writing-img

RE: Porodiljska naknada

clock-img

06.01.2010, 18:11

clock-img

ljubija

pencil-img

5

pozdrav,mamama

zanima me, ako neko zna kako se dobija ta 13 .naknada od grada, je li treba i njima predati neki zahtjev?
doduse ja sam na porodiljskom od 1.10 a jos nisam ni od opcine/kantona/  dobila nista. rjesenje mi je stiglo tek 5.12, pa ako neko zna da mi odgovori. pozz

clock-img

06.01.2010, 18:15

clock-img

MinaMM

pencil-img

302

za tu 13 ne znam i ja cekam od kantona jer sam na porodiljskom od novembra. vidjecemo kad ce stici. u ranijim postovima neko je napisao da ce navodno isplacivati samo tri mjeseca. pa se pitam da li je to tacno. zna li iko ista?

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

clock-img

06.01.2010, 18:30

clock-img

ljubija

pencil-img

5

meni na rjesenju stoji 360 KM, a vidjela sam da ima u komentarima kako u rjesenjima nekima stoji 430 ? 

clock-img

06.01.2010, 18:41

clock-img

neki

pencil-img

3476

Veeseelaa,ima li te 13.????user posted image

clock-img

06.01.2010, 18:45

clock-img

MinaMM

pencil-img

302

IZVORNA PORUKA: ljubija

meni na rjesenju stoji 360 KM, a vidjela sam da ima u komentarima kako u rjesenjima nekima stoji 430 ? 

isto i meni pise 360 KM. ne znam da li je to od opstine do opstine ili postoji neki drugi kriterij.

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

clock-img

07.01.2010, 14:44

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

imam jedno pitanje pa ako mozete da mi pomognete kad otprilike da ocekujem pare u opcini novo sarajevo dobila sam rijesenje,mislim oko kojeg datuma to bude?hvala

clock-img

07.01.2010, 15:15

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

Zar niko nema da mi odgovori   user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.01.2010, 15:18

clock-img

anidla

pencil-img

3683

i ja cekam odgovor na tvoje pitanje user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

clock-img

07.01.2010, 15:20

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

Kakav sam peh u zivotu sad  pare nece ni doci,recesija user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.01.2010, 15:29

clock-img

muby

pencil-img

730

ako je sve ok (ako ima para) podjela obicno bude oko 10-og u mjesecu (dan gore dole) u vecini opstina

HARIS, 9.8.2009.

clock-img

07.01.2010, 15:39

clock-img

anidla

pencil-img

3683

jos malo 10-ti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

clock-img

07.01.2010, 15:39

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

Hvala draga na odgovoru user posted image

clock-img

07.01.2010, 15:41

clock-img

Bubana

pencil-img

150

Ja jos nisam dobila rjesenje user posted image user posted image

Mama sada ima dva mala mirisna cvijeta ... Asju i Dalal <3

clock-img

07.01.2010, 15:44

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

A kad si predala?

clock-img

07.01.2010, 15:45

clock-img

anidla

pencil-img

3683

bubana, i ja sam duuuuugo cekala rjesenje, 2 i vise mjeseca...na kraju zove ciko iz opstine, kaze poslali ste mi samo zadnji ugovor na neodredjeno koji je bio star samo 3 mjeseca (tada sam potpisala ugovor), a kaze moras biti minimalno 6 mj u radnom odnosu za punu naknadu...i ja nazovem svoje na poslu i oni mu posalju jos 3 ugovora koja su bila na odrejeno po 6 mj...kaze ciko ok ok ok uredu je...
i nakon toga sam za 7 dana dobila rjesenje....

mozda je nesto u papirologiji user posted image jesi sigurna da si sve dala sto treba jer dok se oni sjete nazvat...prodje i haj haaaj vremena

clock-img

07.01.2010, 16:03

clock-img

Bubana

pencil-img

150

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ♥ ♥ ♥

IZVORNA PORUKA: anidla

bubana, i ja sam duuuuugo cekala rjesenje, 2 i vise mjeseca...na kraju zove ciko iz opstine, kaze poslali ste mi samo zadnji ugovor na neodredjeno koji je bio stije ar samo 3 mjeseca (tada sam potpisala ugovor), a kaze moras biti minimalno 6 mj u radnom odnosu za punu naknadu...i ja nazovem svoje na poslu i oni mu posalju jos 3 ugovora koja su bila na odrejeno po 6 mj...kaze ciko ok ok ok uredu je...
i nakon toga sam za 7 dana dobila rjesenje....

mozda je nesto u papirologiji user posted image jesi sigurna da si sve dala sto treba jer dok se oni sjete nazvat...prodje i haj haaaj vremena

Ma sve sam predala. Prije poroda sam ja to sve uredno pripremila i dala suprugu da preda . Ja sam vec dugo u stalnom radnom odnosu , tako da to sigurno nije .  Nesto mi se pravo razvuklo ...  Neki dan sam pitala cika postara koliko se ceka na rjesenje , kaze on meni :" Ma njima se ne zuri , zna to potrajati ."user posted image Nesto se ne sjecam  da sam s prvim djetetom ovako dugo cekala.

Za mame koje primaju samo o ovu mizeriju od kantona Jucer me kolegica zove i kaze mi da im je stigao dopis da ce nam poslodavac ispacivati razliku , tako da fakticki imamo punu platu user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.01.2010, 16:08

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

Ne znam koji je razlog,jer ja nisam dugo cekala manje od mjesec nekih 25 dana na rijesenje iz opcine novo sarajevo

clock-img

07.01.2010, 16:12

clock-img

anidla

pencil-img

3683

e moja bubana...i ja sam Hvala dragom Bogu te srece da ce mi moji poslodavci placati razliku od rjesenja do visine plate punih godinu dana tako da cu i ja fakticki imati punu platu minus topli obrok i minus prevoz...danas sam imama preeedivan dan, poslodavci su mi isplatili dvije razlike plus uplatili mi pare za bebu i pare od ssindikata za bebu...i jos na to sve mm mi javio da je dobio posao...zahvaljujem dragom Bogu na zdravoj porodici, sreci i sto se napokon sve vraca u normalno stanje...a bilo nam je tesko....

clock-img

07.01.2010, 16:25

clock-img

Bubana

pencil-img

150

Super  Anidla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bas lijepe vijesti !!!
sad uzivaj u svojim najmilijim bez ikakvog  opterecenja !
Ljubi svog malog slatkisa Nou user posted image user posted image

clock-img

07.01.2010, 20:22

clock-img

snijeg

pencil-img

754

Drage moje ženice dobila sam informaciju da će nam penzija biti sutra ili najkasnije u ponedjaljak - valjda je Kanton već uplatio, sad je do poštara... upitah je ljubaznu tetu u opštini Centar za ovu informaciju o nedostatku novca u budžetu KS, kaže da oni nisu ništa čuli i koliko znaju novca ima, pa eto ako je ona mene dezinformisala i ja sam vas user posted image ...pripremajte se za trošenje i sutra dežura user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

clock-img

07.01.2010, 20:27

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

snijeg za muštuluka si, al nešo sma skeptična da će tako rano početi dijeliti lovuuser posted image m uglavnom ja odoh u hodanje, a sveku nek dežurauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

07.01.2010, 20:40

clock-img

snijeg

pencil-img

754

Ma ni ja nisam vjerovala, ali ona se baš potrudila da me uvjeri, kaže i njima bilo čudno da je KS tako rano uplatio, uglavnom kaže teta oni proslijedili pa sad ko će ga znati....ma ja sveki nek čeku napravi, a ti na none lagane pa troši prije nego stigneuser posted image user posted image user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

clock-img

07.01.2010, 20:48

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Bubana

Za mame koje primaju samo o ovu mizeriju od kantona Jucer me kolegica zove i kaze mi da im je stigao dopis da ce nam poslodavac ispacivati razliku , tako da fakticki imamo punu platu user posted image user posted image user posted image

Je li ovo za drzavne institucije iliuser posted image , molim te ako sta znas javi, bas me zanima, hvala!

clock-img

08.01.2010, 10:43

clock-img

Hurma

pencil-img

662

Hrasno, dolazio poštar!

435 :) user posted image

clock-img

08.01.2010, 10:49

clock-img

putnica