”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!
2007, 2008 ( dva puta moje sve )
26.09.2012, 11:58
tajcika
629
ikrar dova je nacin da se sa porodicom i bliznjim podijeli obostrana sreca odlaska na hadz, koliko znam prouci se mevlud i ikrar dova za hajr hadzije, te se poslije pocastite serbetom i slatkom eventualno ruckom ako je ikrar u kuci, nadam se da je odgovor adekvatan pitanju
Jeli mi neko moze reci sto je dobro prouciti kad se ruzno sanja? Hvala unaprijed!
12.10.2012, 17:02
rerica
1296
IZVORNA PORUKA: mirnah
Jeli mi neko moze reci sto je dobro prouciti kad se ruzno sanja? Hvala unaprijed!
Ruzni snovi su od sejtana,a lijepi od Allaha dz.s.
prouci Euzu i Bismilu...
i niposto ruzne snove ne pricaj nikom...
13.10.2012, 12:40
heppy
2
13.10.2012, 12:43
rerica
1296
IZVORNA PORUKA: heppy
Dobro dosla
13.10.2012, 13:03
heppy
2
Hvala i selam za sve seke
13.10.2012, 13:07
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: heppy
Hvala i selam za sve seke
I za tebe mahsuz selam i dobrodosla .
13.10.2012, 13:14
MicoTico
340
Drage ženice, postavila bih vam nekoliko ptanja (ako ne želite , ne morate mi odgovoriti), jer u svojoj okolini zaista nemam koga da pitam, a uvijek me je interesovalo. - Da li ste same odlučile da nosite hidžab, da li je to tradicija u vašoj porodici ili..? - Da li vaša vjera "preporučuje" potpunu prekrivenost i šta smije biti "otkriveno u javnosti"? - Pred kim ste otkrivene?
Nadam se da vas nisam uvrijedila svojim pitanjima.
13.10.2012, 13:18
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: MicoTico
Drage ženice, postavila bih vam nekoliko ptanja (ako ne želite , ne morate mi odgovoriti), jer u svojoj okolini zaista nemam koga da pitam, a uvijek me je interesovalo. - Da li ste same odlučile da nosite hidžab, da li je to tradicija u vašoj porodici ili..? - Da li vaša vjera "preporučuje" potpunu prekrivenost i šta smije biti "otkriveno u javnosti"? - Pred kim ste otkrivene?
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!
2007, 2008 ( dva puta moje sve )
13.10.2012, 13:23
jasmin
4600
Sada?
13.10.2012, 13:29
MicoTico
340
Pročitala , hvala na info!
Jasmin, da li si ti sva pokrivena ( čini mi se da je neko rekao da se to zove nikab ) ili ...
13.10.2012, 13:39
jasmin
4600
Pročitala , hvala na info!
Jasmin, da li si ti sva pokrivena ( čini mi se da je neko rekao da se to zove nikab ) ili ...
Jesam,sva. Da,to je nikab.
13.10.2012, 13:40
Hannan
135
IZVORNA PORUKA: jasmin
Ja cu odgovoriti samo na ovo prvo jer je Jasmin dala odgovor na ostala. Ja nosim hidzab znaci maramu, otkriveno lice, sake...I u svojoj porodici sam sama, mama, seka, nene, strine tetke nijedna zena nije pokrivena, sto znaci da nije tradicija. Od neke 14-15 g sam imala volju da stavim hidzab, ali sam to uradila tek 2005g. Kad sam se udala moja zaova je vec nosila hidzab, a nedugo iza moje udaje i svekrva je odlucila.
< Poruku je uredio Hannan -- 13.10.2012 13:43:30 >
13.10.2012, 14:15
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Hannan
IZVORNA PORUKA: jasmin
Ja cu odgovoriti samo na ovo prvo jer je Jasmin dala odgovor na ostala. Ja nosim hidzab znaci maramu, otkriveno lice, sake...I u svojoj porodici sam sama, mama, seka, nene, strine tetke nijedna zena nije pokrivena, sto znaci da nije tradicija. Od neke 14-15 g sam imala volju da stavim hidzab, ali sam to uradila tek 2005g. Kad sam se udala moja zaova je vec nosila hidzab, a nedugo iza moje udaje i svekrva je odlucila.
Jasmin dade lijep odg, pa cu se samo nadovezati.
Nosim hidzab, lice i sake otkrivene. U porodici su nam ( uzoj ) jedino 3 djevojke otkrivene. Sa muzeve strane sve su zene iz uze porodice ( tetke, didze, amidze ) pokrivene.
Jedino sam otkrivena pred muzem, cak ni pred zenama ne skidam ( rijetko ) jer mi marama ako je skinem jako nedostaje
< Poruku je uredio medic slatki -- 13.10.2012 14:19:13 >
13.10.2012, 16:58
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
13.10.2012, 17:10
rerica
1296
IZVORNA PORUKA: Iman83
Pitanje za Hanan, medić: a stopala...tokom ljeta. Ili se držite onog mesheba u kojem su i stopala avret?
Pokrivena vec dugoooooo.... da ne nabrajam koliko otkrit cu godine
ja se drzim mesheba i pokrivene su mi i noge
Mnogo se ponosim sobom zbog hidzaba
13.10.2012, 18:02
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Iman83
Pitanje za Hanan, medić: a stopala...tokom ljeta. Ili se držite onog mesheba u kojem su i stopala avret?
Drzim se hanefijskog mesheba ali su mi stopala pokrivena, dakle sve osim lica i saka
< Poruku je uredio medic slatki -- 13.10.2012 18:03:08 >
13.10.2012, 18:44
Lady26
9177
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Jedino sam otkrivena pred muzem, cak ni pred zenama ne skidam ( rijetko ) jer mi marama ako je skinem jako nedostaje