Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Pazite samo da uzmete pravu macinu travu "za zatrudnjivanje", a koja je marubium herba (možda sam promašila koje slovo). Poznaćete je po bijelim sitnim cvjetićima. U apotekama prodaju drugu vrstu, a koja služi za smirenje i opuštanje. Kad sam pokušavala zatrudniti prvi put sam pila macinu travu i nakon prvog mjeseca kure sam zatrudnila (što je možda imalo veze i sa poboljšanim imunitetom taj mjesec, ko zna). Uglavnom probajte, nemože štetiti
01.12.2007, 11:47
lavica
268
ja sam je pocela piti, ali ce mi uskoro plodni dani pa cu malo da prestanem, ako ne bude nista onda nastavljam opet,.
11.12.2007, 15:41
serena
6
Kada se kupuje tu travu se mora napomenuti uljekarni. Nama su rekli da moramo obadvoje piti ćaj ujutro prije jela. Prvo smo dijete čekali više od 3 godine i kada smo počeli piti (neznam dali odmah ili nakom mjesec dva) sam zatrudnjela . Samantha sada ima 2,5 godine i opeta sam trudna uz ćaj ( pokušali smo godinu dana ali ništa kada smo ga popili evo ti druge trudnoće). Ako se dobro siječam taj ćaj treba piti 45 dana , da bi se valjda organizam pročistio!!!!!!
11.12.2007, 20:25
aldi
277
kako si ti Serena sretna... Znaci ti si je pila bez prestanka, tj. nisi prestajala kada je ovulacija?
11.12.2007, 21:04
lavica
268
zdravo drage moje, i ja sam pila macinu travu ali su mi sad plodni dani pa ne pijem vise, nadam se da cu za koji dan kad uradim test vidjeti + a dok ja ne uspijem, imam sestricine, ako imate vremena glasajte za moju Tamaru na www.pampers.ba slika se zove mamine okice cao
Ako odete na ovaj link vidjet cete da oni tvrde da je nepeti calaria vrsta macina trave koju treba piti.
12.12.2007, 09:25
serena
6
Da draga, koliko se sjećam pila sam ga skoro 2 mj., ali je bitno da i muž to pije: i oni na kraju imaju greške!!!!Sada sam se sijetila da prvi put sam ja pila dva ćaja (zajedno smo tu macinu travu, i koliko se siječam to se zove i nekako valerijana, malo istraži na internetu). To je maja svekrva kupila u Rijeci tamo gdije prodaju biljne ćajeve. Pitat ću!!!Bok
12.12.2007, 10:02
ismihana
124
Kažu da je dobra kombinacija (čajna) kašika macine trave plus (čajna) kašika vrkute (gospin plašt), preliti sa 6 dcl ključale vode, ostaviti da stoji 10min, procijediti i popiti u 3 navrata tokom dana. A poslije ovulacije, odnosno moguće oplodnje, je dobro preći samo na vrkutu i piti jednu šolju tokom cijelog dana, jer to pomaže plodu da ostae...
Vidim. Ali odmah ispod te i je i druga vrsta macine trave - ODOLJEN, MACINA TRAVA Valeriana officinalis L. (Valerianaceae), za koju piše isto? To bi pretpostavljam trebalo značiti da je svaka macina trava dobra... Vidim da se spominje i Zdravac, a to smo MM i ja pili mjesec prije inseminacije (ja još i macinu travu+vrkutu). Ko zna, možda nam je stvarno i to pomoglo za najnapredniji rezultat koji smo do sada imali (ipak je bilo oplodnje, mada se jajašce nije zadržalo)
12.12.2007, 11:59
Monia
330
I ja sam pila macinu travu,i to bez prestanka u periodu ovulacije.To je bilo jako jako davno.i sjecam se kad sam je kupovala,muz mi kaze,E SUPER,SAD IMAS MACINU TRAVU A JA TI VALJDA I NE TREBAM ..
12.12.2007, 14:41
ismihana
124
Ja sam upravo poslala mog da izađe na pauzu i u apotekama se raspita ima li Nepeta Cantaria umjesto Marrubia Vulgare i sve mu tete (u 4 apoteke) rekle da nemaju pojma za ovu prvu nego da mu treba 'normalna' macina trava, a to je ova druga... Kako god, odlučila sam da se više ne sekiram oko ovoga, nastavljam piti šta sam i do sada pila.
P.S. Ja se ponekad zezam i kažem kako ću uskoro početi mjaukati koliko sam macine trave popila
12.12.2007, 14:59
Mirela27
21
hallo svima i ja pocinjem sa macinom travom ,, evo vec cjeli mjesec pijem vrtuku pa cu poceti i sa macinom travom. posto ja zivim u svicarskoj pa mi je jako bilo tesko naci tu travu ,cjeli sam internet pretrazila dok konacno nisam saznala kako se zove na njemackom . a zove se WEISS ANDORKRAUT ako nekom treba. hvala
ja cu se jos javit ako bude kakvi promjena ja pokusavam dobiti drugu bebu ima vec 3 god. imam curicu 8 godina
pozdrav svima prava ste ekipa
13.12.2007, 09:35
aldi
277
muz mi kaze,E SUPER,SAD IMAS MACINU TRAVU A JA TI VALJDA I NE TREBAM ..
E ova je odlicna! . Meni je kolegica kupila bas macinu travu, na kojij pise nepeti cataria, trenutno je nedostupna, pitat cu je pa vam javim!
13.12.2007, 09:37
aldi
277
Mozda sam bila neprecizna, na telefon je nedostupna, obzirom da je vjerovatno spava.
13.12.2007, 10:39
budućamama
1306
odlično, aldi. molim te javi nam, ja sam kontala nešto početi s tim čajem. Ko zna... Ja sam baš nešto čula za travu pčelina ljubica, ako nešto znate o toj travi-bila bih zahvalna....
13.12.2007, 11:01
aldi
277
Evo čula sam se s kolegicom, ona kaze da je to kupila u apoteci kod Mamceta u gradu u Titovoj. Ja sad ne mogu ovako napamet da skontam tacno gdje je, ali uglavnom krenete od Robne kuce Sarajka prema vjecnij vrati i tu ima. A kao rekli su joj da 100% ima preko puta Begove džamije.
13.12.2007, 11:12
budućamama
1306
hvala na brzom odgovoru. Potražiću
13.12.2007, 11:15
vaga
138
Ja sam od jedne prijateljice s posla, koja je rodila nakon 10 godina (istina potpomognutom oplodnjom, ali je pila razne čajeve) dobila recept za čajnu mješavinu koja se koristi kod neplodnosti. Napominjem da je u ovom čaju upravo pčelinja ljubica tj. Matičnjak (Melissa Officinalis L.) iz obitelji usnatica, naziva se još limunka, melisa, pčelinja ljubica, pčelinja metvica i rojevica...
1. 150 gr ZALFIJE
2. a) 50 gr KANTARIONA b) 50 gr NANE c) 50 gr MATIČNJAKA
Ove tri travke treba izmijesati Jednu supenu kasiku Zalfije staviti u pola litra vode i kuhati tri minute, zatim procijediti i u to staviti 1 kasiku mjesavine Kantariona, Nane i Matičnjaka. Potrebno je da odstoji 20 minuta, a nakon toga procijediti i piti u toku dana.
Čaj se pije 45 dana. Vrijedi i to probati, pozdrav svima
13.12.2007, 11:34
sabinas
125
Ja trenutno pijem vrkutu,a macinu travu baš se ne usuđujem,jer imam neredovne cikluse i ne znam svaki put baš 100 % kad mi je ovulacija.A čula sam da ako nastaviš piti je i nakon ovulacije,vrlo lako izbaci plod sa menstruacijom,jer je njen glavna funkcija čišćenje organizma.Znam par osoba kojima se baš to desilo. A vrkuta mi djeluje onako ok,pročitala sam da pospješuje ovulaciju i u principu da bi je baš trebali sve žene piti.A za one koje nemaju redovan ciklus od 28 dana,evo i od mene jednog recepta,pročitala sam da on pomaže i u situacijama kada ljekovi ne pomažu: - Pomješati vrkutu i stolisnik ili hajdučku travu ili kunicu (sve je to jedna te ista biljka) -iz dobivene mješavine 3 kašike preliti sa 1 l vode i piti u toku dana. Iskreno ja još nisam počela piti ovu kombinaciju,čekam da mi dođe i prođe,pa ću pokušati
13.12.2007, 11:39
mersiha
13
Nisam znala da caj od macine trave zna izbaciti plod. Ja sam bila trudna i imala spontani a pila sam macinu travu. Niko mi nista za to nije rekao. Mozda je i to uzrok mog spontanog pobacaja.
13.12.2007, 11:46
sabinas
125
Vjeruj mi da zna,zato i preporučuju je piti prije ovulacije,dakle od do ovulacije,a nakon O ni za živu glavu... Ja sam je pila prošle godine jedno 6 mjeseci,i regulisala mi je u potpunosti cikluse /tada nisam planirala trudnoću/, ali mi je jedna starije gospođa rekla,da koliko je dobra-toliko je i loša,i čim budem planirala trudnoću,da dobro pazim na dane O...
13.12.2007, 11:50
mersiha
13
Dobro da znam za ubuduce da je ne koristim. Doktoru cu sutra da vidim sta dalje i koliko da se cuvam . To mi je najteze jer toliko zelimo i ja i MM . Ali eto sve je sudbina.
13.12.2007, 11:53
vaga
138
Sabina pokusavala sam te i jutros prijaviti na fertilityfriend ali ne ide , ne znam zaista sta je problem.
13.12.2007, 11:56
sabinas
125
Ma ja sam ti ne viđeni baksuz.... Hvala ti u svakom slučaju.Čekam 14 dana da dođe i prođe,da počnem piti ove čajeve, a ona ko za inat neće,pa neće....