfednog mjeseca, mislim tako su nas navikli, nema šzta

clock-img

22.04.2013, 08:54

clock-img

Miimy

pencil-img

1041

IZVORNA PORUKA: mama_alma

IZVORNA PORUKA: GARAA

e, bogami ja se ne nadam prije početka narfednog mjeseca, mislim tako su nas navikli, nema šzta

to se ti nadas parama prije 1 maja da raspalis rostilj ;) ja sam nesto skepticna kotam tek poslije praznika...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

clock-img

22.04.2013, 09:37

clock-img

Marija13

pencil-img

-611

S obzirom da je 1.maj srijeda, znaci nema parica prije ponedjeljka, tj. 06.05. user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

clock-img

22.04.2013, 09:45

clock-img

bambi1

pencil-img

132

Danas pise u novinama da se ukidaju porodiljske naknade za 4 opstine u KS jer para nema user posted image

clock-img

22.04.2013, 09:47

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: bambi1

Danas pise u novinama da se ukidaju porodiljske naknade za 4 opstine u KS jer para nema user posted image

da to već znamo...
4 gradske optšine...nema više gradkih naknada

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

22.04.2013, 09:55

clock-img

Miimy

pencil-img

1041

IZVORNA PORUKA: Marija13

S obzirom da je 1.maj srijeda, znaci nema parica prije ponedjeljka, tj. 06.05. user posted image

nema sanse da bude u ponedjeljak s obzirom da su prije toga neradni dani nemoze biti uplata tek nekad sredinom sedmice ja tako mislim...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

clock-img

22.04.2013, 09:58

clock-img

bambi1

pencil-img

132

da to već znamo...

Nisam znala, bas se iznenadih kad sam procitala. Samo lagano ukidaju, bezobrazno

clock-img

22.04.2013, 10:03

clock-img

bambi1

pencil-img

132

da to već znamo...

Jel to znaci da naknade za zaposlene ostaju cca 400-450 zavisno od mjeseca, ta se ne ukida??

clock-img

22.04.2013, 10:09

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

da to već znamo...

Jel to znaci da naknade za zaposlene ostaju cca 400-450 zavisno od mjeseca, ta se ne ukida??

naravno da ostaju...
žene drage to su kantonalne naknade u skladu za zakonom o sovijalnoj politici...njih neće ukinuti niti su planirane izmjene zakona...
ukidaju se nakadse koje grad davao odlukom kroz novac iz budžeta...za zapolene i neposlene po 260 tj 360 Km i ono 6 mjeseci za naugroženij po 220 pto su davali...to je bilo + na kantonalne naknade

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

22.04.2013, 12:08

clock-img

paris

pencil-img

47

A zna li iko šta je sa 13 tom naknadom???? jel se i ona ukida ??user posted image user posted image