Pozdrav svima. Prvi put pišem, a dugo čitam. Naime, već od samog početka planiranja trudnoće počela sam čitati ovaj forum, a od tada je prošlo 14 neuspješnih pokušaja. I prvo hoću da vam zahvalim, jer čitajući vas nalazila sam snagu i nadu. Nisam osoba koje priča o tome, štaviše. Vjerovatno zbog toga nisam ni ovdje pisala. Da skratim priču, već sam odužila. Naime, nakon godine neuspjelih pokušaja odradili smo nalaze, i za 7 dana idem kod dr.Godinjaka. Sve super samo kod mene prolaktin zeza. Prvi put kad sam vadila 8dc izbocali su me tri puta, jedva venu našli, čak mi je i pozlilo da bi nalaz na kraju pokazao prolaktin 620 (gornja granica 590). Onda sam čitala kako je to hormon stresa, pa sam čekala i 21dc da vidim situaciju,ovaj put iz prve se vena našla ali prolaktin 1216 (granica 590). Najmanje mi je jasna činjenica da sam uvijek imala redovne menstruacije, najviše par dana odstupanja, i par puta potvrđene ovulacije (pregledom i lh trakicama). Svejedno čitala sam kako je naredni korak profil prolaktina. S obzirom da mi je bilo draže da nešto poduzmem a ne samo da čekam zakazani termin kod dr. Godinjaka, odlučila sam tražiti uputnicu za profil od ginekologa, otišla na dip endokrinologu međutim rekli su mi da moram internisti, otišla po uputnicu za internistu kod porodičnog doktora, koji mi je rekao da prvo moram laboratorijske nalaze za internistu. Poenta i pitanje: vrijedi li mi ganjati ove nalaze jedan za drugim, dok uradim lab, pa kod interniste termin dobijem, teško da mogu još stići nalaze profila prolaktina dobiti do ponedjeljka? Žao mi je izgubiti priliku da nešto počnem djelovati, tj koristiti neku terapiju, bojim se da me Godinjak samo ne vrati po te nalaze pa onda još jedan mjesec čekanja (u smislu neaktivnog čekanja). Isto tako razmišljam možda se dr. Godinjaku ne bi ni svidjelo što sam ja to samoincijativno i laički počela sama ganjati. Molim vas za vaša iskustva i savjete. Oprostite na ovolikoj opširnosti. Nadam se da će neko dovde pročitati.
Hvala puno.
p.s. Već sam na dvije teme isto objavila, i vjerujem da postajem dosadna
ali pokušavam utrefiti pravo mjesto