IZVORNA PORUKA: aicha
Allah te nagradio na saburu, svi smo mi prosli neka teska iskusenja. Bolje je da covjek ne pise da sebi ne kvari djela ali hocu ti reci da je ipak bilo za nijansu tezih iskusenja. I da sestre zaista nisu nasle izlaz i da su trpile nesto ne danima vec par godina i zdravlje narusile i zivot dovele u pitanje. Jednostavno nekad bude iskusenje da stvarno covjek ne moze dalje. Ima takvih iskusenja, to zelim da shvatis seko. Mozda sam s previse emocija pisala, halali mi. Nema uvijek idealnih rjesenja. Lahko je kad su tudji zivoti ali kad je tvoj ili nekog tvog bliskog i kad stvarno vidis kako se ispetlja pa i uceni kad kazu zeni da se otkrije tj lice, zagovaraci istog, mislis li onda da je bilo boljeg rjesenja. Ja znam za ovih par sestara da zaista nije. Ja kazem neke su bolje od mene, jesu Wallahi, ali Allah swt koga voli stavlja na teska iskusenja
Da neko ne bi pomislio da sam napisala bilo sta radi isticanja,Boze sacuvaj,nikako.
Samo sam htjela reci da nas dosta prolazi kroz iskusenja,teza ili laksa,nekome je njegovo iskusenje najteze iako nama izgleda mozda manje tesko.Mozda sad jesam u zemlji koja je san snova za izvrsavanje vjerskih obaveza,ali znam kako je kad si pritegnut.
Allah daje izlaz,samo treba malo sabura.Na cemu su sve saburali narodi prije nas,pa su ostali cvrsti u svojoj vjeri.
I ja tebe grlim mila.