Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Kako si mi barbiko, jesi li se naspavala, sta ti radi ono veliko dijete, ne da zaspati
Ella_h Allah te nagradio, posjeticu insaAllah nekad i tu stranicu, onda cu postati prava internetusa, bukvalno "sena internet"
Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.
20.04.2010, 13:31
mamine oci
4300
selamalejkum sestre kako ste samo da vas poselamim tu sam ja stalno uz vas naki put slabije pisem u zadnje vrijme mi internet puno koci,pa taman napisem ono me izgasi i tako vise puta, jadan veliki za sve vas...
20.04.2010, 15:27
Medić*
29
sellam drage moje sestre, nadam se da ste mi dobro, evo ja s mojim malenim hocu rucak pravit , pa rekoh da vas poselamim, stalno sam prisutna jer se svasta moze lijepo nauciti i procitati, nadam se da cu neku uskoro i upoznati
20.04.2010, 15:32
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: medic slatki
sellam drage moje sestre, nadam se da ste mi dobro, evo ja s mojim malenim hocu rucak pravit , pa rekoh da vas poselamim, stalno sam prisutna jer se svasta moze lijepo nauciti i procitati, nadam se da cu neku uskoro i upoznati
InsAllah bujrum sa milom81 kod mene posto se znate a i ja je znam dugo pa bujrum
20.04.2010, 15:36
Medić*
29
inshalah cim prije budem mogla eto me, naravno vazi poziv i kod mene za sve koje zele, a milla81 i ja smo rodice odnosno sestre i po srodstvu i po vjeri, evo veliki od mene i mog malog Fatiha
20.04.2010, 18:20
aicha
739
IZVORNA PORUKA: mamine oci
selamalejkum sestre kako ste samo da vas poselamim tu sam ja stalno uz vas naki put slabije pisem u zadnje vrijme mi internet puno koci,pa taman napisem ono me izgasi i tako vise puta, jadan veliki za sve vas...
ma nek si nam samo dobro i zdravo elhamdulillah... a namjestices komp., mogu misliti, znam kako to zivcira
Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.
20.04.2010, 23:32
Saraya
395
Ella_h, nase stanje je takvo kakvo je, molit Allaha da popravi i aktivirat se na polju Dawe, a sto se tice ovih zena sa videa, one su moje sestre u islamu i ne bih zeljela o njima reci nista ruzno niti dopustam to drugima... Allah najbolje zna, ali kad sam bila slicno obucena, da su me sestre odbacile, jos bih bila u zabludi...A Allah upravlja ljudskim srcima...
Jasmin, kad cemo se ti i ja zijaretit, je li na ljeto, kad zavrsavaju ispiti, plaho sam te pozeljela.
Ostale, bujrum i kod mene, bas bih voljela da vas sve upoznam...
20.04.2010, 23:35
jasmin
4600
Esselamu alejkum drage moje hanumice. Ella draga,slazem se s tobom,sve mi znamo sta je ispravan hidzab i kad se vidi ona koja ga ispravno ne prakticira bas se prepozna.Nejse.Meni upade u oci ona izjava da joj(jednoj) je teze povrijediti muskarca time sto mu ne pruzi ruku nego da se rukuje s njim...mislim...pa mene vrijedja svaki onaj koji mi pruzi ruku,a vidi mi mahramu na glavi i uopce drugaciji nacin ponasanja,i ne moram otresito reci da se ne rukujem,nego na najpristojniji nacin i kad tako objasnim te stvari ocekujem da cu biti najbolje shvacena,a iz iskustva i jesam elhamdulillah.
20.04.2010, 23:39
Saraya
395
Ja se nesto ne sjecam da mi je ikad neki muskarac pruzio ruku da se rukujemo...
20.04.2010, 23:40
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: jasmin
Esselamu alejkum drage moje hanumice. Ella draga,slazem se s tobom,sve mi znamo sta je ispravan hidzab i kad se vidi ona koja ga ispravno ne prakticira bas se prepozna.Nejse.Meni upade u oci ona izjava da joj(jednoj) je teze povrijediti muskarca time sto mu ne pruzi ruku nego da se rukuje s njim...mislim...pa mene vrijedja svaki onaj koji mi pruzi ruku,a vidi mi mahramu na glavi i uopce drugaciji nacin ponasanja,i ne moram otresito reci da se ne rukujem,nego na najpristojniji nacin i kad tako objasnim te stvari ocekujem da cu biti najbolje shvacena,a iz iskustva i jesam elhamdulillah.
21.04.2010, 01:32
aicha
739
IZVORNA PORUKA: Saraya
Ja se nesto ne sjecam da mi je ikad neki muskarac pruzio ruku da se rukujemo...
21.04.2010, 01:35
aicha
739
IZVORNA PORUKA: Saraya
Ella_h, nase stanje je takvo kakvo je, molit Allaha da popravi i aktivirat se na polju Dawe, a sto se tice ovih zena sa videa, one su moje sestre u islamu i ne bih zeljela o njima reci nista ruzno niti dopustam to drugima... Allah najbolje zna, ali kad sam bila slicno obucena, da su me sestre odbacile, jos bih bila u zabludi...A Allah upravlja ljudskim srcima...
al nemojte mi dirati Ellu_h, volim ja malo zeznute, stroge seke hehe
21.04.2010, 01:41
aicha
739
IZVORNA PORUKA: Ella_H
ali ona arduana tv voditeljica isto ono nema veze s hidzabom skinny jeans strukirani usko uski sako i nesto kao kapa omotano nezelim da se neko zavarava da je to ispravan hidzab prenapadna sminka isto tako
doticna voditeljica je bila tema od moje 15. godine i pocetaka Islama...sjecam se jedne rasprave u tekiji u doba kad sam bila u sufizmu da li je to ok ili ne
i ja sam smatrala da je ok ja i sejhinica a ostali svi kontra...zustra rasprava bila
helem dodje covjek "tobe" kad tad...ps. skontala sam u medjuvremenu da nije ok
halalite na neozbiljnosti
21.04.2010, 01:41
Lalana
866
Slazem se sa Sarayom a i sa jasmin. A za rukovanje, ni ja ne pamtim kada mi je pruzena ruka, od strane muskarca, osim moje rodbine mahrema, pa sam i zaboravila kako bih reagovala. Ali sumnjam i da ce, jelde jasmin
21.04.2010, 01:42
Lalana
866
aicha, i ti nocna pticica, puno te selamim i drago mi je sto te vidjam na Hawri
21.04.2010, 01:43
aicha
739
IZVORNA PORUKA: Lalana
Slazem se sa Sarayom a i sa jasmin. A za rukovanje, ni ja ne pamtim kada mi je pruzena ruka, od strane muskarca, osim moje rodbine mahrema, pa sam i zaboravila kako bih reagovala. Ali sumnjam i da ce, jelde jasmin
prije ce preci ulicu nego da pruzi ruku
21.04.2010, 01:48
aicha
739
IZVORNA PORUKA: Lalana
aicha, i ti nocna pticica, puno te selamim i drago mi je sto te vidjam na Hawri
alejki sselam seko
prava pravcata...ma tesko mi otvara tamo stranice pa se nacekam...moram nesto skontati, ne da se meni nesto
ima dosta tekstova, plus mi ch i zh ne radi pa moram desifrovati dok citam nesto... moram iscitati par tekstova prije nego sto se ukljucim u komunikaciju da me ne bi brze izbacile nego sto su me primile
21.04.2010, 01:51
Lalana
866
Trebas promijeniti postavke, sacekaj napisat cu ti tamo kako.
21.04.2010, 01:56
aicha
739
lalana srce si sto bi jedna moja seka rekla
Ilhan- moja mala pčelica zujalica 14.06.2009. godine
21.04.2010, 10:43
esma*
299
i ja se prijavljujem na ovu temu i šaljem vam puno toplih selama
21.04.2010, 10:46
moja barbika
333
Alejkumu selam seka,dobro nam dosla i dugo se s nama druzila
21.04.2010, 11:17
jasmin
4600
Ehlen ehlen esmice u nasu mahalu heh. Ma sta znam lalana da ko i tebi ruku ne pruzi hehehe. Ostale,kako danas?
21.04.2010, 12:31
moja barbika
333
Drage moje,ja cesto sebi pustim preko you tube"Biser islama",uzivam dok to gledam,masAllah brat prelijepo objasnjava sve o propisu odjevanja sesrtre muslimanke.Ima dosta hadisa koje navede na razmisljanje,pa ko nije to gledao,(a mislim da vecina jest) neka pogleda.A tek kako je lijepa ilahija:"O,ti sestro nemarna,zbog cega si stvorena...islam cvrsto prihvati,svoju vrijednost povrati..."Sve vas puno volim
21.04.2010, 14:07
hanabanana
4435
Samo sam htjela skrenuti pažnju da nikab u Bosni nije nikakva novost, jer je bio obavezan u vremenu u kojem je bilo obavezno i šerijetsko pravo. Naime, tetke moga oca su sve imale nikab, koji istina nije izgledao kao ovaj na slici. ( probat ću naći pa ću staviti ) Skidanje nikaba je propisano 1946 godine, dvije godine kasnije je rečeno da se svi brakovi sklopljeni pred vjerskim organima imaju smatrati valjanim. ( do tada se brak uglavnom sklapao u crkvama i pred kadijama.
Isto tako kod nas je bio uobičajeniji naziv feredza nego nikab.
Što se tiče brade, moj deda je bio hodza i uvijek je imao uredno ošišanu bradu. Nije se brijao.