To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje." Meša Selimović
11.07.2013, 08:25
Marija13
-611
IZVORNA PORUKA: teacher75
i meni je sjenka vjetra odlicna a pocela sam citati nastavak, tj. dio koji kao prethodi toj knjizi i nikako mi se nije svidjela. pocela i prekinula
Ja slučajno dođoh u posjed "Igre anđela" odlična je, nastavi a sad tražim tu "Sjenku vjetra"
11.07.2013, 08:36
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: riba78
a planine su odjekivale
i kakvi su utisci?
11.07.2013, 08:55
hanabanana
4435
Odlična knjiga.....meni nije trebao apaurin za smirenja kao nakon Hiljadu zlatnih sunaca ili Lovca na zmajeve.
11.07.2013, 09:02
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Odlična knjiga.....meni nije trebao apaurin za smirenja kao nakon Hiljadu zlatnih sunaca ili Lovca na zmajeve.
Znači, u istom je duhu. Pročitat ću.
11.07.2013, 11:49
elmaL
461
jest dobra, možda manje traumatična od prethodne dvije, i ja sam ih sa suzama čitala, iako i ova ima njegovu prepoznatljivu tužnu notu.
11.07.2013, 12:18
chantal
431
I ja sam nedavno pročitala Khaledovu novu knjigu,tužna je,onako u njegovom stilu,ali manje potresna nego ove prve dvije.Moj favorit je i dalje "Hiljadu sjajnih sunaca"
"Nestala bez traga" - odličan triler
11.07.2013, 15:46
salmy
5830
Ispovjest iz harema
joj procitala je u jednom dahu...odlicna je
Sad citam "Nije ljubav za mene" obzirom da sam jos uvijek pod utiskom harema..ova mi bas i ne lezi...ali nije losa
11.07.2013, 16:40
Anoniman
IZVORNA PORUKA: palachinken
Znači, u istom je duhu. Pročitat ću.
A ja nisam bas nesto odusevljena. Mozda sam previse ocekivala nakon one dvije...
12.07.2013, 13:23
Skvo RR
4542
Preporucujem
Put u Mekku, Muhammed Asad,
mislim da treba biti sastavni dio biblioteke, ali evo ima i online
Procitah i ja Poslednji oz za Istanbul i bas mi se svidjela.
Sad cu se opet vratiti svojim trilerima,slijedece na repertoaru su Lice smrti i Covjek iz sjene by Cody McFaden.
Joooj, McFaden je brutalan. Na preskoke sam citala Covjeka iz sjene, koliko su mi srce i zeludac dopustili. Jezivo, brutalno, pomaknuto. Znam da se i gore stvari desavaju u pravom zivotu, ali definitivno tema i stil nisu za mene.
19.07.2013, 01:17
minja_
655
IZVORNA PORUKA: Marija13
IZVORNA PORUKA: teacher75
i meni je sjenka vjetra odlicna a pocela sam citati nastavak, tj. dio koji kao prethodi toj knjizi i nikako mi se nije svidjela. pocela i prekinula
Ja slučajno dođoh u posjed "Igre anđela" odlična je, nastavi a sad tražim tu "Sjenku vjetra"
Zafon mi je otkrice decenije. Valjda prica pricu iz pet dijelova i jedva cekam posljednja dva romana.
22.07.2013, 11:56
megi
935
Skvo stigoh ja Posljednji voz za Istanbul, svidja mi se
22.07.2013, 13:56
henna ze
475
IZVORNA PORUKA: megi
ja citam sda Shafak Elif Kopile Istanbula...do sada mi je super
22.07.2013, 14:05
Super Beba
1291
Elif Šafak: "Istanbulsko kopile" - meni izuzetno interesantan roman...Ima svega pomalo, psihologije, humora, historije, mahale...posebno mi se sviđa stil pisanja, roman lak za čitat, bez previše teških i nepotrebnih opisa...
Karim Zaimović - "Tajna džema od maline" Kad sam završila sa knjigom, samo sam pomislila - Bože moj, koliko je ovaj momak imao za ponudit..šta bi bilo kad bi bilo...Priče su me baš oduševile, način pisanja, količina mašte, povezivanje svega u jednu odličnu i zanimljivu cjelinu...Mislim da ga je i leona preporučila nekada...
22.07.2013, 14:07
Super Beba
1291
IZVORNA PORUKA: henna ze
IZVORNA PORUKA: megi
ja citam sda Shafak Elif Kopile Istanbula...do sada mi je super
:) Dok ja otkucah svoj post
23.07.2013, 01:43
madam x
839
Čitala Snijeg od Orhana Pamuka, živa se smorila, tako sumorna i depresivna kniga...ne volim odustajati kad počnem čitati, tako da sam se dobro napatila.
23.07.2013, 01:46
amra_sa
65
Preporučite meni neku extra dobru, ali online da čitam, i nemojte mi Sivog, ne limvo to