IZVORNA PORUKA: sara.at
znate kako mi je lijepo vidjeti zenu pokrivenu tako lijepo obucena,tako mi cista izgleda da mi je srce puno.
Imala sam ih dosta koje su radile kod mene i nikad nisam zbog posla ja il moji klijenti zahtijevali da se marama skine,postovali su ih kao i druge otkrivene zene,al zene sa potpuno pokrivene iskreno ne..
ja prvo nisam mogla da zaposlim te zene, jer ja kao osoba volim kontakt lice u lice,kao drugo nijedan klijent mi nije htio takvu zenu da primi,jer i sami oni znaju da to islamom nije propisano...
tako da iskreno kazem neznam cemu svrha toga,postoje jasno napisani islamski propisi a takodje kako se jadna muslimanka treba oblaciti al jos nigdje nisam procitala da stoji da i lice treba pokriti tako da joj se ni oko nevidi
sara,at,ja te zaista iskreno postujem i cijenim :).Kako sam vec negdje pisala i prenijela mudre rijeci jednog profesora...npr:kako da od automehanicara ocekujemo da izvrsi jednu hirursku intervenciju kad covjek nije specijalista za to,on ustvari ne zna ni sta bi uopce radio u operacionoj sali,a pogotovo kako da se prihvati tako zahtjevnog posla kad nije kompetentan.Shodno tome,molim sve one koji nisu specijalizirani da govore o propisima islama i one koji ne prenose jasne i tacne stavove ucenjaka islama,da se toga ne doticu sa strane da kazu je li nesto propisano ili ne.
Pokrivanje lica jeste propisano islamom i to je poznato u sva cetiri priznata mezheba(pravne skole).Samo sto se ucenjaci razilaze je li pokrivanje lica vadzib(obavezno) ili pohvalno.Nema trece stvari zbog koje se razilaze :).
U ovoj vjeri sve ima svoju svrhu,svoje zasto i svoje zato.To je sirok pojam da ga sad ovdje pisem.Ja nisam osoba koja zivi ko muha bez glave da ne zna zasto,i jasno znam sta je svrha onoga sto sam svojom voljom rado prihvatila i u cemu uzivam-to je pokornost Stvoritelju kroz ono sto je naredio zenama iz Svoje milosti i mudrosti.