writing-img

RE: Porodiljska naknada

clock-img

03.06.2013, 19:25

clock-img

MamaSunce

pencil-img

8

Postar jos nije posjetio NS...zanima me nesto drugo...a vi mi vjerovatno mozete pomoci svojim iskustvom...naime, zaposlena sam na odredjeno vrijeme, do sredine avgusta i nakon poroda u martu sam dobila rjesenje od opcine na 461 KM naknade..dobila sam tu jednu naknadu a moj poslodavac za taj mjesec mart je uplatio odredjen iznos na racun. medjutim, za mjesec april sam dobila 0 km od poslodavca ( srednja skola ). je li i ostalima tako, poslodavac vam ne uplacuje nista vise? posto su mi na poslu rekli da cu dobivati placu bez toplog obroka sad mi nista nije jasno...

Hvala!

clock-img

03.06.2013, 19:42

clock-img

ksily

pencil-img

45

MamaSunce

ne vjerujem da ces dobiti platu bez toplog obroka vec razliku otprilike u odnosu za golu platu i naknadu a koju tvoja firma obracunava prema prosjeku federacije i koji zavisi od broja radnih sati i osnovice na mjesecnom nivou. ako tvoja firma majkama koje se porode za vrijeme porodiljskog odsustva isplacuje razliku a tvoja plata bez toplog iznosi recimo 1000 Km naknada je otprilike 450 km zavisno od mjeseca i ti bi od poslodavca mjesecno trebala dobiti jos cca 500-550 KM.Medutim moram da napomenem da to nije zakoska obaveza poslodavca on moze ali ne mora dati taj iznos ne znam kako je kod vas regulisano internim odlukama pravilnokom o radu ili mozda kolektivnom ugovorom.
ako sam dobro vidjela u tvom postu ti si na odredeno vrijeme do sredine avgusta-nadas se da ce ti ugovor produziti ili da ces zaključiti novi jer ukoliko se to ne desi bez obzira sto si dobila sadasnje rjesenje i primas naknadu kao porodilja u radnom odnosu duzna si eventualni prestanak radnog odnosa prijaviti u opštini i oni usljed promjenjenih okolnosti domose novo rjesenje i tada se dobije znatno manji iznos koji je odreden za nezaposlene majke i to je 120 KM. nada se da kod tebe nece doci do promjene tih okolnosti

Život ćine male stvari, koje se rade na veliki način

Nas svijet je postao ljepši kada se rodila nasa grudvica 31.10.2012.

clock-img

03.06.2013, 19:49

clock-img

MamaSunce

pencil-img

8

IZVORNA PORUKA: ksily

MamaSunce

ne vjerujem da ces dobiti platu bez toplog obroka vec razliku otprilike u odnosu za golu platu i naknadu a koju tvoja firma obracunava prema prosjeku federacije i koji zavisi od broja radnih sati i osnovice na mjesecnom nivou. ako tvoja firma majkama koje se porode za vrijeme porodiljskog odsustva isplacuje razliku a tvoja plata bez toplog iznosi recimo 1000 Km naknada je otprilike 450 km zavisno od mjeseca i ti bi od poslodavca mjesecno trebala dobiti jos cca 500-550 KM.Medutim moram da napomenem da to nije zakoska obaveza poslodavca on moze ali ne mora dati taj iznos ne znam kako je kod vas regulisano internim odlukama pravilnokom o radu ili mozda kolektivnom ugovorom.
ako sam dobro vidjela u tvom postu ti si na odredeno vrijeme do sredine avgusta-nadas se da ce ti ugovor produziti ili da ces zaključiti novi jer ukoliko se to ne desi bez obzira sto si dobila sadasnje rjesenje i primas naknadu kao porodilja u radnom odnosu duzna si eventualni prestanak radnog odnosa prijaviti u opštini i oni usljed promjenjenih okolnosti domose novo rjesenje i tada se dobije znatno manji iznos koji je odreden za nezaposlene majke i to je 120 KM. nada se da kod tebe nece doci do promjene tih okolnosti

Hvala za odgovor, sutra cu traziti interni pravilnik i odgovore u skoli. nazalost, vec trecu godinu radim do avgusta i onda ponovo se javljam na konkurs, samo ove godine cu morati ostaviti malo blago kod kuce sa nepunih 6 mjeseci . Prije poroda sam usmeno dobila obavijest da cu primati razliku od skole , medjutim na platnoj listi stoji 0 KM. hvala jos jednom,
lp

clock-img

03.06.2013, 19:53

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: MamaSunce

IZVORNA PORUKA: ksily

MamaSunce

Hvala za odgovor, sutra cu traziti interni pravilnik i odgovore u skoli. nazalost, vec trecu godinu radim do avgusta i onda ponovo se javljam na konkurs, samo ove godine cu morati ostaviti malo blago kod kuce sa nepunih 6 mjeseci . Prije poroda sam usmeno dobila obavijest da cu primati razliku od skole , medjutim na platnoj listi stoji 0 KM. hvala jos jednom,
lp

ja sada čitam i na drugoj temi...ako si u kantonu sarajevo Ju srednje škole primaju 100% do plaće...ovim principom ako ti je opisala ksily.
i ti bi trebala ...nije mi jasno zašto je platna 0 za pari...obavezno provjeri sutrauser posted image ..
a 6 mjeseci je uglavnom porodiljsko koje u školama iskoriste nastavnice iako zakon propisuje najviše 12 mjeseco...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

04.06.2013, 08:39

clock-img

jasmiiiiiina

pencil-img

31

draga, ja sam zaposlana u os i primam razliku od skole,ali sam zaposlena na neodređeno. mozes nazvati finansijsku kucu vortt koja vodi vecinu os pa trazit da ti objasne.reci sa si zaposlena u os na podrucju opsine NG,ali da zelis ostati anonimna. mozes traziti Muamera on je nagodan
pozdrav

clock-img

04.06.2013, 09:30

clock-img

Vinetu

pencil-img

872

Bio poštar na Ilidži i donio 453 kaemčića

clock-img

04.06.2013, 09:52

clock-img

moja suncica

pencil-img

64

Koji dio Ilidze?

clock-img

04.06.2013, 10:20

clock-img

MamaSunce

pencil-img

8

Jutros sam zvala skolu, u pitanju je greska. Kaze teta iz racunovodstva da je ona obracunala naknadu, ali da je u trezoru greska, pa da ce mi sljedeci mjesec to nadoknadit. Nadam se:) Hvala jos jednom za odgovore, u iscekivanju postara u NS saljem vam pozdrav!

clock-img

04.06.2013, 10:23

clock-img

Arijana2

pencil-img

383

Da li je nekog posjetio postar opstina N.Sarajevo user posted image

clock-img

04.06.2013, 10:24

clock-img

Bebac05

pencil-img

20

Ja sam se porodila 05.04. i dobila sam prije par dana rješenje za naknadu na 360,00 KM, opština Novi Grad, u stalnom sam radnom odnosu već 4 godine... Vidim da je nekima naknada 460,00 KM pa me zanima zna li neko zašto se naknade razlikuju ako je po zakonu 60% prosječne plate FBIH?

Pozdrav

clock-img

04.06.2013, 10:26

clock-img

disaaa

pencil-img

406

,neka te ne buni dobit ces koliko i mi sve ostale zenice,,neces samo 360km

< Poruku je uredio disaaa -- 4.6.2013 10:27:02 >

clock-img

04.06.2013, 10:29

clock-img

Vinetu

pencil-img

872

IZVORNA PORUKA: moja suncica
Koji dio Ilidze?

Centar Ilidže, Mala aleja.

clock-img

04.06.2013, 10:30

clock-img

ajran

pencil-img

26

super znači krenuo je, na Stupu ga još nema, ali dobro da je krenuo, thx na informaciji Vinetu :)

clock-img

04.06.2013, 10:37

clock-img

Aldina87

pencil-img

25

user posted image Zna li iko sta je s NG, naravno na tel mi se niko ne javlja.

clock-img

04.06.2013, 10:58

clock-img

Miimy

pencil-img

1041

bio postar u N S. e bas me obradovao user posted image user posted image

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

clock-img

04.06.2013, 11:07

clock-img

jasmiiiiiina

pencil-img

31

bio poštar Humska N Sarajevo 453 KM

clock-img

04.06.2013, 11:16

clock-img

mersiaH

pencil-img

6

Je li i kome bila naknada u NG

clock-img

04.06.2013, 11:22

clock-img

vanili

pencil-img

30

sta je sa NG, neke opstine u petak dobile user posted image

clock-img

04.06.2013, 11:29

clock-img

Aldina87

pencil-img

25

samo smo jos mi ostali bey naknada, NG user posted image

clock-img

04.06.2013, 11:33

clock-img

Aldina87

pencil-img

25

ja sam yvala opstinu ali nikog nema, jel moyda jos ko zvao da ih je dobio. NG

clock-img

04.06.2013, 11:34

clock-img

Nunny

pencil-img

655

NG ???? iko????

clock-img

04.06.2013, 11:43

clock-img

unagi

pencil-img

2

Evo, N.Sarajevo, stigla...
Imam sad jedno pitanje, prethodne su mi bile 461km, danas dolazi postar i donosi 432km, ja ostala user posted image
U rjesenju mi stoji 461km, ne znam da li da nazovem da pitam sta se desava!

clock-img

04.06.2013, 12:04

clock-img

Aldina87

pencil-img

25

zar ne dobivamo svi istu naknadu, kako vecina ih dobila 453 Km a sad 432 KM za isti mjesec

clock-img

04.06.2013, 12:04

clock-img

Bebac05

pencil-img

20

Molim vas može li mi neko odgovoriti, jel vama stajalo u rješenju 360,00 KM ili onako kako ste dobijale naknadu, da se žalim dok mi nije prošao rok. Zašto stoji 360,00 ako je 60% prosjeka FBIH po zakonu?

clock-img

04.06.2013, 12:07

clock-img

Jeca_Perec

pencil-img

181

licno mi je stojalo na Rjesenju 360 KM, kao i mojim prijateljicama.. a dobijemo u visini (npr. 461 prosli mjesec) koliko dobiju sve zaposlene zene ...

Zadnji članci

article-img